Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol irja a Biblia, hogy...

Hol irja a Biblia, hogy Jézusban ott van a szentlélek, illetve, hogy rá leheli emberekre?

Figyelt kérdés
Köszönöm szépen a válaszokat.
nov. 10. 17:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%

Ilyet nem ír a szent írás, mert a szent szellemet Jézus Istene, Atyja adja.

(Lukács 11:13) 13 Ha tehát ti, bár bűnösök vagytok, tudtok ajándékokat adni a gyermekeiteknek, akkor az égi Atya mennyivel inkább ad szent szellemet azoknak, akik kérik őt!”

(János 14:16, 17) 16 Én pedig kérni fogom az Atyát, és másik segítőt ad nektek, hogy az örökre veletek legyen, 17 az igazság szellemét, . . .

nov. 10. 17:52
 2/14 anonim ***** válasza:
60%
Illetve akkor kapott az atyjától szellemet, amikor megkeresztelkedett, hogy eltudja végezni a feladatát, amiért a Földre jött.
nov. 10. 17:53
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
(Máté 3:16) 16 Megkeresztelkedése után Jézus azonnal feljött a vízből, és ekkor megnyílt az ég, és látta, amint Isten szelleme leszáll, mint egy galamb, és leereszkedik rá. . 
nov. 10. 17:54
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom egy ember e a 3 válaszoló de köszönöm. Én úgy emlékszem van olyan rész ahol Jézus emberre leheli a Szentlelket. (itt szeretnék kérni mindenkit ne a szellem vagy lélek-en menjen a vita ki igy ki úgy hivja.)
nov. 10. 18:55
 5/14 anonim ***** válasza:
72%

4

Igen kedves Kérdező, véletlenül elküldtem úgy, hogy be sem fejeztem az írást😁

nov. 10. 19:05
 6/14 Thunderfairy ***** válasza:
0%
Semmi bizonyíték nincs se isten se a szent lélek létezésére.
nov. 10. 19:31
 7/14 KZitus ***** válasza:
33%

Szia

Naponta olvasom a Szentírást, de még soha sem találkoztam még hasonlót sem ehhez: " van olyan rész ahol Jézus emberre leheli a Szentlelket." lehetséges?, valahol máshol olvastad?

nov. 10. 19:32
 8/14 Jégszív ***** válasza:
62%

Jehovák már megint játsszák az eszüket! 😠 János evangéliuma már ismeretlen előttetek? Akkor minek forgatjátok azt a fránya karakterhalmazt!?

Jézus megismételte: „Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket.” Ezekkel a szavakkal rájuk lehelt, s így folytatta: „Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad.”

/Jn. 20. 21-23./

nov. 10. 19:45
 9/14 KZitus ***** válasza:
62%

Úgy tűnik ezt a rész (János 20:21-23) egy ideje nem olvastam, ezért nem emlékeztem. Egy ideje a Zsoltárok könyvét olvasgatom. Köszönöm a segítséget.

nov. 10. 20:03
 10/14 Jégszív ***** válasza:
30%

#9.

Számíthatsz rám!

nov. 10. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!