Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik itt hivők miért hisznek...

Akik itt hivők miért hisznek Istenben?

Figyelt kérdés
Mostanság foglalkoztat a hit kérdése, és valamelyest magamat sem gondolom teljesen vallástagadónak, de nekem kicsit olyan hogy "azért higgy hogyha sz*r az életed legalább a halál utána jobb lesz" típusű érzés, és kövess egy csomó utasítást ami lehet nem is a te stílusud könyörögj bocsánatért és egyebek. Tudom nem túl átfogó kép ez a valással, de számomra hogy létezik valami feljebbvaló az tényszerű, de hogy ez miért pont a keresztény Isten lenne azt nem értem mikor annyi hasonló vallás van és hasonló történet a múltból amiből össze lett/lehet ez faragva. Nektek van valami élményetek/meggyőződésetek amiért hivők lettetek?

dec. 1. 22:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Az első azért, mert azt sugallja, hogy neked nem sokat kell tenni ezért, valaki más majd megoldja, és ráadásul garantáltan.

A második pedig azt mondja, hogy te nem is tudod megoldani ezt, amit nyilvánvaló, hogy vagy azt ember old meg, vagy senki.

dec. 24. 00:00
 22/23 anonim ***** válasza:

Értem. De én hiába teszek a fejlődésért, a változásért, sajnos a problémák olyanok, amit az emberek nem tudnak megoldani. És mégegyszer, itt nem. arról beszélek, hogy a tudomány nem fejlődik. Az fejlődik. De a társadalmi problémák azok nem fejlődnek. Az embereek okozta erőszak, a háborúzások, a gyilkosságok, a korrupció, ezek nemhogy jobb irányba, hanem még rosszabb irányba mennek. Pedig sokan tesznek ez ellen is. Nem állítottam olyat, hogy nem kell tenni ellene.

Azt próbálom magyarázni, hogy Isten viszont tudna tenni ellene, az egész földön. Mert nem. ember, hanem Isten.

Ha te nem hiszel Istenben, nyilván, hogy elveted ezt az oldalt, és azt reméled, hogy az emberiségnek meg kell tudnia oldani ezt és neked is tenned kell ez ellen. Okés, szép gondolkodás, bár mindenki ilyen lenne.

A Biblia szerint viszont Isten fogja ezt majd egyszer megváltoztatni. Ez nem. jelenti azt, hogy akkor nem kell semmit csinálni és várni, hogy mikor cselekszik az Isten. De az emberi erőfeszítések nem jutnak el úgy látszik odáig soha, hogy az említett próblémák megoldódjanak.

dec. 24. 09:13
 23/23 anonim ***** válasza:

Ezért mondom, hogy ez rossz, káros mém. Hiszen már te is elhiszed, és nem teszel másként.

Valójában az ember nagyon sokat szelídült 2 millió év alatt, és még többet kell szelídülnie, ha életben akar maradni a jövőben. Ezt meg kell oldania, és NEKI kell megoldania, mert nem lesz isteni segítség hozzá. Akár létezik isten, akár nem.

dec. 24. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!