Épp azért léteznek keresztény zsidók, mivel ez esetben mint a zsidó népcsoport egy tagjáról van szó, akinek a vallása keresztény.
10, 11,
Kedves válaszolók.
Valamit nem értettetek meg. A zsidó kifejezés a vallására utal, nem a nemzetiségre.
Ha valaki kereszténnyé vállik, attól még Izraelita származású marad, vagy is abba a nemzetbe született. Az anyanyelvük a héber nyelv.
A mi nemzetiségünk Magyar, nem pedig "keresztény".
A keresztény az a vallásunk. /tisztelet azoknak, akik magyarként más valláshoz tartoznak/
A zsidó nem nemzet, hanem vallás. Szomorú, hogy ezzel itt sokan nincsenek tisztába.
"Valamit nem értettetek meg. A zsidó kifejezés a vallására utal, nem a nemzetiségre."
Te nem értetted meg, hogy a zsidó szó nemzetiséget IS jelöl. Aki a zsidó nemzetségbe tartozik, de nem vallásos, vagy nem a zsidó vallást követi, nemzetiségileg ugyanúgy zsidó marad. Ahogy te se veszíted el a magyarságod, akármilyen vallást követsz.
16
A zsidó szó nem nemzetiség, hanem vallás, a judaizmus szóból ered.
Az Izraeli nemzetiségét nem veszíti el, ha nem zsidó vallást gyakorolja.
Mondom én, itt sokan a zsidó kifejezést alkalmazzák a nemzettségre, ami tévedés.
Nézd meg a térképen, Izrael állama létezik, nem zsidó állam.
Nemzetiséget IS, és az adott nemzetiség által alapított vallást IS jelölheti a szó.
Linkeltem forrást is a 11. kommentben, de tessék, az értelmező szótár is rádcáfol:
18
Értem én kedves válaszoló amit mondani szeretnél, csak nem tudok egyetérteni, még akkor sem ha ezt az Internetre valaki feltöltötte.
Amikor Isten nemzetté szervezte a népét, onnantól lettek Izraelita nép, héber nyelvvel.
Nem értem, hogy keverhetik össze a kettőt, hiszen a zsidó a vallását jelőli, nem a nemzeti hovatartozását.
Nálunk is vannak Izraeli származásúak, de nem a zsidó vallást gyakorolják, tehát ezért nem lehet zsidó is.
A zsidók (héberül: יְהוּדִים, Jehudim; jiddisül: ייִדן, Jidn) ókori közel-keleti nép, valamint a magukat ettől a néptől (izraeliták) származtató, illetve a zsidó vallást követő.
Ebben az internetes szövegrészben, már a vallását jelőli zsidónak, a származását Izraelinek.
Ezért furcsállom ezt. De nem mondom, hogy rosszat idéztél.
Azzal van problémám aki ezt állítja.
"Értem én kedves válaszoló amit mondani szeretnél, csak nem tudok egyetérteni"
Ez nem véleménykérdés, ezek tények. Mondhatod, hogy neked nem tetszik, de ettől még az egész világon mindenki másnak tény marad, hogy a zsidó szó nemzetiséget és vallást is jelöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!