Jehova Tanúi tudnak telepatikusan kommunikálni egymással Isten által?
11
Akkor nem vagy Jehova Tanúja, vagy pedig hazudsz.
13
Kedves Válaszoló.
Jehova Tanúi nem utasítanak el mindent, aminek van Bibliai alapja.
Nem tagadjuk a keresztény életet, mivel mi magunkat is Jézus követőinek tartjuk, és az ő vezetését, Királyi mivoltját fogadjuk el.
Nem tagadjuk meg az igaz Istent, és Jézust sem.
Hogy a szomszédod miért nem köszön, azt nem tudhatjuk, ez pedig álltalánosítás.
Én mindegyik szomszédommal baráti kapcsolatban vagyok, köszönünk egymásnak, sőt segítséget is nyújtunk ha kell.
A karácsony nem keresztény ünnep, ezt már nagyon sokan tudják, csak az egyházak adtak neki keresztény színezetet.
De jogod van ünnepelni, tiszteletben tartom azt aki ünnepel, és a szomszédaim is tiszteletben tartják, hogy nem ünneplek. Béke és szeretet van közöttünk.
15
Olyan, hogy "túl ronda", nem létezik a szótárunkban. A Tanúk között vannak akiknek az arca nem túl kellemes, akár egy baleset, vagy más okok miatt.
Isten bárkit feltud használni a céljaira, és Ő nem a szépséget nézi, hanem a szívállapotot.
Ennélfogva te gondolod úgy, nem pedig a tanúk, hogy elijesztenél bárkit is.
Tévedés, ők sem test szerint ítélnek meg. Aki ilyesmit tesz, az nem értette meg, hogy Isten nem személy válogató.
Személy szerint hajléktalanokkal, saját nemükhöz vonzódókkal is beszélgettem, tanítottam.
Voltak hallásukban, látásukban korlátozottak is, illetve mozgásukban korlátozottak is.
Egyébként egy valami nem "tetszett" a szavaidban.
"engem meg sem próbálnak megtéríteni. Pedig kipróbálnám."
Itt nem megtérítésről van szó, hanem pontos ismeret átadásról, ami szerint változtatni kell egy élethelyzetben.
Itt nem "próbálkozni" kell, hanem komolyan kell venni.
Akkor csak egy kérdésem van: a Jehova tanúi mit tesznek, hogy jobb legyen, azon kívűl, hogy táblákkal állnak? Komolyan érdekel!
Mi rászoruló családoknak gyűjtünk, főzünk, minden nyáron gyerekeket táboroztatunk és én személy szerint állatotthont is működtetek, ahol kidobott és sérült cicák vannak.
A Jehova Tanúi mivel járulnak hozzá a jobb élethez?
17
Kedves Válaszoló
Nagyon dícséretes dolog, hogy sokan azon fáradoznak az állatok gondviselésében.
De ezt minden embernek kötelessége lenne a minden napokban, mivel Isten erre adott utasítást az embernek. Vagy is, hogy viseljék gondját a Földnek, az állat és növény világnak. Ne pedig egymás felett uralkodjanak, és kifosszák a föld a növény és állatvilág készleteit.
/tisztelet a kevés kivételnek/ Az Isten által adott feladatot az emberek többsége a saját érdekeiért, meggazdagodása miatt már nem veszik figyelembe.
A Tanúk elsősorban azt teszik, amire Jézus utasította a tanítványait, és a követőit. A legfőbb feladat, vagy is a legfontosabb, Isten királysága jóhírének világméretű hírdetése, valamint az, hogy az embereket megtanítsák Jézus parancsait alkalmazni a mindennapi életükben.
A katasztrófák idején, vagy nehéz helyzetekben konvolyokat indítunk azoknak akik elvesztették az otthonukat, értékeiket, megélhetésüket.
Mivel mi nem megyünk a médiához, ezekről nem igazán lehet hallani, nem verjük nagydobra. Elég ha Isten látja.
Az adományok amik befolynak, élelemre, ruhára, ivóvizre, vagy házak, otthonok építésére szolgálnak.
Ott vagyunk az árvizeknél, vagy más katasztrófáknál. A háború súlytotta területeken is az életünk kockáztatásával visszük a segítséget. Azok akik a hitük miatt börtönben vannak, azok sem maradnak támogatás nélkül. Megkapják a szellemi, fizikai, és a jogi segítséget.
Egyetlen testvérünk sem marad étlen, szomjan, ruha vagy fedél nélkül.
Isten betartja az ígéretét, akiknek Isten messiási Királysága az első, azok közül senki nem lesz kenyérkéregető, vagy koldus.
(Máté 6:33) 33 Így tehát állandóan tegyétek első helyre az életetekben a királyságot és Isten igazságos alapelveit, és akkor ezeket az egyéb dolgokat mind megadja nektek Isten.
A Tanúk között nincs olyan ember, aki segélyszervezetekhez jár támogatásért, mivel itt mindenki dolgozik a saját, és a családja megélhetésséért, a szabad idejében pedig amikor lehetősége van, akkor házanként, és az állványnál szolgál Istennek.
Még a szegényebb országokban, mint pl Afrikában sem éhezik senki a testvéreink közül.
Az tény, hogy törődni kell az állatokkal is, és az emberekkel is.
Azonban a fő feladat amire a hangsúlyt helyezte, az Isten királysága jóhírének hírdetése, a prédikáló, és tanítványképző munka, vagy is az embereknek meg kell tanítani a Biblia igazságait, hogy összhangban éljenek azokkal.
(János 17:3) 3 Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.
Jézus a jövőbeni életet ehhez kötötte elsősorban.
Isten a szavában egy fontossági sorrendet állított fel, az emberek megmentésére.
Jézus nem a fizikai ellátást emelte ki, és nem is olvassuk, hogy állandóan etette, itatta az embereket, vagy, hogy állatmenhelyeket nyisson.
Sajnos sok emberek többségének fogalma sincs arról, hogy mi "Isten királysága, vagy országa" ami elsődleges kell, hogy legyen minden ember életében.
Akik enni, inni járnak segély szervezetekhez, azok továbbra is élik a világi életüket, nem változtatnak azon.
Jézus nem véletlen mondta:
(János 6:26) . . .„Ti bizony nem azért kerestek, mert jeleket láttatok, hanem mert ettetek a kenyerekből, és jóllaktatok.
Aztán az emberek haza mentek, és folytatták azt az életüket, ami nem a megmentésüket szolgálja.
Napjainkban azok akik karítatív tevékenységet folytatnak, azok nem tesznek rosszat. De nem adják meg azt, amire az embereknek valójában szükségük van, hogy Isten előtt elfogadhatóak legyenek.
Átmenetileg jól laknak, és ennyi.
Jézus pedig nem erről beszélt.
19
Köszönöm, hogy megosztottad a gondolataidat.
Hidd el, hogy itt nem "csak állok egy tábla mellett" dologról van szó.
Ebben a feladatban is részt kell venni.
Én is szoktam állványozni, de nem csak ez tartozik hozzá a szolgálathoz.
Mint említettem, más alkalmakon pedig más szolgálatot teljesítek.
Betegeket szállítok, vagy bevásárolok, stb.
Ami pedig a testvéreket illeti, a Biblia alapján Isten róluk beszél elsősorban:
(Galácia 6:10) 10 Ezért tehát, amíg lehetőségünk van rá, tegyünk jót mindenkivel, de elsősorban a hittestvéreinkkel.
Jézus és az első tanítványok követők is első sorban azokkal foglalkoztak, akik hozzájuk tartoztak, ők a családja.
Ez nem jelenti, hogy másoknak nem kell segíteni.
Egyébként van hitük nekik is, igazából, annak a vallásnak a tagjainak kellene támogatást nyújtani, ahova tartoznak.
Mint említettem, azzal nem menti meg senki a mások életét, hogy enni ad nekik. Mert továbbra sem úgy élnek, ahogy egy kereszténynek élnie kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!