Ha az ateisták szerint, a keresztények és a zsidók istene garantáltan nem létezik, akkor mi értelme továbbra is hívő lenni? Mi van ha tévedsz és hiábavalóan éltél hívő életet?
Figyelt kérdés
aug. 7. 14:57
1/15 anonim válasza:
Teljesen mindegy, MÁSOK szerint van-e valamiféle isten, ha azt hiszed, hogy van, akkor élj olyan szabályok szerint, ha szerinted sincs, akkor meg fölösleges.
2/15 anonim válasza:
Ha mondjuk nincs Isten, mit veszítek vele, ha mégis úgy élem az életem, mintha lenne?
3/15 A kérdező kommentje:
Hiába adóztál, hiába imádkoztál.
aug. 7. 15:51
4/15 anonim válasza:
#3 Na és akkor mi van? Ha nincs Isten, akkor úgy sem számít. Hiába bulizom ki magam és csajoztam fiatalon, hiába szereztem diplomát, hiába igyekeztem mindig erényes ember lenni, ugyan az lesz a sorsom, mint azoknak akik soha nem értek el semmit, vagy azoknak akik mindig szemetek voltak és a mások életébe gázoltak, és így jutottak feljebb. Ez a sors pedig a semmi, de szó szerint. Mind meghalunk és semmi nem lesz utána. Mindenki más is meghal majd aki emlékszik ránk a halálunk után, amíg nem marad senki.
6/15 A kérdező kommentje:
Az emberiség a kihalás felé tart, ahogyan a világegyetem is 💪
aug. 7. 16:02
7/15 Thunderfairy válasza:
Semmi bizonyiték nincs isten létezésére. Elhiszem hogy nem akar meghalni senki és kitalál magának egy istent aki melett majd élhet örökké. Egy kicsit olvasatok utána milyen lenne örökké élni. Az se lenne olyan jó mint ahogy elképzeljűk.
8/15 anonim válasza:
Sok embernek lelki megnyugvást és motivációt ad a mindennapjaikhoz, hogy hihetnek valakiben. Szerintem butaság, de ha nekik ez békét és boldogságot hoz, az az ő dolguk.
10/15 anonim válasza:
Akik tapasztalják Isten szavának maradéktalan megvalósulását, azokban nincs kételkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!