Karácsonykor és tavasszal tényleg nagyobb az öngyilkosság esélye?
Figyelt kérdés
"És vannak az évnek olyan szakaszai, amikor különösen oda kell figyelni azokra, akik fejében megfordulhat az öngyilkosság gondolata: ez elsősorban a karácsony és az azt követő időszak és a tavasz." Olvastam az öngyilkosságról és ott tartottam, hogy kinél, és mikor nagyobb az öngyilkosság esélye és akkor jött ez a mondat! Mi van a levegőbe ilyenkor? Ezt most konkrétan így kéne érteni?2014. dec. 25. 23:37
1/5 anonim válasza:
Statisztikailag nyáron van a legtöbb öngyilkosság, júniusban és júliusban.
3/5 anonim válasza:
Karácsonykor főleg az egyedül élők, magányosak lesznek öngyik, elsősorban. Gondolom. Tavasszal meg gőzöm nincs.
4/5 anonim válasza:
Tavasszal jön a tavaszi fáradtság, a környezet pedig feléled, minden zöldellik, él és szép és vidám és ez egy depressziós emberből pont az ellenkező hatásokat, a melankóliát és szomorúságot váltja ki, ráadásul a tél elmúltával kifogyunk a vitaminokból, a szervezet kicsit megfáradt, így fizikailag sem vagyunk annyira a toppon. Legalábbis tudtommal.
5/5 anonim válasza:
Rám mindig rám jön karácsony környékén a depi, de nem az ünnep miatt és nem is élek egyedül, egyszerűen csak eddigre sokallok be a sötéttől és a hidegtől. Nálam általában tavasszal szokott elkezdeni javulni, de valahogy azt kívánom, bárcsak átaludhatnám a következő 2-3 hónapot, úgyhogy lehet benne valami. Orvosi fogalomként is létezik évszakhoz kötött depresszió (bár azért ilyenem nincs, mindig depresszióra hajlamos alkat voltam, csak sokat javultam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!