Tényleg nem bűn az önkielégítés, a házasságon kívüli szex, az anális közösülés stb. modern vallási megközelítésből? Már bűn, ha szerintem azok?
Egyesek azt írták, hogy a modern korban ez már nem számít bűnnek, változtak a korok, Isten már mást írna elő, meg amúgy is felül kell vizsgálnunk a tanainkat, hogy egy sokkal érettebb, felnőttesebb, modern hitünk legyen és ne kriminalizáljuk a szexet. Meg amúgy sem tartja be ezt sok hívő.
Márpedig szerintem igenis bűn és Isten parancsai és bűnről való fogalmai nem változnak!!! Ez nem kor függvénye. A magvesztés erkölcstelen, ahogy az önkielégítés is utálatos Isten számára, ahogy a házasságon kívüli szex, az anális közösülés stb. is!
Erre mondhatná egy teológiában járatlan ember, hogy "De akkor miért nem tartjuk már be az összes mózesi törvényt is?" Azért, mert maga a Názáreti Jézus Krisztus feloldozást adott bizonyos törvények alól, illetve eltörölt bizonyos rendelkezéseket (lásd: a szombat olyan szintű, már-már babonás tartása, ahogy azt az ókori farizeusok és a mai napig bizonyos zsidó közösségek tartják). Amíg Isten nem küld még egy prófétát vagy maga Jézus Krisztus nem jön el még egyszer, az Örökkévaló pedig rajtuk keresztül nem törli el a magvesztés tilalmát (ami egy csomó szexuális bűn kulcsa), addig én eszerint élem az életem és tojok ívben mások véleményére.
Az a szerencse, hogy a történelmi egyházak nem hallgatnak az ilyen eretnek hangokra és a mai napig bűnként tekintenek ezekre, aki pedig ilyen tévtanokat hirdet, az a katolikusoknál, ortodoxoknál nem is nagyon áldozhat, hisz nem képviseli az egyház tanait, bűnre adja áldását.
Lehet prűdnek nevezni! Én nem a trendekre hallgatok, hanem az örökérvényű törvényekre.
Üdv: egy héber katolikus
#19.
Tekintve, hogy nem létezett ez a kifejezés sem a bibliai héberben, sem a bibliafordítások korában, így nehezen találod meg. Viszont az anális közösüléssel az is problémás, hogy a széklet tisztátalan és orvosilag is igazoltan káros az anális közösülés az ott lévő izmokra.
20-as: sem a Talmud, sem a legnagyobb zsidó vallásfilozófus, Maimonidesz nem tartotta bűnnek az analis és orális szexet házasságban. Úgyhogy nem csak a reform iranyzat engedi.
Onán bűne az volt, hogy megpróbálta kijatszani a Mózesi törvényt, miszerint feleségül kellett vennie a sógornőjét.
"Onan története például a rabbinikus irodalom alapján egyértelmű példája a magvesztés tilalmának. "
Ott sem a magvesztés volt a gond, hanem hogy ott abban a helyzeben isten szándéka ellen cselekedett.
Az önkielégítés nem bűn, a többi igen.
A nem vallásos emberek számára se elfogadható.
#22.
Az ókorban és a középkorban nem is létezett az anális szex, mint kifejezés. Az, hogy nem említik szó szerint, még nem jelenti azt, hogy szabad.
#26.
De bűn az önkielégítés: önzővé tesz, magvesztéssel jár, parázna gondolatok kísérik, elpocsékolod azt az energiát, amit akár egy barátnő/feleség keresésében, önmagad fejlesztésébe is fektethetnél.
Másrészt felesleges is, hisz a tested úgyis kiürül álmodban, ha régi a cucc és túlcsordulna.
Isten nem ebből a célból teremtette a szexualitást.
Ehhez képest a Bibliában azt látjuk, hogy Támárt nem akarta feleségül venni, és gyereket nemzeni neki, hanem EHELYETT önkielégített.
Ergo nem az önkielégítés maga volt a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!