Hogyan tartjátok kontroll alatt a bűnös testeteket? Hogyan tarjátok féken testi vágyaitokat?
Én úgy csinálom, hogy nagyon sokszor kérem a Názáreti Jézus nevében Istent, hogy szoktasson le minden bűnös dologról, és erősen hiszek is benne. Ajánlott ezért böjtölni is valami szórakozás lemondásával.
Természetesen amíg a földön élünk, addig a sátán folyamatosan kísérteni fog minket. Ha nagyon erős a bűnre a vágyam, akkor arra gondolok, hogy rossz ember vagyok és kínzást érdemlek, és ez a kínzás az, hogy szabad akaratomból le kell mondanom a bűnről.
Továbbá ne feledjük hogy a bűnökkel fájdalmat okozunk Istennek, és azért is le kell mondanunk a bűnről, hogy ne okozzunk neki fájdalmat.
Az alábbi Igék is segítenek:
Lukács8,17
Mert nincs oly titok, mely nyilvánvalóvá ne lenne, és nincs oly elrejtett [dolog], mely ki ne tudódnék, és világosságra ne jőne.
Máté16,24-25
Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar énutánam, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.
Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt, aki pedig elveszti az ő életét énértem, megtalálja azt.
"az elvenné a figyelmet Istenről"
Miért ne lehetne szex közben is Istenre gondolni?
Az ember hatalmat kapott a saját teste felett.
Ezt nevezik gondolkodó képességnek, és nem ösztönnek.
Ez különböztet meg bennünket az állatoktól.
De sajnos vannak, akik lusták használni az elméjüket, és a testi vágyaiknak engednek. Az ember nem akkor erős ha bemos valakinek egyet, hanem féken tudja tartani a testi vágyait, uralni tudja a testét.
Ehhez pedig még segítséget is kapunk Istentől. Csak kérni kell, és aztán összhangban cselekedni azzal.
Amikor jött, jön az érzés megmondom neki, hogy keresztre feszítem a testemet.
Galatákhoz 5:24
A kik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.
1 Korintusi 1:18
Mert a keresztrõl való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!