A katolikus papok vallás fanatikusak?
Gyerekkoromban egy pap tanított latinra, ahogy nőttem, rájöttem, hogy nem is vallásos.
Amikor rákérdeztem, elmondta, hogy a szülei akarták a papi pályát, elvégezte, ennyi. Ez is csak egy munka, van lakhely, van fizetés, nyugdíj. Egy fiatalon megözvegyült asszony volt a szeretője, csak a találkáikkal kellett óvatosan bánniuk.
Elvégezte a munkáját, misézett, szabadidejében a tudománynak élt.
Azóta a munkám során sok vallási vezetővel találkoztam, a legtöbb ezt csak munkának tekinti, sokuk rendszeresen viccelődik a saját vallásán.
Amíg az emberek sokat adományoznak a vallásoknak, addig ez egy biztos bevételi forrás.
A kérdés rossz, mert általánosít.
Gyenge ateistaként az a meglátásom így kívülről, hogy a papok körében is elég nagy a szórás. Biztos vannak közöttük mélyen vallásosak, de egy részük pont olyan, mint ahogy azt a 11-es hozzászóló leírta.
De ha már itt tartunk, nem csak a katolikus papok között vannak ilyenek, hanem az összes vallásban megtalálhatók azok, aki vagy mélyen vallásosak vagy elég lazán kezelik a vallásukat, de ezt jól titokban tudják tartani.
Többek között ezért is vagyok gyenge ateista...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!