Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nincs közvetlen bizonyít...

Miért nincs közvetlen bizonyíték Isten létezésére? Miért tartja Isten kétségek közt az embereket a létézésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy miért nem adja egyértelmű, hétköznapi jelét Isten, hogy létezik, van. Mi a célja ezzel a bizonytalanságban tartással? Minden racionális érv csak elbizonytalanítja az embert, és egyedül csak a hit az, ami létezik. A fizika törvényeivel minden megmagyarázható, egyszerűen nincs szükség Istenre. De miért? Miért nincsenek egyértelmű jelek, egyértelmű, kézzel fogható bizonyítékok, miért csak olyanok, amit vagy elhisz az ember vagy nem. Mi a célja ezzel Istennek?

És kérlek, ne azt írjátok, hogy de hát a biblia, mert az nem bizonyíték, az ateisták mindent meg tudnak benne cáfolni és a hitelessége is rettentően kérdéses, ráadásul az nem kézzel fogható, egyértelmű bizonyíték, hogy egy könyvben valami le van írva.

Ha Isten akarná, adhatna egyértelmű jelét a létezésének, de valamiért mégsem teszi. Miért?

dec. 5. 13:19
1 2 3
 11/27 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
39%
Ha semmit sem fogadsz el bizonyítéknak, úgy nehéz bizonyítékot felmutatni.
dec. 5. 19:05
 12/27 anonim ***** válasza:
56%
Isten segít azoknak, akik imádkoznak hozzá. Imádkozz, és kérd tőle, hogy segítsen, hogy higgy, és hogy tudj keresztény életet élni, Jézus Krisztus szavait követni. Ha pedig már keresztény vagy, akkor az is a dolgod, hogy imádkozz, hiszen csak imádkozással lehet felvenni Istennel a kapcsolatot. A hagyomány csak hagyomány, ami az adott közösségre jellemző, esetleg értéket is képviselhet. De keresztényként a keresztény tanításokat kell követnünk, és Istennel, csak imádkozással lehet felvenni a kapcsolatot. Ha nem imádkozol, nem kérsz tőle segítséget, akkor hogyan várod, hogyan segítsen, vagy hogy felvegye veled a kapcsolatot, amikor te magad nem akarod, akkor hogyan szeretnéd? Ha jelet szeretnél kapni, kövesd Jézus Krisztus szavait. Higgy Istenben, imádkozz, ne élj bűnös életet. Amikor imádkozol bocsáss meg másoknak, azoknak is, akik rosszak voltak veled, és imádkozz Istenhez, hogy segítsen nekik, hogy keresztények lehessenek. Imádkozz Istenhez, és bánd meg neki a saját bűneidet őszintén. ha ezeket megcsinálod, és imádkozol Istenhez, Isten jelet fog adni neked. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
dec. 5. 19:42
 13/27 ...Laci ***** válasza:
39%

Kedves Kérdező!

A tökéletes Isten hogyan kapcsolódjon a még nem tökéletes emberhez? Létezik persze közvetett kapcsolat pl. intuíció, jelek, ösztönzés formájában. Kaphatunk Tőle válaszokat a feltett kérdéseinkre. Azonban a válasz ideje és módja tőlünk függ. Minél intenzívebb a vágyad válaszokat kapni Tőle és minél konkrétabban fogalmazol, annál hamarabb kapsz rá választ.

Ez viszont még mindig csak közvetett kapcsolat Istennel. Ha eléred a teljes egységet Vele, akkor Isten érzései a tiéd is lesznek, a te érzéseid pedig Istené. Ehhez azonban a nem is a logikánknak, hanem inkább a szívünknek kell fejlődnie. A tökéletesség a szeretben való tökéletességet jelenti.

dec. 5. 21:40
 14/27 anonim ***** válasza:
Az ember nem érheti el Isten tökéletességét a Földön, a mi életünkben csak imádkozni tudunk hozzá, és kérni a segítségét. A legjobb, ha hiszünk benne, és követjük Jézus Krisztus szavait, és jószívűek leszünk.
dec. 5. 21:48
 15/27 anonim ***** válasza:
90%

Ha odamennék hozzád, hogy "hé, te amúgy csak egy karakter vagy a képregényemben, és én vagyok a rajzoló", mi történne?

Először jól kiröhögnél, aztán elkergetnél. Hülye, azt se tudja merre van arccal, zagyvaságokat állít.

Erre én átrajzolom az orrod formáját és zöldre színezem a bőrödet.

Mi történne?

Megzakkannál, az biztos. Talán az egész világ. Szembesülnél azzal, hogy az egész lényed egy ceruza és az azt forgató kéz szüleménye. Azért ér folyamatos balszerencse, mert valaki így döntött. Az egész életedet oldalak, panelek és szövegbuborékok alkotják.

Ki nem kapna ettől egzisztenciális krízist?

Ha én meg egy bölcs képregényrajzoló vagyok, akkor nem hogy nem akarom megbolondítani a karaktereimet, de igazából nem is érdekelne. Ők élik a maguk világát (amit én teremtettem, de már ők élik - amúgy tényleg épp egy képregényt tervezek, a karakterek személyisége adott. Már nekem is úgy kell gondolkodni, hogy "hogyan reagálna ez a karakter?", valamilyen szinten engedelmeskednem kell) én meg a saját külön életemet, aminek része a sztorim, de nem az körül forog.

dec. 5. 22:50
 16/27 anonim ***** válasza:
23%
Azt mondtam az előző hozzászólásomban, hogy az ember nem érheti el Isten tökéletességét. Ez a kereszténységben így is van, és ebben is hisznek a keresztények. Isten a legnagyobb, tőle van minden, ami jó, és nincs tőle olyan, ami rossz. Más vallásokban nem tudom hogy van, de tudom, hogy a kereszténységben így van, a keresztények ebben hisznek. Más vallásokban nem tudom, hogy van, szóval ha valakinek más a vallása, az lehet, hogy másban hisz, szóval akinek más a vallása, az az ő dolga, keresztényként nem ítélem meg érte, de keresztényként a kereszténységet, és Jézus Krisztus szavait követem. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
dec. 5. 23:18
 17/27 anonim ***** válasza:
23%
A keresztények Jézus Krisztus szavainak követői. A keresztények az Újszövetséget olvassák, és abban hisznek. Aki nem hisz Istenben, arra sokkal jobb tud hatni a gonosz. Ne kövesd a rosszat, mert az csak rossz dolgokat, bűnt, és szenvedést okoz. A gonoszság önzővé tesz, elvakítja az embert, és nagyon sok rossz dolgot ad, ezért nem szabad a rosszat követni. Csak a jót kell követni. Aki keresztény, az Jézus Krisztus szavait követi. A keresztények az Újszövetséget olvassák. Ha te nem hiszel benne, és nem követed Jézus Krisztus szavait, akkor nem tudunk mit tenni, mint imádkozni. Keresztényként csak ezt tehetjük, mert Isten segít, és nekünk keresztényként hozzá kell imádkoznunk. Isten segít az embereknek, és sok csodát tettek azok, akik hittek benne, és kérték a segítségét. Sőt, valójában nem is ők tették a csodát, hanem Isten, ők csak imádkoztak Istenhez. Aki keresztény, és imádkozik Istenhez, az tudja, hogy Isten segít, mert megtapasztalta Isten segítségét, és még sok más miatt is hisz. Isten bölcsessége lelki, nem a világból való bölcsesség, hanem lelki, és a szeretet bölcsessége, amit csak az ért, aki imádkozik Istenhez, és követi Jézus Krisztus szavait. Valóban könnyen úgy tűnhet, hogy nem olvastad az Újszövetséget, mert aki olvasta, az sok lelki bölcsességet megért, ha imádkozik Istenhez, és kéri, hogy Isten segítsen neki, és értse meg az Újszövetséget. Valóban nehéz megérteni, és világi bölcsességgel nem is lehet megérteni. Imádkozz Istenhez, hogy segítsen, hogy megérthesd, mert az elején a legtöbb ember nem érti, és Isten segítsége kell, hogy megérthesd az Újszövetséget. Van, aki még megtérése előtt is érti, úgy látszik annak Isten segít, mert Isten segítsége nélkül nem lehet megérteni. Legalábbis én nem érteném meg. És szerintem a legtöbb keresztény sem. Csak imádkoznunk kell Istenhez, és Isten segít, és bölcsességet ad. Ami nem olyan bölcsesség, mint az emberi bölcsesség, hanem Istentől van ez a bölcsesség, és a szeretet bölcsessége. Az ember is tud szeretni, de az igazi szeretetet Isten adja. Aki nem hisz Istenben, az nem érti ezeket a dolgokat. Ezért kell imádkozni Istenhez, hogy adjon bölcsességet, szeretetet, és persze még sok más dologért kell imádkozni Istenhez, a lényeg, hogy amikor imádkozunk, bocsássunk meg másoknak őszintén, azoknak is, akik rosszak voltak hozzánk. Nem tudom olvastad az Újszövetséget, vagy nem, de ha olvastad is, olvasd el újból, és imádkozz Istenhez, hogy segítsen. Ha nem hiszel Istenben, akkor is próbáld meg. Ha imádkozol, Isten segít. Ne hagyd, hogy a gonoszság, és a hitetlenség elvakítson. Úgy tűnhet, hogy nem olvastad az Újszövetséget, mert aki olvasta, az tényleg másképp áll a dolgokhoz, és Jézus Krisztus szavait próbálja követni. Legalábbis magamból kiindulva, mert én így álltam a dolgokhoz, és biztos, hogy sok hívő szintén hasonlóan, talán még sokkal jobban is, mint én, nem tudom, én csak saját érzéseimből indulok ki. Jézus Krisztus maga Isten. A keresztények ebben hisznek, ez a kereszténységben lényeges, és aki nem ebben hisz, az nem keresztény. A keresztényeknek Jézus Krisztus szavait kell követni, mert anélkül nem lehet jó életet élni. Ha azt akarod, hogy Isten segítsen, követned kell Jézus Krisztus szavait. Már az elején meglátod, hogy Isten milyen gyorsan segít, annyira, hogy el is felejted megköszönni neki. De köszönd meg neki, mert mindig meg kell köszönni Istennek, ha segít. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
dec. 6. 00:03
 18/27 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudtam hogy óvodások is tudnak ilyeneket írni ide:

" a Biblia nem több mint a Harry Potterből vagy a Micimackóból."

A régészet egyre hitelesebbé teszi a Bibliát. Neked maradhatnak a mesék világa.

dec. 6. 00:14
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
Ha imádkozol, Isten segít. Az Újszövetségben minden le van írva. Olvasd minél többet, és imádkozz Istenhez. A keresztények tudják, hogy Isten a legnagyobb, tőle van minden, ami jó, és nincs tőle rossz. A gonosz csak pusztítani tud. Isten mindig segít. A keresztények tudják, hogy Isten mindenhol ott van. Csak kérned kell, és segít. Istent nem mi hívjuk, hanem mi csak imádkozunk hozzá, és Isten segít. Isten nem elérhetetlen, amit csak szertartásokkal lehet elérni. Isten lát téged, és szeret téged. Istennel imádkozással lehet felvenni a kapcsolatot, nincs szükség szertartásokra. Istennek sincs szüksége a te segítségedre, szertartásodra, hogy felvehesse veled a kapcsolatot. Csak imádkozni kell Istenhez, és Isten segít. Vannak keresztény szertartások, hagyományok, amik nem mennek szembe Jézus Krisztus szavaival, és ahol az a szokás, csináld őket, mert ezzel is megtiszteled Istent is, hogy tisztelettudóan viselkedsz. Istenben nincs gonoszság, Isten maga a jóság, csak Istent kell imádni. A keresztények benne hisznek, Istent imádják. A rosszra ne figyelj. Csak a jóra figyelj. Olyan dolgokat ne olvass el, amik keresztényellenesek, és elfordítanak Istentől. Ne nézz keresztényellenes filmeket, és keresztényként a keresztényellenes dolgokat utasítsd vissza. Nem azért vagy keresztény, hogy a gonoszt kövesd. Aki nem keresztény, még nem biztos, hogy gonosz. De a gonosz jobban tud rá hatni, hiszen könnyebben elhiszi a keresztényellenes, erkölcstelen dolgokat, és követi a gonosz dolgokat. Te ne legyél olyan, hanem inkább legyél jó. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
dec. 6. 00:33
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
Legyetek tisztelettudóak egymás felé, és mások felé is. Egy kereszténynek ez kötelessége. És tudásához képest a legjobbat adni az embereknek. Legalábbis jószívűségben, és segítségben. A segítség a tettekben nyilvánul meg. És aki imádkozik Istenhez, annak Isten segít, és sokkal jobb lesz, mint amire saját tudásából képes. Isten segít, nemcsak neki, hanem annak is, akiért imádkozik, és akinek segít. Bocsáss meg másoknak, azoknak is, akik rosszak voltak veled, imádkozz Istenhez, és bánd meg Istennek bűneidet őszintén, és imádkozz Istenhez, hogy segítsen, hogy tudj jószívű lenni, szeretni az embereket, megbocsátani nekik, és követni Jézus Krisztus szavait.
dec. 6. 02:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!