Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan uralkodjak magamon?

Hogyan uralkodjak magamon?

Figyelt kérdés
Nagyon felidegesített egy személy felfoghatatlanul Nagy gyűlölet érzek most iránta, akkorát, hogy állandóan az adott személy kivégzésének legdurvább módszereit képzelem el a fejembe, tudom, hogy ez nagyon durva, de már nem bírom az egészet, folyamatosan csak azon jár az eszem már közel 2 órája, hogy mennyire megölném azt az adott személyt, már majdnem elkezdtem Istent is gyűlölni és vádolni emiatt, de tudom, hogy akármi történik bízni kell az Úrban, de akárhogy próbálom magam visszafogni, egyszerűen nem sikerül, hogyan várja el isten, hogy ne mutassam ki a gyűlőletemet? Nem akarok elszakadadni Istentől, de akárhogy próbálok hozzá imádkozni a segítségéért, egyszerűen nem megy. Már teljesen elegem van, és úgy érzem lassan eluralkodik rajtam a harag és a bosszú

dec. 13. 18:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Istentől van az élet. Hozzá imádkozz, Istent imádd. Ha nem kérsz tőle, Isten nem tud segíteni. Ha magadban bízol, és nem Istenben, akinek végtelen a szeretete, az ereje, milyen segítséget vársz. Csak Isten tud segíteni. Imádjátok, és dicsőítsétek az Istent. A gonosz mindenhol ott van. Csak Isten tud segíteni. Isten a legnagyobb, tőle van minden, ami jó, és nincs tőle rossz. Ha imádkoztok, és kértek tőle, Isten segít. Kérlek, imádkozzatok Istenhez, és minél többször kérjetek tőle. Csak ez az egy lehetőség van.
dec. 13. 22:06
 12/23 anonim ***** válasza:
Azt írtam le, hogy mit kérj Istentől, ha imádkozol hozzá. Csak így tudsz megszabadulni a gonosz által keltett haragtól, és a gonosztól is.
dec. 13. 22:07
 13/23 anonim ***** válasza:
Kérdező, amiket írtam, azokat olvasd el, és érlek, hamar imádkozz is, mert csak Isten tud segíteni.
dec. 13. 22:09
 14/23 anonim ***** válasza:
Ne saját magadban, és tudásodban bízz. Istenben bízz. Imádkozz hozzá, imádd Istent. Kérj tőle hitet, kérd tőle a Szentlelket, és kérj tőle segítséget. Kérj tőle bölcsességet, egészséget, szeretetet, türelmet, és a Szentlelket. Csak Isten tud segíteni. Ha ilyen mértékű harag van benned, az nem jó. Nem szabad bántani, és főleg nem másokat megölni. Istennek bűn, és Isten azt akarja, hogy szeretetben éljenek egymással az emberek. Legyél szeretettel mások iránt. Imádkozz Istenhez, hogy segítsen, hogy tudd szeretni az embereket, Istent pedig imádni. Csak Istent imádd. Isten segítsége a legnagyobb, és Istent kell imádni. Ne magadban bízz. Az embert könnyen befolyásolja a gonosz. Ne hagyd magad a gonosznak. Imádkozz Istenhez, mert csak Isten tud segíteni.
dec. 13. 22:19
 15/23 anonim ***** válasza:
Ha nem imádkozol Istenhez, akkor nem tud segíteni. Ha visszautasítod Istent, nem tud segíteni. Isten a legnagyobb, Istentől van minden, ami jó, és nincs tőle rossz. Ha visszautasítod, az életet utasítod vissza.
dec. 13. 22:20
 16/23 anonim ***** válasza:

Találd meg a düh eredeti okát és azt oldd mrg magadban külső szakszerű segítséggel.

Ez általában nem szokott menni, mert alábecsüli az ember a gond súlyosságát és a megoldás fontosságát, de lehet sikerülni fog.

Ne becsüld alá, ha csak egy pillanatra is eszedbejut más megölése, az már magában nagyon komoly probléma és te már nem ott tartasz. Ez a trend nem fog megállni. Nagy baj lesz kezelés nélkül.

dec. 13. 22:52
 17/23 anonim ***** válasza:
Istent imádd. Imádd Istent, és imádkozz hozzá. Ha imádkozol, Isten azonnal segít. Kérd tőle, hogy szabadítson ki a gonosz fogságából. Kérd Istentől, hogy szabadítson ki a gonosz fogságából, és küldje el neked a Szentlelket. Kérd Istentől, hogy töltsön fel téged a Szentlélek erejével. Csak Isten tud segíteni. Kérd Istentől, hogy védjen meg, és ne engedje, hogy a gonosz megtámadjon. Kérj Istentől bölcsességet, hogy segítsen, hogy ismerd fel, ha támad a gonosz. Kérd tőle, hogy űzze el a gonosz, és ne engedje, hogy bántson. Imádkozz másokért is, hogy segítsen nekik. Ne engedd a gonosznak, hogy bántson. Legyél jó, alázatos, imádkozz sokat Istenhez.
dec. 13. 23:03
 18/23 anonim ***** válasza:

A legtöbb válasz azt javasolja, hogy Istenhez imádkozz. De én végigolvastam a kérdésed,azt is ahol erről írsz, ezért biztos vagyok benne, hogy más jellegű segítségre van szükséged.

Mivel nem adtál meg részletet a témával kapcsolatban, ezért nem tudok konkrétumot írni. De én elsősorban pszichológushoz fordulnék. Ha nincs rá módod, akkor a youtube-on van sok olyan szakember, akik ilyen témában is segíthetnek, de persze az nem ugyanaz.

Azt gondolom, hogy fel kell ismerni a hit, az ima, a lelkész tanácsainak a határait. Van az a fájdalom, aminél már be kell venni a gyógyszert, van az a láz, aminél már orvoshoz kell fordulni, van az a lelki teher, amihez megbízható szakember szükséges.

dec. 13. 23:40
 19/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én néhány bibilai gondolattal szeretnélek megnyugtani.

Zsoltárok 4:4 - "Ha ingerültek vagytok is, ne vétkezzetek.

Elmélkedjetek csak szívetekben...és maradjatok csendben."

Jakab 1:19,20 - "Tudjátok meg ezt, szeretett testvéreim: Legyen mindenki gyors a hallásra, lassú a szólásra, lassú a haragra, mert ember haragja nem szolgálja Isten igazságosságát."

1Péter 4:8 - "Mindenekelőtt mélységesen szeressétek egymást, mert a szeretet bűnök tömegét fedezi el."

Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, hanem a rosszat mindig győzd le a jóval” (Róma 12:20, 21)

"Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr” (Róma 12:17–19)

"Ne ítéljetek meg többé másokat, hogy titeket se ítéljenek meg, mert amilyen ítéletet hoztok, olyan ítéletet hoznak majd felettetek is, és ahogyan másokkal bántok, úgy fognak bánni veletek is (Máté 7:1,2)

dec. 14. 09:53
 20/23 KZitus ***** válasza:

Az ember nem nagyobb Istennél, ha az ő tanácsát el tudod fogadni, nyert ügyed van. Ha nem, a sorsod Káiné. Rengeteg tanács van a Bibliában, miért kellene elhagyni a haragot. A kérdés az, elfogadod- e Isten tanácsát (segítségét kérve, hogy meg tudd fogadni)! Mintha csak neked mondaná: „Miért lettél olyan haragos és lehangolt?  Ha jót cselekszel, akkor vajon nem fogadlak újra a kegyembe? De ha nem cselekszel jót, akkor a bűn ott lapul az ajtónál, és uralkodni akar feletted. Felülkerekedsz majd rajta?” 1Mózes 4:6,7 Vajon engeded, hogy bűn uralkodjon feletted?

További tanácsok, amelyek segíthetnek: „A bűnnek nem szabad úrnak lennie fölöttetek, tekintve, hogy. . . ki nem érdemelt kedvesség alatt vagytok” Róma 6:14)

„Ne formáljon többé titeket ez a világrendszer” Róma 12:2.

Márk 7:21, 22

"Mert belülről, az emberek szívéből jönnek az ártalmas okoskodások,.... gyilkosság,... gonosztettek,... gátlástalan viselkedés,.... és esztelenség."

Melyik tanácsot találod segítőnek?

dec. 15. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!