Tényleg nem bűn az önkielégítés, a házasságon kívüli szex, az anális közösülés stb. modern vallási megközelítésből? Már bűn, ha szerintem azok?
Egyesek azt írták, hogy a modern korban ez már nem számít bűnnek, változtak a korok, Isten már mást írna elő, meg amúgy is felül kell vizsgálnunk a tanainkat, hogy egy sokkal érettebb, felnőttesebb, modern hitünk legyen és ne kriminalizáljuk a szexet. Meg amúgy sem tartja be ezt sok hívő.
Márpedig szerintem igenis bűn és Isten parancsai és bűnről való fogalmai nem változnak!!! Ez nem kor függvénye. A magvesztés erkölcstelen, ahogy az önkielégítés is utálatos Isten számára, ahogy a házasságon kívüli szex, az anális közösülés stb. is!
Erre mondhatná egy teológiában járatlan ember, hogy "De akkor miért nem tartjuk már be az összes mózesi törvényt is?" Azért, mert maga a Názáreti Jézus Krisztus feloldozást adott bizonyos törvények alól, illetve eltörölt bizonyos rendelkezéseket (lásd: a szombat olyan szintű, már-már babonás tartása, ahogy azt az ókori farizeusok és a mai napig bizonyos zsidó közösségek tartják). Amíg Isten nem küld még egy prófétát vagy maga Jézus Krisztus nem jön el még egyszer, az Örökkévaló pedig rajtuk keresztül nem törli el a magvesztés tilalmát (ami egy csomó szexuális bűn kulcsa), addig én eszerint élem az életem és tojok ívben mások véleményére.
Az a szerencse, hogy a történelmi egyházak nem hallgatnak az ilyen eretnek hangokra és a mai napig bűnként tekintenek ezekre, aki pedig ilyen tévtanokat hirdet, az a katolikusoknál, ortodoxoknál nem is nagyon áldozhat, hisz nem képviseli az egyház tanait, bűnre adja áldását.
Lehet prűdnek nevezni! Én nem a trendekre hallgatok, hanem az örökérvényű törvényekre.
Üdv: egy héber katolikus
Kedves Kérdező
Nőként Egyetértek veled abban, hogy az erkölcsi alapelvek örökérvényűek. Isten, nem modernizálja, vagy módosítja ezt a törvényt.
Nem tartalak prűdnek, Isten sem az.
Ellenben nem beszélne, és nem adna erre tanácsot, vezetést.
Igen is beszélni kell erről, ha Isten vezetése szerint akarunk élni.
Az tény, hogy Jézus a halálával eltörölt némely törvényt, de az erkölcsi alapelveket, ami pl: a szexualitásra vonatkozik, azon nem változtatott.
A szexuális erkölcstelenséget jelentő görög szó tág fogalom, amibe nem csak a paráznaság, a házasságtörés, az orális vagy anális szex tartozik bele.
Csak azok lettek eltörölve, amik betöltötték a messiásra vonatkozó céljukat.
Isten a szavát a szellemével íratta, és nem fog a saját magából nevetség tárgyát képezni.
#2.
Nem feltétlenül. Mindent szabad, ami nem alacsonyítja le a másik emberi méltóságát és nem jár a mag elvesztésével. Például az anális közösülés ilyen. Tudomásom szerint a végbélből távozik aztán a nemi váladék egyrészt, Isten nem is erre teremtette, ami azt illeti (eleve, ha nem rendeltetése szerűen használod, akkor a modern orvostudomány szerint is kilazulnak az izmok és a székletvisszatartással gondok lehetnek), másrészt tudományom szerint a nincs semmi örömszerzésre szolgáló terv ott (a nőknek nem véletlenül van a G-pontjuk a hüvelyükben és nem seggükben).
Kedves tgt.
Házasságon belül sem szabad tisztátalan szokást gyakorolni.
Isten a férfit és a nőt úgy hozta létre, hogy a nemző szerveiknek meg van a helye.
Már maga a gondolat is undormány, hogy amin a vizelet vagy a széklet távozik, azt a szájukban is használják.
Isten legyen irgalmas azokhoz, akik nem látják át ennek a szentségét, tisztaságát.
#5.
Ez anatómia, nem egyéniség kérdése.
#5.
Ez nem igaz, ami magvesztéssel jár az szintén nem okés Isten szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!