Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! Mit tegyek ha úgy...

Hívők! Mit tegyek ha úgy érzem elvesztem az élet útján?

Figyelt kérdés
nov. 16. 19:30
 1/9 kürtőskalácska ***** válasza:
Hogy érted,hogy elvesztél?
nov. 16. 19:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs merre induljak el tovább. Nem tudom mit csináljak, mert azelőtt nem éreztem így. Olyan mintha egy iránytűt követnék, ami két külömböző irányba mutat. Iránytalannak, bizonytalannak, céltalannak érzem magam.
nov. 16. 19:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Kérj tanácsot a lelkivezetődtől. Ha nincs ilyen, akkor bárkitől, akiben megbízol és akinek az értékrendjét ismered.
nov. 16. 19:58
 4/9 Potyondi Gergely ***** válasza:

Imádkozz Istenhez, és kérd a segítségét.

Ha az a problémád, hogy nincs célod, akkor lehetne az is a célod, hogy támogatod a keresztény egyházakat és a szegényeket.

Máté6,19-21

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajol kiássák és ellopják,

Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.

Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.

nov. 16. 20:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Zsoltárok 105:2

Énekeljetek neki, dicsérjétek őt! Mondjátok el csodálatos tetteit!

Hálaadó zsoltár.

100 Kiáltsatok az Örökkévalóhoz mind,

akik a Földön laktok!

2 Szolgáljátok az Örökkévalót örömmel,

jöjjetek elé dicsérettel, és imádjátok őt!

3 Lássátok meg, és ismerjétek el,

hogy az Örökkévaló az Isten!

Ő teremtett minket, hozzá tartozunk,

legelőjének nyája: népe vagyunk!

4 Lépjetek be kapuin hálaadással,

jöjjetek udvaraiba dicséretekkel,

tiszteljétek és áldjátok őt!

5 Mert jó az Örökkévaló, örökké szeret minket,

hűsége nemzedékről-nemzedékre kísér!

nov. 16. 20:35
 6/9 Xira ***** válasza:
Ez egy összetett dolog. Először is találj egy hobbit! Tanuld meg a szakmai alapokat de csak az alapokat a többit kisérletezd ki magad otthon. Máris van valami ami felé elindulhatsz. Ha olyan a hobbid akkor segíthetdz másokon is vele sőt még pénzt is kereshetsz adó mentesen mivel nem szakmád így céget sem tudsz alapítani.
nov. 17. 04:39
 7/9 KZitus ***** válasza:

Szia

Amikor autóval utazol, sokat segíthetnek az útjelző táblák, hogy ne tévedj el.

Tehát amikor ismeretlen úton vagy ösvényen jársz, vajon az útjelző táblákról azt gondolod, hogy csak akadályoznak téged? Nem valószínű. Inkább úgy tekinthed azokat, mint amelyek segítenek neked, nehogy letévedj arról az útról, amely az úti célodhoz vezet.

És mi a helyzet az élet útján való utazással? Vajon sikeresen el lehet igazodni rajta útjelző táblák nélkül? Isten egyik ókori prófétája felismerte az emberek korlátait ezzel kapcsolatban. Ezt mondta: „Tudom Uram, hogy az embernek nincs hatalmában az ő útja, és egyetlen járókelő sem teheti, hogy irányozza a maga lépését!” Jeremiás 10:23.

Hol található hát a szükséges irányítás? Ennek az irányításnak a megbízható forrása az ember Teremtője, a jelképes útjelző táblák pedig a Bibliában találhatók. Jehova a Szava által ezt mondja: „füleid meghallják a kiáltó szót mögötted: ez az út, ezen járjatok; ha jobbra és ha balra elhajoltok” Ésaiás 30:21.

Igen, Isten Szava megbízható vezetést nyújt az élet minden területén, pl az Ésaiás 48:17; 2Timótheus 3:16, 17. Szomorú azonban, hogy az emberiség nagy része az isteni irányítástól függetlenül járja az élet ösvényét, ahogyan azt Krisztus mondta a Máté 7:13-ban. Ennek ellenére az útjelző táblák szilárdan állnak helyükön!

A kérdés az, te figyelembe veszed ezeket, amint az élet útján jársz?

nov. 17. 12:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Egykor én is el voltam veszve, de megtaláltak. Hogy téged megtalál-e valaki? Az attól függ, hogy mi van a szívedben, mert Isten a "szívek és vesék" vizsgálója. Akik megalázzák magkat Isten előtt, és teljes szívvel keresik, azok megtalálják Őt (előbb vagy utóbb), lásd Jer 29:11-14, és Ő minden jót meg tud adni, azt is, hogy legyen valami értelmes célja az életnek. Mondjuk azoknak, akikhez Jeremiás szólt, 70 év kellett, hogy megtalálják újra Istent, és de egyesek közülük tényleg hallgattak Jeremiásra, és megtalálták Őt, és Isten, ígéretáéhez hűen összegyűjtötte és visszavitte őket a szülőföldjükre.

Isten is buzgón keresi az embereket, de nem találja meg őket. Ennek a fő oka, hogy amikor Isten megjelenik valaki életében, és hívja őt magához, akkor az emberek nagy többsége határt szab neki, hogy milyen közel jöhet. Ahhoz pedig, hogy valakit Isten ki tudjon ragadni a lelki halál állapotából, nagyon közel kell jönnie, "karnyújtásnyira". Tehát amikor az emberek azzal jönnek, hogy Isten "eddig és ne tovább" közelíthetsz meg engem, akkor az egyik legnagyobb ostobaságot követik el. Mert az "eddig és ne tovább" igazából egy parancs Istennek, egy olyan helyzet, amikor a szerepek felcserélődnek, amikor te vagy az úr, aki parancsol, és Isten a szolga, akinek te parancsolsz. Te nem engedelmeskedsz Istennek, de Isten engedelmeskedik a parancsodnak, és nem jön közelebb, mint engednéd. Viszont ezért nagy árat fizetsz, mégpedig azt, hogy nem tud Isten megmenteni.

Igen, Isten, annyit adok az életemből, hogy elmegyek vasárnap templomba, de "eddig és ne tovább"! Igen, Isten, megtartom a parancsolataid közül azokat, amelyek nekem is tetszenek, meg amikkel én is egyetértek, de eddig és ne tovább! Igen, Isten, szándékozom teljes szívvel megtérni hozzád, és a te akaratod szerint élni, de előbb még van néhány fontosabb dolog is az életembem, mivel foglalkoznom kell, ne siettess, eddig és ne tovább! Igen, Isten, tudom, hogy te vagy, és veled foglalkozni a legfontosabb dolog a világon, de annyi gond, feladat és aggodalom van az életemben, amit nem tudok letenni, hogy most egyszerűen túl vagyok terhelve, napi öt percnél nem jut több rád, "eddig és ne tovább"! Igen, Isten, tudom, hogy te vagy, és veled foglalkozni a legfontosabb dolog a világon, de még fiatal vagyok, és annyi minden kalandot és izgalmat tartogat még a világ számomra, hogy rád is szánok majd több időt, ha idősebb leszek, de most "eddig és ne tovább"! Igen, Isten, tudom, hogy te vagy, és veled foglalkozni a legfontosabb dolog a világon, de annyi álmom és célom van, amit sikerre szeretnék vinni, hogy ha majd ezeket megadod, és az életemet megáldod, majd azután foglakozom veled, most elégedj emg azzal, hogy ezekre az álmaimra áldásodat kérem nap mint nap, de "eddig és ne tovább". Igen, Isten, tudom, hogy hívsz magadhoz, már többször hívtak keresztény gyülekezetbe, de annyi rossz hír is van a különféle gyülekezetkről, és annyira bizonytalan vagyok, annyi kétségem van, hogy nem mertem elmenni; neked, Isten, ha vagy, akkor több jelet kell adnod nekem, vagy egyértelmű csodát kell tenned, hogy végre el merjek menni keresztények közé, úgyhogy most "eddig és ne tovább".

És még lehetne sorolni. Te melyik típusú ember vagy? Csak azt tudom mondani, ami a Jeremiás 29:11-14-ben olvasható. Aki teljes szívvel keresi Istent, az megtalálja előbb vagy utóbb, és akkor minden a helyére kerül az életben.

üdv, a javuló Stefán

nov. 18. 00:53
 9/9 anonim ***** válasza:

"azelőtt nem éreztem így. Olyan mintha egy iránytűt követnék, ami két külömböző irányba mutat."

Azelőtt milyen irányba mutatott? Honnan jöhetett a másik irány?

Mióta van másik irány is? Akkortájt, amikortól kezdve két irányt látsz, milyen változás állt be az életedben?

nov. 18. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!