A katolikusok meg az ortodoxok miért ellenzik a lombikprogramot?
De az unoktestvetem csak kettőt vett ki vagy hogy mondjam. Ők nem akartak többet pont azért mert a nő katolikus. De Eretnekség tiltani ezt. A katolikus püspököknek is kéne mondani.
Anyukám örökbefogadott 1990- Ben, ő kálvinista így én is református lettem. Az eredeti szüleim akik otthagyták születésem első percétől román ortodoxok voltak, az örökbefogadási papirokrol tudom és azok alapján rá is találtam az államra de ez a dolog nem tartozik ide. Anyu sokszor elmondta hogy bár ( 20 év házasság után a Ceaușescu idő után akart örökbe fogadni, gondolta a forradalomban sok gyerek maradt árván, de az árvaházban tele voltak gyerekkel mert halottá hogy sírnak mégse mutatták meg neki egyet sem hogy lássa. A az anyja Krasznán.lakott és ugy ajánlott engem. Zilahon születtem de a szüleim Ban- ból valók így K.- hoz tartoztam, igy odavittek mikor kinottem.a szuldot és másfél évig ott voltam mert haza se vitték, se nem törődtek velem és 7 kilós voltam még lemaradott mint egy újszülött. Anyu azt gondolta azért mert nem foglalkoztak velem és behozom. ) Anyu sokszor mondta hogy ha lett volna lehetősége akkor lompikozott volna mert apu is saját gyerekét akart volna. És 20 évig anyu sok orvosságot szedett meg sokszor felszurtak neki a lába közé az orvosok meg apu magvát is beültették mégse lett gyereke. Igaz o orotenstans és az egyház nem rilthatta volna. Magyarolszagon is járt kezelésen de 2 évente mehetett. Azt se értem hogyan nem próbálhatták meg mégis magyarolszagon a lombikot 1990- ig mint román állampolgárok??? Minek nem M
Kérték? Egy
1990-ben még nem kaptak a külhoni magyarok automatikusan állampolgárságot, bár kétségtelen, hogy járt volna erkölcsi értelemben, ez a mindenkori magyar politikai elit bűne. Ezért sem kaphattak az erdélyi magyarok egészségügyi ellátást nálunk.
Magát az okot fenntebb írták, hogy miért tartják bűnnek. Nem maga a lombik bűn, hanem közben a megtermékenyített és osztódásnak indult petesejtek elvetése. Ebben pedig az ortodox és katolikus egyházak következetesek. Ez nem úgy működik, hogy megnézik, mire van szükség és igény, és az alapján eldöntik, mi mehet és mi nem. Ha a művi abortusz bűn, akkor a lombik során a zigóták elvetése is. Az unikatestvéred is jól tette, hogy csak kettővel vitte a programot.
"Nem értem a katolikus vallás miért tartja bűnnek a lombikosot."
A "lombikos" gyerek nem tehet róla, tehát nyilván megkeresztelik és éljen boldogan. Az eljárás maga a bűn, ahogy már írták. Az apostoli egyházak hál Istennek ebben is következetesek és ugyanazt vallják, mégpedig, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik (úgy tudom egyébként, hogy ebben minden történelmi egyház egyetért, csak max. nem ugyanolyan intenzitással hívják fel a figyelmet erre). Ha a mesterséges megtermékenyítés során már megtermékenyült petesejteket kidobunk az bűn, márpedig általában ez az eljárás, hogy az orvos szelektál: mi maradhat bent és mi nem, vagy ha pl. ikrek lettek sok helyen lehetőség van az egyik elpusztítására.
Nem tudom, hogy létezik-e etikus mesterséges megtermékenyítés, sajnos orvosi szempontból ilyen mélyen nem ismerem a témát.
"Ay unokatestvérem felesége kati és kettövel akarta vinni. De miért nem volt elég eggyewl? mIÉRT NEM VOLT NEKIK ELÉG EGY PETESEJT?"
Fogalmam sincs, kérdezd meg tőlük. Lehet, hogy valami orvosi indoka van.
Egyébként nm akarok senkit megbántani, ez az én véleményem, de sosem értettem, ezt a felfogást, hogy neki "jár a gyerek". Semmivel nem kevesebb egy olyan nő vagy egy olyan házasság, ahol nincs gyerek, mint ahol van. Az Egyház az örökbefogadást támogatja ilyenkor, amivel nem hogy nem pusztítunk el életeket, hanem pont hogy megmentünk egyet a lecsúszástól, a elzülléstől, a szegénységtől és jövőt, lehetőséget biztosítunk neki. Inkább azokkal kéne foglalkozni szerintem, akik már élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!