Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi miért tagadják a...

Jehova Tanúi miért tagadják a túlvilág létezését?

Figyelt kérdés
Szerintük halál után az ember nem megy sem a mennybe, sem a pokolba.

dec. 9. 22:34
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:

Rendben megertelek. Leirom ujra.

A kereszténység új eget és új földet vár es az emberek a foldon fognak élni.

dec. 11. 13:51
 22/64 anonim ***** válasza:
50%

21

Köszi a megértésedet.

Ez újdonság számomra, mert eddig nem találkoztam olyan katolikussal, vagy reformátussal, stb. aki ezt mondta volna.

Az új ég és az új föld alatt pedig azt értik, hogy Isten elpusztítja a lakhelyét, valamint a földet is, és újat fog létrehozni.

Ez összeegyeztethetetlen a Bibliában olvasottakkal, miszerint a Földet olyan szilárd alapokra helyezte, hogy azt senki nem teheti tönkre, Isten pedig nem fogja elpusztítani, mert nem a Föld vétkezett hanem a rajta élők.

Sőt az ég, Isten lakhelye sem vétkezett, és Sátánt egyébként is kiközösítette onnan.

Hmarosan a Földön is tisztogatás lesz, nem pedig rombantás.

dec. 11. 16:25
 23/64 anonim ***** válasza:

"Sok kommentet elolvastam, és a legtöbben az égbe kívánkoznak, annak ellenére, hogy oda csak azok kaptak meghívást, akikkel Krisztus királyság szövetséget kötött."

Miből gondolod, hogy én nem kaptam meghívást, csak a szektád vezetői?

dec. 11. 16:58
 24/64 anonim ***** válasza:

23

Jehova Tanúi nem szekta.

A hű és bölcs szolga Jézus nyáját szolgálja ki szellemiekkel, és egységesen tanítják őket.

Isten nem vallásköziséget támogat, soha nem tett ilyet.

dec. 11. 17:42
 25/64 anonim ***** válasza:

Nem válaszoltál. Vagy ki van adva, hogy ilyen kérdésekre mely mondatokkal kell mellébeszélni?

dec. 11. 20:10
 26/64 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg ,ki mit gondol, vagy mivel butítják az agyát, hanem hogy mit ír a Biblia.

Kedves j.h.tanúk! Az éremnek két oldala van.Néha meg kéne nézni a mésik oldalt s nem csak a belétek tukmált dolgokat ismételgetni . Jézus: főpap, próféta, ácsmester ,szolga, Úr , Isten, Teremtő ,Őrőkkévaló.

És még sok kijelentés van a bibliában Róla , mind meg kéne vizsgálni és elhinni.

dec. 12. 10:14
 27/64 anonim ***** válasza:

26

Kedves Válaszoló

Igen tudom, én is a világból jöttem, és sokáig katlikus szerettem volna lenni, és Károlit olvastam, az 1800- kiadás megvolt, de ökomenikus Bibliám is volt.

Apukámtól 1986-os fordítású Bibliát használtam.

dec. 12. 14:47
 28/64 anonim ***** válasza:

"és sokáig katlikus szerettem volna lenni, és Károlit olvastam"

Ha "katlikus" szerettél volna lenni, miért olvastál protestáns fordítású Bibliát? A te hozzászólásaidban annyire sok az ellentmondás...

dec. 12. 15:09
 29/64 anonim ***** válasza:

A katolikus Biblia és a Károli, vagy más Biblia fordítás között, egyáltalán nincs különbség, olvastam katolikus Bibliát is.

Csak nem akartam részleteibe belemenni.

Egyébként sok az ellentmondás két olyan fordítás között is, amit a világban elfogadnak.

dec. 12. 19:26
 30/64 anonim ***** válasza:

"A katolikus Biblia és a Károli, vagy más Biblia fordítás között, egyáltalán nincs különbség"

"Egyébként sok az ellentmondás két olyan fordítás között is, amit a világban elfogadnak."

A két egymásnak ellent mondó állítás közül melyik az igaz?

dec. 12. 19:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!