A katolikus papok vallás fanatikusak?
Nem feltétlenül.
Pl én régóta ismerem a papot(ő tanította nekünk a bioszt is) és nem mondaná meg az ember elsőre ,hogy ő pap.
Nem oly rég elhívtuk nyaralni és szívesen jött.
Nagy különbségek vannak az elhivatottság és a fanatikus szavak között. Biztos van pap aki fanatikus, de hívek között több az ilyen. Papok megtanulják kezelni a hitet magukban, hiszem ezért mentek papnak.
#2 "Alapból csak a nőtlenség nehéz"
Jujj... Nővel a nehéz, nem a nőtlenség 😃
Mit értesz vallási fanatizmus alatt?
Nekem amúgy van olyan pap ismerősöm, akit korábbról ismerek, kb gyerekkorunk óta. Neki több diplomája van, külföldön is járt egyetemre, pszichológiát végzett és ebben dolgozott évekig, azóta számos szakképesítést szerzett ilyen területen. Szóval lehet vele bőven beszélgetni.
De ha valaki "csak teológiát" végzett, akkor is miért ne lehetne vele másról is beszélgetni? Vagy aki pl. orvos, azzal csak a betegségekről lehet beszélgetni?
"Az aratnivaló sok[...?], de a munkás kevés, kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába."
/Lk 10. 2./
Olyan is előfordul. Tudomásul kell venni:
Katolikus papi szolgálatra nem tolonganak a jelentkezők, annak ellenére sem, hogy a munkanélküliség réme ott nem fenyeget. Ezzel viszont jár egy súlyos veszély: a KONTRASZELEKCIÓ! Ebből adódóan aztán igen csak heterogén (enyhe kifejezés!) a papság összetétele. Ezért kell megbecsülni az értelmes, jó papokat!
OFFTOPIC, de muszáj tudni!
Számos püspök augusztus táján úgy kavarja a dispozíciókat (áthelyezés), mint cigány a kártyát. Ennek a racionális magyarázata:
Minden valamire való egyházközség az idők folyamán megérdemel egy jó lelkipásztort IS. A paptestvérek egyedi kérését ezáltal jogosult felülbírálni.
Az, hogy "vallasi fanatikus", eleg eros szo, de aztan jol leirtad bovebben:
altalaban mas egyhazak papjai is, reformatusok pl.: tapasztalatom szerint mindenrol lehet veluk beszelgetni, kulonosen a szabadidejeben. Tehat ha nem gyonsz eppen, vagy nem lelkitanacsot ad valami problemaddal kapcsolatban, akkor ugyanugy lehet vele beszelgetni, es hobbijaik is vannak. Ha meghivjatok magatokhoz vacsorara a csaladoddal, akkor 2-3 orat lazan eltolt veletek ugy, hogy nem hozza a szoba a vallas temat.
Viszont "mindig jofiunak lenni" - az biztos, hogy van, akinek nehez. Az emberekben nagy az elvaras, hogy egy egyhazi szemely, vagy akar egy ref. lelkesz felesege es gyerekei is olyan kis tokeletesek legyenek. A papok is emberek, ugyanugy kiakadnak, kifakadnak, elfelejtenek valamit vagy aznap turelmetlenebbek, faradtabbak. Szoval ilyenkor legyunk turelmesek es joszivuek veluk, nezzuk el, ha amugy nem rendszeres az ilyen.
Vannak amugy nagyon bunko papok is, akik mar nem is probalnak "jofiuk" lenni, dolgoztam ilyennel. Ez mondjuk ritka, es mivel mindenki massal
is pont olyan volt, hagytam, es amennyire a munka engedte, nem beszeltem vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!