Amikor egy katolikus pap kilép, miért teszi azt, és hogy éli meg?
Ahogy az első válaszoló írta, sok oka lehet ennek.
Ismerek ilyen személyt, többet is.
Elmondásuk alapján csalódtak a vallásukban, nem találták meg azt amit kerestek. Illetve a Biblia alapján nem látták azt megvalósulni a vallásukban, amiről Isten szava beszél.
Van aki teológiát is végzett, és lelkészi gyakorlat közben rádöbbent arra, hogy nem teljesen azt tanítják, és élik a minden napi életükben, ahogyan azt kellene.
Voltak akik emiatt ateistákká váltak, vagy más vallásokban kerestek válaszokat.
"Ismerek ilyen személyt, többet is."
Akkor tudsz mondani néhányat? Mert én ténylegesen tudok pár kiugrott papot, de ilyen indok egyiknél se volt. Nagyon kíváncsi lettem, hogy kiket ismersz te.
4
A nevét nem fogom megmondani, nem publikus. Az egyikőjüknek pl, az volt a feladata, hogy segítséget nyújtson az alkohol problémákkal küzködő papoknak.
Tehát olyan pap, akinek az a feladata, hogy más papoknak segít, akik alkohol problémával küzdenek :)
S te személyesen ismerted.
Nézd el, ha ezt a kamu mesét a többség nem hiszi el. A többi kitalált történetet is leírhatod, már kíváncsi lettem. Azt írtad, többet is ismersz.
6
Nem hazudok, vagy kamuzok, mert az Sátán személyiségének a része.
Nincs miért hazudni.
Nem is mondtam, hogy hidd el. Én tudom, beszélgettem vele, és ezért említettem meg. Ellenben nem szó
Eleve kevés pap van, kiugrott pap még kevesebb, olyan papi munkakör nincs is, amit te írtál, s azt is el kell hinni, hogy te a házalás közben több ilyennel is találkoztál, akik készségesen tartottak beszámolót egy általuk még kereszténynek se tartott szektás térítőnek.
Olyan hihető a történeted :)
8
Hogy kevés pap van, az nem véletlen. Prófécia van arról, hogy "Babilon vizei" kiapadnak.
Ezért csökken a Jehova tanúi szekta taglétszáma is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!