Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tartjátok kontroll...

Hogyan tartjátok kontroll alatt a bűnös testeteket? Hogyan tarjátok féken testi vágyaitokat?

Figyelt kérdés
megkaptam az Istentől az új szívet és valóban ahogy azt a keresztény teológia tartja az elmémhez kapcsolódik és nagyon boldog vagyok ez miatt és örül a lelkem, viszont a test vágyai besötitik örömömet mert gyakran akar kristályt szívni bűnös testem és néha engedek neki

tegnapelőtt 16:51
1 2
 1/19 Potyondi Gergely ***** válasza:

Én úgy csinálom, hogy nagyon sokszor kérem a Názáreti Jézus nevében Istent, hogy szoktasson le minden bűnös dologról, és erősen hiszek is benne. Ajánlott ezért böjtölni is valami szórakozás lemondásával.

Természetesen amíg a földön élünk, addig a sátán folyamatosan kísérteni fog minket. Ha nagyon erős a bűnre a vágyam, akkor arra gondolok, hogy rossz ember vagyok és kínzást érdemlek, és ez a kínzás az, hogy szabad akaratomból le kell mondanom a bűnről.

Továbbá ne feledjük hogy a bűnökkel fájdalmat okozunk Istennek, és azért is le kell mondanunk a bűnről, hogy ne okozzunk neki fájdalmat.

Az alábbi Igék is segítenek:

Lukács8,17

Mert nincs oly titok, mely nyilvánvalóvá ne lenne, és nincs oly elrejtett [dolog], mely ki ne tudódnék, és világosságra ne jőne.

Máté16,24-25

Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar énutánam, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.

Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt, aki pedig elveszti az ő életét énértem, megtalálja azt.

tegnapelőtt 17:20
 2/19 anonim ***** válasza:
Sajnos emiatt tényleg nehéz. De gondolj arra, hogy nem a legnehezebb. Megállni, hogy szexuális dolgokat nézzünk, vagy hogy ilyesfajta örömöt végezzünk, úgy kell, hogy gondolj arra, hogy vannak sokkal nehezebb, dolgok is az életben. Amikor ez a legnehezebb, akkor valójában nem is olyan nehéz az életünk. Ha le akarsz szokni ezekről, akkor minél kevesebbet szabad csinálnod. A legjobb, ha nem csinálod, és amikor csinálnád, imádkozol Istenhez. Kérd, hogy küldje el neked a Szentlelket, ami majd bölcsességet ad, és kérd Istentől, hogy segítsen, hogy ne kelljen ilyen csúnya dolgokat nézned, és ne is akarj ilyen csúnya dolgokat csinálni. Ez nem egy olyan testi szükséglet, mint az evés, ivás, alvás, vagy mozgás, hanem egy kevésbé szükséges dolog. A testi szükségletekben, mint az evés, ivás, alvás, mozgás, Isten segít, hogy meglegyen a szükséges, főleg ha imádkozol hozzá. A többi testi vágy, szexuális vágyak, azok nem fontos testi szükségletek, és Isten komolyan veszi a betartásuk, a keresztényektől. A szexuális dolgok kihatással vannak a Mennyországra is olyan értelemben, hogy ha valami bűnt elkövetsz, akkor ottani kapcsolatot szüntethetsz meg.
tegnapelőtt 18:03
 3/19 anonim ***** válasza:
Az én testem szerencsére nem bűnös.
tegnapelőtt 18:06
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Sokáig úgy éreztem én is, hogy ez egy megérdemelt dolog, egy testi vágy, ami azért van, mert aki egészséges, annak van, és örülni kell, hogy vannak szexuális vágyaink, és az ember megérdemli, hogy kiélje őket. Ezek a testi vágyak szexuálisak, amiket a keresztényeknek a párjukkal kell végezni, nem idegenekkel. Nem szükséges testi vágy, és egy kereszténynek illik megállnia, hogy csinálja. Nem baj, ha nincs barátnőnk, örülnünk kell, hogy Isten segít, és hogy Jézus Krisztus szavait követjük, és nem pedig a párunkkal vagyunk, mert az elvenné a figyelmet Istenről. Rászorulunk Isten segítségére, és örülnünk kell, hogy van lehetőségünk keresztény életet élni. Keresztényeknek, jobb, hogyha nincs párja, mintha van, mert így jobban tudjuk követni Jézus Krisztus szavait. Higgy Istenben, imádkozz Istenhez, kövesd Jézus Krisztus szavait, és olvasd az Újszövetséget.
tegnapelőtt 18:24
 5/19 anonim ***** válasza:
Ez a keresztényekre vonatkozik, más valláshoz nem értek, csak a kereszténységgel, és a keresztényekkel kapcsolatban írtam ezt, mert a keresztények Jézus Krisztus szavainak követői, és ezért nem szabad, hogy a szexuális vágyaik vezessék őket.
tegnapelőtt 18:28
 6/19 anonim ***** válasza:

"az elvenné a figyelmet Istenről"

Miért ne lehetne szex közben is Istenre gondolni?

tegnapelőtt 18:28
 7/19 anonim ***** válasza:
Azt hiszem a legtöbben nem tudnák megállni, hogy csak Istenre gondoljanak közben. Vannak, akik a Szentlélek indittatására csinálják, de azok nem a szexuális örömöt keresik, és hogy ez hogyan működik, azt sajnos részletesebben nem tudom elmondani. Még én is csak tanulom a dolgokat a kereszténységből, és a szexuális dolgokhoz meg egyáltalán nem értek. A legjobb, ha egy keresztény megmarad a kereszténységnél, és a párjánál, hogyha van neki, hiszen nekünk keresztényeknek Jézus Krisztus szavait kell követnünk. Ez a biztos, ez el van magyarázva az Újszövetségben is. A gonosz sokszor van ránk hatással, és ez meglátszik a cselekedeteinkben is, ezért kell sokat imádkoznunk Istenhez, kérni, hogy adjon bölcsességet, szeretetet, egészséget, türelmet, segítsen, hogy Jézus Krisztus szavait tudjuk követni, hogy legyünk megbocsátóak, türelmesek, szeressük egymást, és higgyünk Istenben. Amikor imádkozol bocsáss meg másoknak, akik rosszak voltak veled, és kérd Istentől, hogy tudj megbocsátani nekik, és hogy Isten adjon nekik is bölcsességet, szeretetet, egészséget, türelmet, és hogy jó életet tudjanak élni, ők is megbocsátóak legyenek, szeressék egymást, és legyen jó életük. Imádkozz Istenhez, hogy bocsásson meg neked is, és segítsen, hogy a rossz dolgokat ne kövesd el, segítsen, hogy jó, türelmes, tudj lenni. Higgy Istenben, imádkozz Istenhez, kövesd Jézus Krisztus szavait, és olvasd az Újszövetséget.
tegnapelőtt 18:53
 8/19 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy a munkám kellőképpen leköt és időm sincs ilyeneken agyalni. Bár sosem voltam függő ilyen téren.
tegnapelőtt 20:26
 9/19 anonim ***** válasza:

Az ember hatalmat kapott a saját teste felett.

Ezt nevezik gondolkodó képességnek, és nem ösztönnek.

Ez különböztet meg bennünket az állatoktól.

De sajnos vannak, akik lusták használni az elméjüket, és a testi vágyaiknak engednek. Az ember nem akkor erős ha bemos valakinek egyet, hanem féken tudja tartani a testi vágyait, uralni tudja a testét.

Ehhez pedig még segítséget is kapunk Istentől. Csak kérni kell, és aztán összhangban cselekedni azzal.

tegnapelőtt 21:30
 10/19 anonim ***** válasza:

Amikor jött, jön az érzés megmondom neki, hogy keresztre feszítem a testemet.

Galatákhoz 5:24

A kik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.

1 Korintusi 1:18

Mert a keresztrõl való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje

tegnapelőtt 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!