A keresztényeknél vannak nagyobb imádkozások?
Igen, de nem csak keresztényeknél. Zuhanó repülőgépen lenni például összehoz mindenkit nagy imádkozásokra és fogadkozásokra (amiből aztán valószínűleg semmit sem tartanak be, ha megmenekülnek).
Egyébként meg ha keresztény vagy, akkor te is tudod, hogy abban az imában, amiben Jézus tanította a tanítványait, hogy HOGYAN imádkozzanak, népszerű nevén "miatyánk", ilyen kérésekről szó nincs, amiket te itt felvetettél (egészség, problémák eltüntetése). Az, hogy Isten segítse őket? Ez túl általános kérésnek tűnik nekem. Isten meghallgatja és megválaszolja az imákat, ha teljes hittel, kételkedés nélkül kéri azokat valaki, akinek van becsülete Istennél, ha az Isten akarata is, és ha az ima specifikus. Általános, jól hangzó lózungokat a jólétről, betegségek és problémák varázslatos eltűnéséről szerintem hagyjuk meg a Miss Worldnek és társainak, amikor a tévében nyilatkoznak. Aki egészségesebb embereket akar, ima helyett többet tehet, ha elmegy orvosi egyetemre, megtanulja a betegségek megelőzéséről és gyógyításáról a tudományt, és azt tanítja az embereknek. Isten meg hadd csinálja a maga dolgát, ő elsősorban a lelkek Atyja. Nem ártana nyitott füllel és szívvel elolvasni a Miatyánk nevű imát, hogy Jézus mit gondolt, mire van igazán szükségünk nekünk, embereknek, nemde? Mert Jézus azt adja nekünk, amire igazán szükségünk van, és ha éppen betegségre van szükségünk, akkor betegséget, ha problémákra, akkor problémákat. Nem állítom, hogy hülyeség betegek felépüléséért vagy különféle nehézségek megoldásáért imádkozni, előfordul, hogy Isten időnként meghallgat ilyen imákat, csak azt látom minden gyülekezetben és egyházban, ahol járok, hogy mindössze arra megy ki a játék, hogy Isten egy finomságokat kiadó automata, amibe bedobjuk az imát, és várjuk a cukrot, csokit. Aztán, ha nem adja, akkor belerúgtok egyet az automatába, ugye. Adjon kényelmesebb életet. Mi van, ha Isten nem meggyógyítani akarja a beteget, hanem erőt adni, hogy az illető betegen is dicsőíteni tudja őt? Mert úgy látszik, a "jólét evengélium" hirdetői nem veszik észre, hogy mennyire ellene tudnak menni Isten akaratának. Jézus azt mondta, hogy senki sem szolgálhat két úrnak, mert az egyiket szereti, a másikat gyűlöli, nem szolgálhattok Istennek és a Mammnonnak. A "Mammon" a testi jólét megszemélyesítése volt Jézus korában, amit gyakran a pénzzel, vagyonnal is azonosítottak, amiből ugye a testi jólét fakadt. Hát úgy látszik, az ember semmit sem változott Jézus kora óta. Most sem érti Istent. Ha meg is gyógyul valaki, vagy megoldódnak a problémái, ezek nem Isten legnagyobb ajándékai, amik felé törekednei kéne az imában.
üdv, a javuló Stefán
Nagyobb összejöveteleken is imádkozunk a betegekért, a katasztrófák területén élőkért, a háború sújtotta országokban élőkért. Azokért akik börtönben vannak a hitükért.
Illetve amennyire csak lehet gyakorlati segítséget is nyújtunk, élelemmel, ruházattal, ha kell házakat építünk újjá, vagy javítunk ki.
Kedves kérdező, ha olvasni szoktad a válaszaimat, akkor tudhatod, hogy Jézushoz hasonlóan én is sokszor nem a feltett kérdésre válaszolok, hanem olyan tanító célzatú dolgokat írok, amelyek bizonyos mértékig kapcsolódnak a kérdéshez. Úgy is mondhatnám, Jézushoz hasonlóan én sem azt adom az embereknek, amit a saját elgondolásuk szerint kérnek, hanem amire valóban szükségük van.
Mivel én keresztény vagyok, amiről az én mennyei Atyám is bizonyságot tesz, nehéz lesz majd őelőtte azzal vádolni engem, hogy keresztényellenes válaszokat írok. Ja, hogy fáj az igazság? Akkor ne hozzám forduljatok, mert nem tőlem származik az igazság, hanem Istentől. Vele pereljetek, őt vádoljátok be, és őt gyalázzátok teljesen nyugodtan, hiszen Ő úgyis tudta már a világ teremtése előtt is, hogy mi van a szívetekben, őt nem fogja meglepni vagy váratlanul érni a támadásotok. Tépkedjétek csak ki a Bibliáitokból azokat az oldalakat, amik nem tetszenek, hiszen a szabadságotok megvan rá. Ha az igazat írom, és ugyanazt az üzenetet hirdetem, mint Jézus, miért nem hisztek nekem? Azért mert nem az én Atyámtól valók vagytok.
üdv, a javuló Stefán
"Jézushoz hasonlóan ... azt adom az embereknek, ... amire valóban szükségük van"
:) Jézus tudta, hogy mire van valóban szükségük - te viszont... De azért díjazzuk a jó szándékot, Stefán, tényleg! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!