Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg elfogadható a kereszté...

Tényleg elfogadható a kereszténység számára az emberölés?

Figyelt kérdés
Egy cikkben valami olyasmit olvastam, hogy Jézus elfogadja az emberölést, ha nem gyilkosság, ezen nagyon meglepődtem, eddig úgy tudtam, hogy a kereszténység szinte minden tanítása a szeretetből fakad. Nem tudom, hogy most a cikk szórakozik-e velem vagy tényleg így van, de ha így van akkor még mindig nem értem mikor gyilkosság és mikor nem gyilkosság az emberölés

dec. 7. 00:36
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
59%

"Nem tagadjuk a Bibliát"

Itt is pont ezt tetted...

dec. 7. 12:48
 22/36 anonim ***** válasza:
17%
Nem igaz, idéztem a verset, hogy Jézus mit tanÍtott.
dec. 7. 15:15
 23/36 anonim ***** válasza:
82%

Nem kimondottan a kereszténység szerint, hanem a Biblia szerint elfogadható. Ugye az Ószövetség a zsidók szent könyve is, márpedig abban számtalan halálos ítélet, honszerző és honvédő háború is van, melyeket Isten segített megnyerni a zsidó népnek.

Ami halálos bűn és nem elfogadható, az a gyilkosság. De ez minden jogrendszerben teljesen különböző kategória.

dec. 7. 15:26
 24/36 anonim ***** válasza:
45%

23

A messiás vérvonalának megtartása végett volt "háború", nem pedig a honvédő eszméért.

A környező népek közül némelyek kiakarták írtani Jehova népét Sátán vezetésével, hogy a messiás ne szülessen meg Ábrahám leszármazási vonalán.

Ez volt itt az oka, nem más.

dec. 7. 15:56
 25/36 anonim ***** válasza:
61%

Ilyet sehol se ír a Biblia, nézd el nekem, hogy ha nem hiszem el, amit hozzá költesz.

dec. 7. 16:11
 26/36 anonim ***** válasza:
0%

25

Elnézem neked is. 😁

Nem szószerint írja, hanem közvetetten. Ebbe az is beletartozik, hogy befolyásolni próbálták a hamis istenek elfogadására is Isten népét.

Nem Isten akaratából támadták néha Ábrahám leszármazottait. Sokkal inkább Isten szándékának meghiusítása miatt, amit kezdetek óta szeretne megvalósítani.

Ádámmal kezdte, bevonta a lázadásba, utána pedig folyamatosan használt fel Isten ellen embereket. Napjainkban sem változtatott ezen.

Kérlek figyeld meg, hogy Istennek nem volt baja azokkal a népekkel, akik elkerülték az Izraelitákat. Ezért sem olvasunk olyan emberekről, akik igen csak távol éltek attól a területtől.

dec. 7. 17:42
 27/36 anonim ***** válasza:

"Nem szószerint írja, hanem közvetetten."

Értem, közvetetten meg azt magyarázol bele, amit csak eltűr a papír és szeretnél, igaz?

Hát nem. Nekem egyedül Isten szava számít, a te bibliaellenes, hitehagyott belemagyarázásod nem érdekel.

dec. 7. 17:47
 28/36 anonim ***** válasza:

Kedves egymás ellen acsarkodók! Valahogy ez az egymás verbális lerohanása is erőszakos, csak lehet, hogy nem fegyverrel ölitek egymást, hanem lenézéssel és a saját véleményetek másokra kényszerítésével.

Vannak olyan esetek, amikor nyilvánvaló, hogy egy emberölés nem gyilkosság, például, ha egy olyan államban, ahol van halálbüntetés, jogos és igazságos bírói ítélet után a hóhér beadja a végső nyugiszurit (vagyis a méreginjekciót), vagy felakasztja a bűnözőt, hol mi a divat.

Vannak olyan esetek, amikor egyértelműen bűn az emberölés, fő jellemzője a gyűlölet és az önzés, nyereségvágy, hasonlók, ilyen kategóriákból sokkal több lehet, mint a jogos emberölésből, hadd ne soroljak itt fel ilyeneket, nehogy valaki kedvet kapjon hozzá.

És vannak olyan esetek, amikor az egyéni lelkiismeret és a Szentlélek aktuális pillanatban való útmutatása a mérvadó, hogy valaki ne kövessen el bűnt. Ilyen lelkiismereti kérdés például szerintem, hogy ki hajlandó mondjuk egy háborúban fegyverrel harcolni egy agresszor vagy megszálló ellen. Ebben el kell fogadni, ha valakinek ezt nem engedi meg a lelkiismerete, és nem kell ezért az illetőt földbe gyalulni.

De azt sem kell a földbe gyalulni, aki hajlandó fegyvert fogni a hazájáért, hogy megvédje a szeretteit egy agresszortól, ami sokkal inkább a rendőri rendfenntartó tevékenységhez hasonló, minthogy gyilkosság lenne. Képzeljék el azok, akik olyan mereven és vakon hadsereg-ellenesek, mint a Jehova Tanúi, hogy ma milyen világban élnénk, ha a második világháborúban mindenki szép békésen végignézi, hogyan foglalja el a náci hadigépezet az egész világot a saját teljsen aberrált világnézetét rákényszerítve másokra.

A korai kereszténységben sokan lettek a római katonák közül is keresztények, és általában nem követelték meg tőlük, hogy adják fel a hivatásukat, ha igen, akkor pedig csak azért, hogy ne mutassnak be áldozatot bálványoknak, amit megköveteltek a római légiókban, nem pedig azért, hogy akár fegyveres erővel is fenntartsák a római birodalomban a rendet.

A másik lelkiismeretének szabadságát tiszteletben kell tartani, nem kényszerítani a másik emberre a saját hitünket vagy igazságérzetünket, de attól félek, hogy a Jehova Tanúinál sokszor a különféle extrém álláspontok nem a saját lelkiismeretből származnak, hanem a vezetőik által csinált "átprogramozásból".

üdv, a javuló Stefán

dec. 7. 19:02
 29/36 anonim ***** válasza:
25%

Kedves Stefán

A keresztények azonosítójele az egymásiránt érzett agapé szeretet.

(Máté 5:9) 9 Boldogok, akik békére törekednek, mivel Isten fiainak fogják őket hívni.

Idéztem is, hogy krisztushoz kell hasonlítani, aki nem szidalmazott viszont, nem fenyegetőzőtt, hanem rábízta Istenre, az igazságosan ítélőre.

Ha úgy lenne ahogy Te mondod, akkor a próféciák soha nem teljesülnének Isten választottain, akkor mi alapján különböztetnék meg a keresztény életet élőt, a világban élőtől.

Krisztus "katonája" nem harcol, Krisztus ezt megmondta Pilátusnak, ezért a Krisztust követő nem jelent veszélyt senkire.

Ez azt jelenti, hogy megvédheti magát, de nem mindegy milyen áron, és milyen értelemben. A háború a nacionalista szellem, világi felfogás, a keresztény pedig nem része a világnak.

Ha minden keresztény betartaná ezt, akkor semmilyen Háború nem lenne.

Két keresztény azért öli meg egymást, mert más országban élnek és más nyelvet beszélnek, és emberi uralkodóknak engedelmeskednek. holott Krisztus a királya a kereszténynek nem emberi uralkodók.

dec. 7. 19:27
 30/36 anonim ***** válasza:
75%

Lehet most neked nagy újdonságot mondok, de nem csak keresztények élnek a világon, hanem muszlimok, hinduk, buddhisták, zsidók, sőt még vallástalanok, Istenben nem hívők is.

dec. 7. 19:52
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!