Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten bünteti a maszturbációt?

Isten bünteti a maszturbációt?

Figyelt kérdés
2010. nov. 6. 11:47
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:

Megint másról beszélsz, mint amiről szó van.

Az, hogy utána később a köztudat mégis ezzel azonosította, egy tök más dolog, jelen kérdésben teljesen lényegtelen - annak is megvannak a maga kultúrális okai (leginkább pl. az, hogy az emberek többsége nem is olvasta a sztorit), nem erről beszéltünk. A téma egy ennél sokkal egyszerűbben eldönthető kérdés volt: szerepel-e akár említés szintjén is a maszturbáció Onan történetében? Nem, nem szerepel.

Hogy aztán a sztori keletkezése után pár ezer évvel a katolikus egyház főleg ebből a sztoriból vezette le az élvezetszerzésből folytatott szexuális tevékenység, így a megszakításos közösülés vagy tágabb értelemben bármilyen fogamzásgátlás és a maszturbáció tilalmát, és hogy aztán ez már így terjedt el a keresztény kultúrkörben, az nem módosítja felül utólag, hogy mi van leírva a sztoriban. Az változatlan, az le van írva.

Nem azzal van a bajom, hogy ennek a bibliai történetnek van olyan értelmezése is, ami kivezet többek között a maszturbálás tiltására is. Ez egy értelmezése a dolognak, akinek ez a szimpatikus, annak hajrá. Itt vallási, filozófiai értelmezési kérdések vannak, azt mindenki döntse el magának.

A bajom azzal van, amikor viszont azt írják be, mint itt, hogy a maszturbálást a "Biblia tiltja és kész." Mert ez viszont már nem egy vallási, filozófiai vagy értelmezési kérdés, ez egyszerűen és világosan eldönthető irodalmi kérdés, hogy mi van oda leírva. És nevezetesen a Bibliában egy szó nem esik maszturbálásról, nincs szereplő, aki maszturbál, nincs tiltás, ami erről szólna. Tehát ez a kijelentés, hogy "A Biblia tiltja és kész", egyszerűen nem igaz. Egyes egyházak Biblia-értelmezése tiltja, így igaz. A kettő nagyon nem ugyanaz.

Amikor azt írod, hogy a bibliai sztoriban, hogy Onan földre szórta a magját az a maszturbációra utal, az szimplán nem igaz. A sztoriban egyértelműen és teljes konkrétsággal a megszakításról van szó.

Arról beszélhetsz, hogy a katolikus vagy egyéb Biblia-értelmezés, Biblia-felfogás szerint ez a rész általánosítható, és így általánosságban a maszturbálásról is szól, az úgy korrekt mondat. De ne mossuk össze a Bibliát a különböző Biblia-felfogásokkal, és főleg ne állítsunk ki egy Biblia-értelmezést, hogy ez a Biblia.

2010. nov. 7. 00:11
 42/59 anonim ***** válasza:

20:43

igen a kéz,többfunkciós dolog,ez így van.és maszturbációra is megfelel,de rendben,nem ez az elsődleges funkciója.

Ha választ írsz valakinek,azt is írd oda,hogy pontosan kinek,és akkor egyértelmű lesz.mint ahogy én is odaírom.

Nem a keresztény Istenben hiszek,ezért nem a Biblia a mérvadó számomra.20:33

2010. nov. 7. 07:35
 43/59 anonim ***** válasza:

A válasz a következő volt:

"14:18!

A Szex abc-ből kikerestem a maszturbálás kifejezéseit, íme:

Maszturbálás kifejezései: önkielégítés, önkielégíteni, maszturbáció, maszturbálás, maszturbálni, maszti, masztizik, maszturbálási technikák, önkielégítési szokások, onanizál, onanizálás, kiveri a gyíkot, egy sima egy fordított, fürge ujjak öt perce, ragázás, rejszolás, zsebhoki, eldobja a nyulat, hokizik, játszik magával, kirázza a farkát, kiveri a makkot, köpül, magához nyúl, pöcögtet, ráránt, rejszol, veri a farkát, zsebhokizik, zsiborázik stb...... "

Szerintem ebből egyértelműen kiderül, hogy 14:18-asnak írtam.

2010. nov. 7. 08:36
 44/59 anonim ***** válasza:

00:11

Hú de sokáig fent voltál.

Elmomdom, hogy én hogy értem a dolgot:

Onan esete egy volt. A Biblia általánosságban beszél mindenről. Sőt, nem is lenne sok értelme annak, ha csak Onanról lenne szó, hiszen mi közünk nekünk ahhoz, hogy megtermékenyítette-e a sógornőjét, vagy nem. Nem hiszem, hogy csak az ellenszegülés miatt van benne Onan története a Bibliában,mert arra sok más egyéb történet is utal. Nem csodálkozom, ha a "földre szórta a magját" alatt a masztit is értették, hiszen nagyon sok esetben nem sorolja fel a Biblia, hogy ez alatt még miket ért. A házasságtörő asszonyt meg akarták kövezni a hűtlensége miatt. Jézusnak köszönhetően ez nem történt meg. De ez nem azt jelenti, hogy csak a házasságtörőket nem szabad megkövezni, hanem azt, hogy senkit. Tehát én úgy gondolom, hogy Onan esetében való igaz, hogy az volt a probléma, hogy Isten parancsa ellen szegülés történt, ugyanakkor benne van a Bibliában Isten azon parancsa, hogy "szaporodjatok és sokasodjatok". Ezért gondolom, hogy Onan esete ráhúzható a masztira

2010. nov. 7. 09:15
 45/59 anonim ***** válasza:

17:44 "Most hagyjuk a hívőket"

Bocs, de a kérdés ez: "Isten bünteti a maszturbációt?" Nem pedig az, hogy mit jelent a maszturbáció, sem pedig az, hogy szerepel-e a Bibliában ez a kifejezés, sem pedig az, hogy az onanizáció helyes elnevezés-e avagy sem. Előző válaszomban a Kérdezőnek adtam választ, nem ezekre a fel nem tett kérdésekre, amiken aztán jókat csámcsogtok. (Mintha arra a kérdésre, hogy a törvény bünteti-e az ittas vezetést, azon kezdenétek morfondírozni, hogy hogyan néz ki egy ittas ember. Persze el lehet dönteni, hogy te magadnak megengedsz egy pohár sört, mert neked jogod van hozzá, de a szonda azt mutatja, hogy a törvény szerint bűnt követtél el. Akkor is azzal fogsz érvelni, hogy azért van kezed, hogy felemelj egy pohár sört? Érvelhetsz, mert jogod van hozzá, de ettől még nem fognak felmenteni.)

2010. nov. 7. 09:34
 46/59 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 09:34

Nem zavar, hogy a kezes dolgot nem én írtam?

2010. nov. 7. 10:01
 47/59 anonim ***** válasza:
kinhalálal
2010. nov. 7. 13:33
 48/59 anonim ***** válasza:

"A kéz dolgot erre írtam:

"Isten nem bünteti a maszturbációt,ha rossznak tartaná,kezet sem adott volna neked."

Szakirodalomnak nem a Bibliát tartom, hanem mondjuk a Magyar értelmező kéziszótárt, vagy egy szexológus véleményét.

És ne gyere ezzel a h.ülye katolikus jogvédő dumákkal, mert nem erről van szó. Arról van szó, hogy amit a Bibliában Onan ténykedéséről tudunk, azt sokáig a tudomány maszturbációnak tartotta. Azért ez is elgondolkodtató. Most hagyjuk a hívőket, az orvosok is ezt a kifejezést használják a masztira."

08:36 Drága Kiscsillag! én erre a válaszodra gondoltam,nem arra,amelyikben belinkelgettél.Tehát a szakirodalmas témát is a nekem címzett válaszhoz írtad.érted már? 20:33

2010. nov. 7. 16:06
 49/59 anonim ***** válasza:
Flame helyett inkább rejszoljatok egy jót!
2010. nov. 7. 16:09
 50/59 anonim ***** válasza:
ma 16:09 XD
2010. nov. 7. 16:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!