Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg nem bűn az önkielégíté...

Tényleg nem bűn az önkielégítés, a házasságon kívüli szex, az anális közösülés stb. modern vallási megközelítésből? Már bűn, ha szerintem azok?

Figyelt kérdés

Egyesek azt írták, hogy a modern korban ez már nem számít bűnnek, változtak a korok, Isten már mást írna elő, meg amúgy is felül kell vizsgálnunk a tanainkat, hogy egy sokkal érettebb, felnőttesebb, modern hitünk legyen és ne kriminalizáljuk a szexet. Meg amúgy sem tartja be ezt sok hívő.

Márpedig szerintem igenis bűn és Isten parancsai és bűnről való fogalmai nem változnak!!! Ez nem kor függvénye. A magvesztés erkölcstelen, ahogy az önkielégítés is utálatos Isten számára, ahogy a házasságon kívüli szex, az anális közösülés stb. is!

Erre mondhatná egy teológiában járatlan ember, hogy "De akkor miért nem tartjuk már be az összes mózesi törvényt is?" Azért, mert maga a Názáreti Jézus Krisztus feloldozást adott bizonyos törvények alól, illetve eltörölt bizonyos rendelkezéseket (lásd: a szombat olyan szintű, már-már babonás tartása, ahogy azt az ókori farizeusok és a mai napig bizonyos zsidó közösségek tartják). Amíg Isten nem küld még egy prófétát vagy maga Jézus Krisztus nem jön el még egyszer, az Örökkévaló pedig rajtuk keresztül nem törli el a magvesztés tilalmát (ami egy csomó szexuális bűn kulcsa), addig én eszerint élem az életem és tojok ívben mások véleményére.

Az a szerencse, hogy a történelmi egyházak nem hallgatnak az ilyen eretnek hangokra és a mai napig bűnként tekintenek ezekre, aki pedig ilyen tévtanokat hirdet, az a katolikusoknál, ortodoxoknál nem is nagyon áldozhat, hisz nem képviseli az egyház tanait, bűnre adja áldását.

Lehet prűdnek nevezni! Én nem a trendekre hallgatok, hanem az örökérvényű törvényekre.

Üdv: egy héber katolikus

tegnap 18:13
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező

Nőként Egyetértek veled abban, hogy az erkölcsi alapelvek örökérvényűek. Isten, nem modernizálja, vagy módosítja ezt a törvényt.

Nem tartalak prűdnek, Isten sem az.

Ellenben nem beszélne, és nem adna erre tanácsot, vezetést.

Igen is beszélni kell erről, ha Isten vezetése szerint akarunk élni.

Az tény, hogy Jézus a halálával eltörölt némely törvényt, de az erkölcsi alapelveket, ami pl: a szexualitásra vonatkozik, azon nem változtatott.

A szexuális erkölcstelenséget jelentő görög szó tág fogalom, amibe nem csak a paráznaság, a házasságtörés, az orális vagy anális szex tartozik bele.

Csak azok lettek eltörölve, amik betöltötték a messiásra vonatkozó céljukat.

Isten a szavát a szellemével íratta, és nem fog a saját magából nevetség tárgyát képezni.

tegnap 18:41
 2/35 tgt ***** válasza:
21%
Házasságon belül mindent szabad, ami mindkét félnek örömöt okoz. A házasságon kívüli szex bűn.
tegnap 18:44
 3/35 A kérdező kommentje:

#2.

Nem feltétlenül. Mindent szabad, ami nem alacsonyítja le a másik emberi méltóságát és nem jár a mag elvesztésével. Például az anális közösülés ilyen. Tudomásom szerint a végbélből távozik aztán a nemi váladék egyrészt, Isten nem is erre teremtette, ami azt illeti (eleve, ha nem rendeltetése szerűen használod, akkor a modern orvostudomány szerint is kilazulnak az izmok és a székletvisszatartással gondok lehetnek), másrészt tudományom szerint a nincs semmi örömszerzésre szolgáló terv ott (a nőknek nem véletlenül van a G-pontjuk a hüvelyükben és nem seggükben).

tegnap 19:00
 4/35 anonim ***** válasza:
26%

Kedves tgt.

Házasságon belül sem szabad tisztátalan szokást gyakorolni.

Isten a férfit és a nőt úgy hozta létre, hogy a nemző szerveiknek meg van a helye.

Már maga a gondolat is undormány, hogy amin a vizelet vagy a széklet távozik, azt a szájukban is használják.

Isten legyen irgalmas azokhoz, akik nem látják át ennek a szentségét, tisztaságát.

tegnap 19:19
 5/35 tgt ***** válasza:
61%
Mint írtam, ha mindket félnek örömöt okoz, akkor mindent lehet csinálni. Amennyiben mindketten önként es örömmel részt vesznek benne, az nem lealacsonyító. Értem én, hogy szerinted az anális szex nem okoz örömöt a nőknek, de ezt hagy döntsék el a nők.
tegnap 19:20
 6/35 A kérdező kommentje:

#5.

Ez anatómia, nem egyéniség kérdése.

tegnap 19:25
 7/35 A kérdező kommentje:

#5.

Ez nem igaz, ami magvesztéssel jár az szintén nem okés Isten szerint.

tegnap 19:25
 8/35 A kérdező kommentje:
Nincs amúgy sok szabály a szexre, összesen talán három-négy van. Mégis prűdnek bélyegzik azt, aki ezekhez ragaszkodik. Egyrészt házasságon belül kell megélni a szexualitást, másrészt nem szabad, hogy magvesztéssel járjon, harmadrészt a két félnek egyenlő szinten kell maradnia közben, nem szabad semmilyen téren a férfinak uralni a nőt vagy fordítva (a Biblia épp azt mondja, hogy a közösülés közben a mindkét félnek a párja örömét kell célként kitűznie, nem pedig a saját vágyait önző módon kielégíteni). A negyedik szabályt megemlíthetjük külön: olyannak kell lennie, amire Isten áldását mernéd kérni bármikor, de feleslegesnek tartom külön leírni, hisz hívő ember az egész életét eszerint éli és minden cselekedeténél - nyilván nem tudatosan - ezt a lelke rögtön kérdezi magától.
tegnap 19:30
 9/35 Thunderfairy ***** válasza:
45%
Itt ennél a kérdésnél is kiűtközik hogy semmi garancia isten létezésére. Mindenki úgy gondolja ahogy neki megfelel. Egyébként mindegyik kérdésbe lévő dolog bűnnek számít a vallások szerint.
tegnap 19:42
 10/35 anonim ***** válasza:
53%
Vallási megközelítésből nem azok, hisz vallási alapja nincs a tiltásuknak. Az Egyház tiltotta egy ideig, de Isten szavában ilyesmi nem szerepel.
tegnap 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!