Keresztények, melyik öngyilkosság számít nagyobb bűnnek?
A.) Valaki megöli magát, mert nem akarja végignézni a szeretteinek a halálát.
B.) Azért öli meg magát, hogy a családja jobban élhessen.
Szerinetek az utóbbi eset önfeláldozásnak számíthat, vagy sem?
Luci, mivel te római katolikus vagy, menj el egy templomba, és kérdezd meg az ottani papot. De ne csak ezt az egy kérdést, hanem gyűjts össze többet, amit ide kiírnál...
:)
Mindegyik.
Kedves Luci, ha ismernéd Isten szavából a Teremtő gondolatait némely dolgokról, akkor a kérdésre a választ is tudnád. Vagy lehet hogy tudod, de nem fogadod el.
Az élet ajándék Istentől, amit egyedül neki van joga elvenni, méltatlanság miatt.
"mert nem akarja végignézni a szeretteinek a halálát."
Noé is végig nézte az özönvizkor, de Istenhez hűséges maradt, és nem tette mérlegre Isten kéréseit.
"hogy a családja jobban élhessen."
Jobban fog élni? Mire fel?
(Zsoltárok 37:25) 25 Egykor fiatal voltam, mára pedig megöregedtem, de nem láttam, hogy Isten elhagyta volna az igazságost, vagy hogy a gyermekei kenyeret kéregettek volna.
Aki bizik Istenben, mert tudja, hogy Isten törődik velünk, az nem igy gondolkodik, és ilyen nincs is.
Szegény Lucifuci.
Tévelyegsz ,mert nem ismered sem az írásokat,sem Isten hatalmát.
De nehogy emiatt öngyilkos legyél.
#3 Vagy inkább szólok neki is, hogy regisztráljon fel. Bár az utóbbira nem nagyon látok rációt, mert sajnos már egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot (meg nem is hiszem, hogy tudna segíteni, és én többet ártanék neki). A mostani papot meg inkább hagyjuk, jobb talán ha nem is tudja, hogy létezem...
A kérdéseim egy jelentős része valamilyen szinten mesterséges. Ezt úgy értsd, hogy amelett, hogy válaszokat keresek, elsősorban mások véleménye érdekel. A célom, hogy valaki nyerjen, vagy veszítsen valamit. Nem feltétlen én akarok kapni, bár mint megfigyelő mindig van mit tanulni.
#4 Nem jött, dehogy. (bár biztos finom lett volna sör).
Lehet, hogy mise előtti időpontot kellett volna kitűzni vagy nem tudom, hogy mi lehetett a baj...
Mindegy, én nem is nagyon akartam eröltetni, meg elrontnai másokat. Jobban szeretem, ha engem hívnak, mert akkor én vagyok az áldozat.
Meg egyébként sem vagyok jó társaság. Velem csak a munkáról lehet beszélni, arról pedig nem beszélek, hmmm. :|
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!