Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus és az apostolok csak...

Véglény atya kérdése:

Jézus és az apostolok csak feltűnési viszketegségben szenvedtek? De social media híján, így tudták csak felhívni magukra a figyelmet.

Figyelt kérdés
Nem furcsa kicsit, hogy ha ma valaki kinevezné magát Isten kiválasztottjának, akkor megvetést és utálatot kapna, és nem hinnének neki?

nov. 23. 17:10
1 2
 11/16 Potyondi Gergely ***** válasza:
32%

1János3,7-8

Fiacskáim! Senki el ne hitessen benneteket: aki az igazságot cselekszi, igaz az, amiként ő is igaz;

Aki a bűnt cselekszi, az az ördögből van, mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.

nov. 24. 12:15
 12/16 anonim ***** válasza:
43%
Csak azt tudom mondani, amit már sokszor, hogy olyan Újszövetséget vegyetek, ami hiteles, és amit nem írtak át gyülekezetek saját gyülekezetüknek. A túl régies Újszövetség sem lesz teljesen érthető. Nem tudom, hogy mért régi Újszövetséget olvas valaki. Abból még nehezebb megérteni. Nem tudom, hogy akkor mért olvassa. Aki olvassa, azért olvassa, hogy megértse. Nincs értelme az olyan idézeteknek, ami olyan régi, hogy még nehezebben értik meg. Az furcsa, hogy viszonylag sok a keresztény, mégis, sokszor olyan hozzá nem értő személyek írnak, akik mintha még nem is hallottak volna a kereszténységről. Mielőtt itt kérdeznél, érdemes előtte elolvasnod az Újszövetséget. Ugyanis itt nagyon sokan nem hívők, vagy teljesen félreértelmezik az Újszövetséget. Ezért olvasd el előtte az Újszövetséget, aztán tegyél fel kérdéseket, ha vannak. Valószínű a többségre választ kapnál az Újszövetségben, ugyanis ott van a legjobban leírva. Jézus Krisztus nem szenvedett ilyen betegségekben, ugyanis Jézus Krisztus maga Isten, és meggyógyította a betegeket, és csodákat tett. Nem volt beteg. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 24. 19:06
 13/16 anonim ***** válasza:
43%
A mai társadalom nagyon eltávolodott Istentől. Jézus Krisztus mondta, hogy üldözés éri a keresztényeket. Emiatt sokaknak még nehezebb, és inkább maradnak rosszak, pedig szerintem aki rossz, az rosszat tesz, és ő is rosszat kap másoktól. Ezért nem is szabad rossznak lenni, és a rosszak közé tartozni. Saját lelki érzelmeim szerint, nagyon rossz rossznak lenni, nem értem, hogyan képesek az emberek gonoszságokra. Ez az én véleményem, én így érzem. Ez az én véleményem, belső érzéseim, másoknak különbözhet, azokért imádkozni lehet csak, hogy Isten segítsen nekik, hogy ők is tudják követni Jézus Krisztus szavait. Én is teszek rosszak, én sem vagyok jó, de azért a legtöbb rossz dolgot nem tudnám megtenni, és Isten segítségére, és Jézus Krisztus szavainak követésére vágyom. Szerintem sokkal jobb, és könnyebb kereszténynek lenni, sokkal könnyebb jónak lenni, és Jézus Krisztus szavait követni. Aki nem ismeri Jézus Krisztus szavait, az olvassa el az Újszövetséget. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 24. 19:29
 14/16 anonim ***** válasza:
65%

A kérdező saját korunkat vetíti Krisztusra. Ma rengeteg feltunést vágyó ember van, akik többre tartják a helyezkedést, minthogy a társadalom hamissagat feltárják.

Ez utóbbi Krisztus.Ez az út nem volt szokványos akkor, senki sem tudta hogyan lesz vége csak Krisztus.

Ma a televízió mozi internet reklám és sikeréhség az úr.

Tartalmatlan celebvilág rabolja el a figyelmünket, tartalmas Krisztus helyett.

Ha viszont megnézed a Netflix Messiás sorozatát, láthatod pont erről szól. A mai világba érkezik vissza Krisztus, az emberek nem tudják hova tenni, de ugyanúgy lennének kovetöi is.

nov. 25. 05:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Érdemes megnézni a Krisztus utolsó megkísértése című filmet. Elgondolkodtató, és talán választ is ad a kérdésedre.
nov. 26. 20:04
 16/16 anonim ***** válasza:
Jézus egy nárcisztikus, egoista személyiség volt, akinek a feltűnősködés fontosabb volt mindennél. Egy rettentő jó illuzionista, aki a szakmájában kiemelkedőt alkotott, de sajnos az egoizmusán nem tudott túllépni.
nov. 26. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!