Mit ír az eredeti héber nyelv a bibliában ahol a Jehova tanúi előszeretettel alkalmazzák a "királyság" és a "Jehova" jelzőket?
#21: hol írtam, hogy nem hiszek Istenben?
Egyébként akkor is szeretném tudni, mit értettél azalatt hogy idegen neveket aggatok az istenre, amikor csak egy nyelvtudományi tényt közöltem. Szeretem megérteni a választ arra, amit írok. Kíváncsi természetű vagyok.
19
Isten neve, a ’válik, lesz [valamivé]’ jelentésű héb. há·wáʹ ige befejezetlen cselekvésű, műveltető alakja; jelentése: ’előidézi, hogy legyen’.
Elképesztő az a vehemencia amivel Isten nevének a helyes használatát képesek egyesek magyarázni. Remélem Kedves Kérdező, kielégítő válaszokat kaptál a kérdésedre, és erősítették az Istenbe vetett hitedet. Mert gondolom, ez volt a kérdésed lényege, hiterősítő bizonyítékokat szerezni.
Ha lesz időd és kedved, akkor esetleg érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy miért van az, hogy amikor meghallod egy privát üzenetben, hogy királyság, azonnal bekapcsol nálad valami védelmi reakció és tiltod az illetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!