Tényleg nem bűn az önkielégítés, a házasságon kívüli szex, az anális közösülés stb. modern vallási megközelítésből? Már bűn, ha szerintem azok?
Egyesek azt írták, hogy a modern korban ez már nem számít bűnnek, változtak a korok, Isten már mást írna elő, meg amúgy is felül kell vizsgálnunk a tanainkat, hogy egy sokkal érettebb, felnőttesebb, modern hitünk legyen és ne kriminalizáljuk a szexet. Meg amúgy sem tartja be ezt sok hívő.
Márpedig szerintem igenis bűn és Isten parancsai és bűnről való fogalmai nem változnak!!! Ez nem kor függvénye. A magvesztés erkölcstelen, ahogy az önkielégítés is utálatos Isten számára, ahogy a házasságon kívüli szex, az anális közösülés stb. is!
Erre mondhatná egy teológiában járatlan ember, hogy "De akkor miért nem tartjuk már be az összes mózesi törvényt is?" Azért, mert maga a Názáreti Jézus Krisztus feloldozást adott bizonyos törvények alól, illetve eltörölt bizonyos rendelkezéseket (lásd: a szombat olyan szintű, már-már babonás tartása, ahogy azt az ókori farizeusok és a mai napig bizonyos zsidó közösségek tartják). Amíg Isten nem küld még egy prófétát vagy maga Jézus Krisztus nem jön el még egyszer, az Örökkévaló pedig rajtuk keresztül nem törli el a magvesztés tilalmát (ami egy csomó szexuális bűn kulcsa), addig én eszerint élem az életem és tojok ívben mások véleményére.
Az a szerencse, hogy a történelmi egyházak nem hallgatnak az ilyen eretnek hangokra és a mai napig bűnként tekintenek ezekre, aki pedig ilyen tévtanokat hirdet, az a katolikusoknál, ortodoxoknál nem is nagyon áldozhat, hisz nem képviseli az egyház tanait, bűnre adja áldását.
Lehet prűdnek nevezni! Én nem a trendekre hallgatok, hanem az örökérvényű törvényekre.
Üdv: egy héber katolikus
#9.
A válasz addig igaz, hogy nincs garancia Isten létezésére. Az viszont már hamis okozat és érvelési hiba, hogy emiatt mindenki azt gondolhatna, amit akar teljesen legitim módon. Alkotmányosan joga van hozzá, hisz vallásszabadság van, de morálisan nincs hozzá joga. Ha én keresztény vagyok, vagy zsidó vagyok, vagy buddhista vagyok, akkor ragaszkodnom kell a vallásom tanítóinak szavaihoz és a vallásom eredeti tanaihoz, hogy ne válljak álszentté. Követnem kell azokat az elveket, amikhez sorolom magam, hogy ne legyek képmutató, illetve a hitemet ne alacsonyítsam le egy puszta kulturális jelző szintjére (ahogy ezt teszi pl. a mai, kereszténykedő politikai vezetők többsége). Szörnyen megvetem azt a magatartásformát, amikor valaki felfedezi, hogy a modern, hedonista világ milyen élvezeteket rejt magában, amelyek nem egyeztethetőek össze a hitével, ezekről nem hajlandó lemondani, de ettől függetlenül szeretné még magát egy ezekkel ellentétes vallási közösséghez besorolni, emiatt ha gerincesebb, akkor csak mosolyog, ha gerinctelen, akkor meg megpróbálja vallásilag kiokoskodni, hogy ma már ez nem számít bűnnek, mert változott a világ.
Olyannak tartom őket, mint azokat az ős- és ókeresztényeket, akik tömjéneztek a császár bálványainak. Bár nekik az életük volt veszélyben, ezért talán jobb példa lenne a hitüket megtagadó tömegek a sztálinizmus alatt, abból a célból, hogy befolyásos pozícióba kerülhessenek. Megvetem, ha valaki a hitének csak a kényelmi részét élvezi...
#10.
De, szerepel. Biblikus alapja van annak, hogy ezek bűnök!!!
Ha álláspontod szerint nem, akkor mivel magyarázod, hogy hagyományosan minden felekezetnek ez volt az álláspontja a 20. század második feléig? Mivel magyarázod, hogy a zsidó vallás is tiltja például?
A szemét pápa már a zsidókat is a hit megmásítására kényszerítette? Meg a protestánsokat és ortodoxokat is?
Csak azért, mert az Egyház szó nagybetűvel a katolikus egyházat jelenti nálunk.
#14.
Rabbinikus szabály, aminek tórai alapja van. A Tóra szerint tiltott minden magvesztés.
A rabbik nem engedik meg az anális közösülést a hagyományos zsidó irányzatokban, mivel egyrészt lealacsonyító a nő számára, a nő ezt nem élvezi, kb. szexuális segédeszköz, másrészt megvesztés. Anatómiai és biológiai ismereteim szerint nem egy olyan hely a végbél, ahol a sperma felszívódna, hanem egy része kijön onnan.
"De, szerepel. Biblikus alapja van annak, hogy ezek bűnök!!!"
Nem rémlik ilyen ige a Bibliából, de ha te tudsz ilyet, mutasd!
#16.
Max. a reform zsidó szabályozás. De az ortodoxia és a konzervatív irányzat NEM.
#18.
Onan története például a rabbinikus irodalom alapján egyértelmű példája a magvesztés tilalmának. Onan nem engedte, hogy a magja a nő, Tamár hüvelyébe menjen, hanem a földre engedte. Isten számára ez utálatos! Kérdezz meg bármilyen rabbit vagy papot, garantáltan említeni fogják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!