Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény katolikusok nem...

Keresztény katolikusok nem szoktak misét tartani Advent alatt?

Figyelt kérdés
Az egész időszak alatt nem tartanak misét?
dec. 16. 21:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Talán nem volt pap, vagy nem tudom az okát, hogy mért nincs mise. Az viszont elég baj, hogyha egyházi személy nem mond igazat, hiszen akkor ezek szerint mégis csak Advent időszakában mise a katolikusoknál is. De akkor talán csak arra az adott templomra értette a hölgy. Nem tudom.
dec. 17. 11:08
 12/18 A kérdező kommentje:
*mégis csak van
dec. 17. 11:09
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem akarom megvádolni, hogy szándékosan hazudott. Szóval valószínű csak abban a templomban nincs mise.
dec. 17. 11:12
 14/18 IstenGyermeke1 ***** válasza:
CIC 530. kánon alapján a plébánosnak megbízása van arra, hogy minden vasárnap és parancsolt ünnepeken szentmisét mutasson be.
dec. 17. 15:04
 15/18 Jégszív ***** válasza:
100%

"nem tudom, hogy hétköznap milyen gyakoriságban vannak misék a katolikusoknál."

Már értem, hogy mért nem érted. Gyakorlatilag ugatod bármely felekezet hitéletét, és csak arra lehettél kíváncsi, milyen meleg lehet odabent! Az, hogy per pillanatban nincs ott semmiféle liturgiai esemény, nem jelenti azt, hogy a nap bármely szakában tárt karokkal várják az oda betérőt - de betörőt sem!

De figyelj!

Jobb helyeken (Nem biztos, hogy ott voltál...) a bezárt kapu mellett létezik e HIRDETŐTÁBLA, amely kellően felhomályosít az adott egyházközség miserendjéről, liturgikus programjáról! Csak meg kell találni és el kell olvasni...

De ha még ez sem elég,...

okostelefonon rákeresel a templom előre rögzített programjára. Néhány egyházmegyés főpásztor ezt igen komolyan veszi, és számon is kéri.

dec. 17. 16:05
 16/18 A kérdező kommentje:
Úgy tudtam, hogy a templomok szabadon látogatható helyek. Főleg hétköznap, miseidőben, vagy legalábbis nem annyira későn. Valószínű a nagy paphiány miatt nem ért rá a pap, vagy volt valami dolga Advent alatt. Nagyon sokat dolgoznak, és érthető, ha nem mindig érnek rá. Igazad van, érdemes utána nézni neten, csak hát az nem mindig a valós adatokat írja ki. Ott meg nem jelezték sehol, hogy mennyi ideig vannak nyitva, vagy milyen házirend van, hogy mikor van mise. Vagy csak én nem láttam, de kerestem.
dec. 17. 22:17
 17/18 A kérdező kommentje:
Én senki hitéletét nem magyarázom senkinek, csak azt mondom, ami az Újszövetségben van. És többször mondtam is, hogy nem vagyok benne még szakértő, még én is csak tanulok, és azt mondom, amiben biztos vagyok.
dec. 17. 22:33
 18/18 A kérdező kommentje:
Azzal értek én is egyet, hogy Jézus Krisztus szavainak követése a fontos, és nem a vallási szokások betartása, amik felekezetenként változhatnak. Az is lehet jó hívő, aki nem jár olyan sűrűn templomba. De persze jó dolog templomba járni, és mindenkinek ajánlom, hogy menjenek sokat templomba, mert sokat számít, és keresztényként illik is menni, meg akkor tud igazán fejlődni egy ember hite, ha jár templomba. Anélkül is tud, de anélkül nem olyan sokat. Ezért érdemes mindenkinek templomba mennie sokszor.
dec. 17. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!