Jehova Tanúi miért tagadják a túlvilág létezését?
Rendben megertelek. Leirom ujra.
A kereszténység új eget és új földet vár es az emberek a foldon fognak élni.
21
Köszi a megértésedet.
Ez újdonság számomra, mert eddig nem találkoztam olyan katolikussal, vagy reformátussal, stb. aki ezt mondta volna.
Az új ég és az új föld alatt pedig azt értik, hogy Isten elpusztítja a lakhelyét, valamint a földet is, és újat fog létrehozni.
Ez összeegyeztethetetlen a Bibliában olvasottakkal, miszerint a Földet olyan szilárd alapokra helyezte, hogy azt senki nem teheti tönkre, Isten pedig nem fogja elpusztítani, mert nem a Föld vétkezett hanem a rajta élők.
Sőt az ég, Isten lakhelye sem vétkezett, és Sátánt egyébként is kiközösítette onnan.
Hmarosan a Földön is tisztogatás lesz, nem pedig rombantás.
"Sok kommentet elolvastam, és a legtöbben az égbe kívánkoznak, annak ellenére, hogy oda csak azok kaptak meghívást, akikkel Krisztus királyság szövetséget kötött."
Miből gondolod, hogy én nem kaptam meghívást, csak a szektád vezetői?
23
Jehova Tanúi nem szekta.
A hű és bölcs szolga Jézus nyáját szolgálja ki szellemiekkel, és egységesen tanítják őket.
Isten nem vallásköziséget támogat, soha nem tett ilyet.
Nem válaszoltál. Vagy ki van adva, hogy ilyen kérdésekre mely mondatokkal kell mellébeszélni?
Nem az a lényeg ,ki mit gondol, vagy mivel butítják az agyát, hanem hogy mit ír a Biblia.
Kedves j.h.tanúk! Az éremnek két oldala van.Néha meg kéne nézni a mésik oldalt s nem csak a belétek tukmált dolgokat ismételgetni . Jézus: főpap, próféta, ácsmester ,szolga, Úr , Isten, Teremtő ,Őrőkkévaló.
És még sok kijelentés van a bibliában Róla , mind meg kéne vizsgálni és elhinni.
26
Kedves Válaszoló
Igen tudom, én is a világból jöttem, és sokáig katlikus szerettem volna lenni, és Károlit olvastam, az 1800- kiadás megvolt, de ökomenikus Bibliám is volt.
Apukámtól 1986-os fordítású Bibliát használtam.
"és sokáig katlikus szerettem volna lenni, és Károlit olvastam"
Ha "katlikus" szerettél volna lenni, miért olvastál protestáns fordítású Bibliát? A te hozzászólásaidban annyire sok az ellentmondás...
A katolikus Biblia és a Károli, vagy más Biblia fordítás között, egyáltalán nincs különbség, olvastam katolikus Bibliát is.
Csak nem akartam részleteibe belemenni.
Egyébként sok az ellentmondás két olyan fordítás között is, amit a világban elfogadnak.
"A katolikus Biblia és a Károli, vagy más Biblia fordítás között, egyáltalán nincs különbség"
"Egyébként sok az ellentmondás két olyan fordítás között is, amit a világban elfogadnak."
A két egymásnak ellent mondó állítás közül melyik az igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!