Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények hogy tudják...

A keresztények hogy tudják feldolgozni, hogy Jézus egy barnabőrű, valamint lényegében illegális bevándorló volt?

Figyelt kérdés
dec. 23. 09:28
1 2 3 4
 21/33 szp72 ***** válasza:
88%

Jézus bőrszín árnyalata a legkevésbé sem érdekel. Azt viszont egyáltalán nem tudtam, hogy illegális migráns volt. Azt hittem, hogy abban az országban halt meg, amelyben született, s ha járt is külföldön betartotta az ottani törvényeket.

Ez most nagy csalódás, képtelen vagyok feldolgozni.

dec. 23. 10:38
 22/33 szp72 ***** válasza:
60%
Nehezen tudom feldolgozni az illegális migrációt, még azt is hogy mennyi hülye van, aki nem látja ennek a veszélyét.
dec. 23. 10:42
 23/33 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Kérdező

Jézus elhagyta Názáret területét, de maradt Izrael határain belül.

Galilea, vagy Naftali, illetve Zebulon földje Izrael népének törzsi örökségei voltak.

Ez olyan, mint ha Én Budapestről elmennék Ceglédre, vagy Nyíregyházára.

Az, hogy a Rómaiak fenhatósága alá kerültek, attól még Izrael földjének területe maradt.

Jézus soha nem ment Rómába, vagy Római állam területére, mivel első sorban Izrael elveszett juhaihoz jött.

dec. 23. 10:44
 24/33 Jégszív ***** válasza:
85%

Kérdező!

Te, mint teljesen kívül álló, mi a véleményed az ÉRTŐ olvasásról?

Mondd csak hány apától lett ennyi eszed?

dec. 23. 10:58
 25/33 anonim ***** válasza:
85%

"mert engedély nélkül lépett be más ország területére (Római Birodalom)."

Ilyen logika alapján te is illegális bevándorló vagy. Senki nem adott rá engedélyt, hogy ideszüless Magyarországra.

dec. 23. 11:03
 26/33 anonim ***** válasza:

27

😁 Ez így van...

dec. 23. 11:19
 27/33 szp72 ***** válasza:
85%

Egy kis kortörténelem:

A zsidóság Jézus korában a Római Birodalom fennhatósága alatt élt, akik meghagyták a zsidó bábállamot Heródessel, a bábkirállyal az élen.

A rómaiak Heródes halála után a tartományt négy részre osztották fiai: Arkelausz, Antipasz, Fülöp és Lizániász negyedesfejedelmek között. Arkelausz azonban elég hamar kegyvesztett lett, területét római helytartók vették át, Jézus fellépésekor ugye ez Pontius Pilátus volt.

Jézus természetesen össze-vissza járkált a négy országrész között, ami ugye korábban egynek számított, ez volt a hazája. Külföldön valójában csak egyszer járt, Tírosz és Szidon vidékén, amely már a szír helytartó fennhatósága alá tartozott, illetve kisgyerekkorában Egyiptomba menekültek a szülei.

dec. 23. 12:51
 28/33 anonim ***** válasza:
89%
Valami jobb provokálást találj ki! Ilyen idézet nincs a Bibliában.
dec. 23. 13:22
 29/33 anonim ***** válasza:
57%
Erős a fantáziád.
dec. 23. 14:07
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Erre szokták mondani, hogy nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik.
dec. 23. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!