Miért nincs közvetlen bizonyíték Isten létezésére? Miért tartja Isten kétségek közt az embereket a létézésével kapcsolatban?
Nem értem, hogy miért nem adja egyértelmű, hétköznapi jelét Isten, hogy létezik, van. Mi a célja ezzel a bizonytalanságban tartással? Minden racionális érv csak elbizonytalanítja az embert, és egyedül csak a hit az, ami létezik. A fizika törvényeivel minden megmagyarázható, egyszerűen nincs szükség Istenre. De miért? Miért nincsenek egyértelmű jelek, egyértelmű, kézzel fogható bizonyítékok, miért csak olyanok, amit vagy elhisz az ember vagy nem. Mi a célja ezzel Istennek?
És kérlek, ne azt írjátok, hogy de hát a biblia, mert az nem bizonyíték, az ateisták mindent meg tudnak benne cáfolni és a hitelessége is rettentően kérdéses, ráadásul az nem kézzel fogható, egyértelmű bizonyíték, hogy egy könyvben valami le van írva.
Ha Isten akarná, adhatna egyértelmű jelét a létezésének, de valamiért mégsem teszi. Miért?
Kedves Kérdező!
A tökéletes Isten hogyan kapcsolódjon a még nem tökéletes emberhez? Létezik persze közvetett kapcsolat pl. intuíció, jelek, ösztönzés formájában. Kaphatunk Tőle válaszokat a feltett kérdéseinkre. Azonban a válasz ideje és módja tőlünk függ. Minél intenzívebb a vágyad válaszokat kapni Tőle és minél konkrétabban fogalmazol, annál hamarabb kapsz rá választ.
Ez viszont még mindig csak közvetett kapcsolat Istennel. Ha eléred a teljes egységet Vele, akkor Isten érzései a tiéd is lesznek, a te érzéseid pedig Istené. Ehhez azonban a nem is a logikánknak, hanem inkább a szívünknek kell fejlődnie. A tökéletesség a szeretben való tökéletességet jelenti.
Ha odamennék hozzád, hogy "hé, te amúgy csak egy karakter vagy a képregényemben, és én vagyok a rajzoló", mi történne?
Először jól kiröhögnél, aztán elkergetnél. Hülye, azt se tudja merre van arccal, zagyvaságokat állít.
Erre én átrajzolom az orrod formáját és zöldre színezem a bőrödet.
Mi történne?
Megzakkannál, az biztos. Talán az egész világ. Szembesülnél azzal, hogy az egész lényed egy ceruza és az azt forgató kéz szüleménye. Azért ér folyamatos balszerencse, mert valaki így döntött. Az egész életedet oldalak, panelek és szövegbuborékok alkotják.
Ki nem kapna ettől egzisztenciális krízist?
Ha én meg egy bölcs képregényrajzoló vagyok, akkor nem hogy nem akarom megbolondítani a karaktereimet, de igazából nem is érdekelne. Ők élik a maguk világát (amit én teremtettem, de már ők élik - amúgy tényleg épp egy képregényt tervezek, a karakterek személyisége adott. Már nekem is úgy kell gondolkodni, hogy "hogyan reagálna ez a karakter?", valamilyen szinten engedelmeskednem kell) én meg a saját külön életemet, aminek része a sztorim, de nem az körül forog.
Nem tudtam hogy óvodások is tudnak ilyeneket írni ide:
" a Biblia nem több mint a Harry Potterből vagy a Micimackóból."
A régészet egyre hitelesebbé teszi a Bibliát. Neked maradhatnak a mesék világa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!