Szeretnék katolikus lenni, de a szüleim ellenzik. Mit tegyek?
Alapjáraton olyan nevelésben részesültem, ami mellőzi a vallást. Utána, ahogy nőttem egyre jobban fel, gondolkoztam, olvasgatva és kíváncsian bújtam az internetet a vallásokkal kapcsolatban, mert úgy gondolom, hogy valami van azon kívül, amit a tudományok magyaráznak. Én Isten úgy fogom fel, hogy Őt és azt, amit alkotott, a tudományok által is magyarázzuk, értelmezzük.
És ugye, most egy katolikus gimiben vagyok(főleg azért, mert magas színvonalú az oktatás), nem vagyok megkeresztelve, de szeretnék keresztelkedni, első áldozni és bérmálkozni is. De, ugye, ezt a szüleim nem díjaznák, mert amikor beszélgetek velük ilyen témákról, akkor édesapám egész ellenző, kritikus és rosszalló. Édesanyámat ez annyira nem zavarná.
Dióhéjban ennyi.
Mit tehetnék azon kívül, hogy várakozok a kirepülésre?
Minden joguk megvan rá, hogy elítéljenek egy vallást, ami rengetek kárt okoz az emberiségnek a mai napig is. Nem várhatod el tőlük, hogy egyetértsenek a döntésedben.
Nem egészen értem, hogy ha ennyire erős a közösség ereje, hogy csak ezért katolikus legyél (bocs, de szkeptikus vagyok, hogy pusztán "a tudomány nem magyaráz meg mindent" felismerés alapján jutottál el a katolikus valláshoz), akkor miért zavar, ha klt ember meg nem ért veled egyet.
Kezdd el olvasni a Bibliát, hamar kiábrándulsz.
Na és miért pont a katolikus keresztény vallás tetszett meg mind közül?
Szia, hany eves vagy? Ez egy kicsit befolyasolja, mit tegyel.
Szerintem anyukaddal beszelj rola inkabb negyszemkozt, ha o elfogadobb es nyitottabb. Es ha mar veled van a kerdesben, megkerdezheted tole azt is, vajon miert ilyen apukad, illetve, hogy mit tehetnetek az o megnyerese erdekeben.
Ha nem megy, akkor ket dolgot tehetsz 1. varakozol a kirepulesre 2. megkeresztelkedsz, bermalkodsz stb. az o ellenzesuk ellenere. Ez az utobbi nyilvan sokkal nehezebb. Ha az elsot csinalod, en akkor is neha emlegetnem a helyedben (nem allandoan es nem eroltetve), hogy lassak, komolyan gondolod, meg mindig komolyan gondolod, es igy nem is fogja oket akkora meglepeteskent erni. Kicsit hozzaszoknak a gondolathoz.
Egyebkent az ember vilagnezete nem orokolheto, tehat ahogy egy vallasos szulonek sem lesz biztosan vallasos a gyereke, ez forditva is alakulhat. Ezzel kulonben valamennyire szamolhattak (esetleg apukad felt is tole), amikor egyhazi iskolaba mentel.
Nincs az iskolaban valami szimpatikus pap, akinek kiontheted a szived es tanacsot kerhetsz? Meg ha nem is fogadod meg, amit mond, o biztos talalkozott mar ezzel a problemaval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!