Jelentheti-e a Jn 5,23-ban említett tisztelet azt,hogy a személyt kinek tartjuk? (Kérdés a tanúknak)
és milyen minőségben gondolunk rá hogyan értékeljük a személyét, rangját stb ....alább mint valójában az aki vagy a neki megfelelő rangban és pozícióban.
Ján 5:23 hogy mindenki ugyanúgy tisztelje a Fiút, ahogy az Atyát tiszteli. Aki a Fiút nem tiszteli, az az Atyát sem tiszteli, aki elküldte őt.
Tiszteli:
G5091 τιμάω (timaó)
1) tisztel, becsül, értékel, megbecsül
2) megtisztel, megajándékoz, megjutalmaz
3) felbecsül, becsül vmit vmire (Mt 27:9)
Kedves Kérdező
Igen.
Semmiképen sem lehet alább értékelni, de felettébb sem, vagy is "a neki megfelelő rangban és pozícióban" kell tisztelni.
Istennek van joga bírákat kinevezni, és Jézust választotta, mert megfelel erre a feladatra, mivel Istennel összhangban fog ítélkezni.
Ezt bebizonyította amikor a Földön járt. Ekkor is igazségosan ítélkezett, mert tudja, Ismeri Isten gondolkodását.
Jehova, Jézust választotta és nevezte ki az ezeréves uralom alatt, mint aki az Atyja királyságát képviseli. Arra kapott felhatalmazást, hogy az utolsó napon itélkezhet, és ítéletet végrehajthat, illetve akit arra méltónak talál, feltámaszthatja, illetve az ezer éves uralom alatt elvezesse a túlélőket, és a feltámadottakat az Ádámi tökéletességre.
Ebben segítenek majd azok, akikkel szövetséget kötött a messiási királyságra.
De ezzel nem került az Atyjától magasabb rangba, vagy pozícióba. DE egyenlő rangba, pozícióba sem, mivel az a kinevezés nem végérvényes, Krisztus nem tarja meg magának a hatalmat, mert Ő nem egyenlő az Atyjával.
Ez ugyanolyan, mint amikor Isten emberi uralkodókat nevezett ki a földön, akik Őt képviselték.
Ha kellett Isten leváltotta, és mást nevezett ki a helyükre.
Akik a kinevezettek ellen voltak Isten úgy vette, hogy Őt utasítják el.
Ezért akik nem tisztelik Isten felkent, választott Királyát, azok Istent nem tisztelik, mert nem értenek egyet a válsztottjával.
Ezt írod: Semmiképen sem lehet alább értékelni, de felettébb sem, vagy is "a neki megfelelő rangban és pozícióban" kell tisztelni.
Itt ellentmondásba kerültél ugyanis te alább értékelted, a héber levél viszont felül értékeli a JW teológiához viszonyítva:
Zsid 1:2 Akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot teremtette
vagyis Mihály angyal részt vett Isten mellett a teremtésben???
Ezt írod:
Istennek van joga bírákat kinevezni, és Jézust választotta, mert megfelel erre a feladatra, mivel Istennel összhangban fog ítélkezni.
Nem csak azért választotta Isten Jézust mert vele összhangban ítélkezett és fog ítélkezni hanem itt jóval többről van szó:
Zsid 1:3 Aki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, aki hatalma szavával fenntartja a mindenséget, aki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,
Ezt írod:
Ezt bebizonyította amikor a Földön járt:
Ezt Jézusnak nem kellett bizonyítania az Atya előtt ítélethozatalokkal ugyanis ezt róla enélkül is tudta az Atya mivel betölti és befogja tölteni a törvényt:
Máté 3:13 Akkortájt érkezett meg Jézus a Jordánhoz Galileából, hogy János alámerítse őt.
Máté 3:14 De János megpróbálta visszatartani: - Nekem van szükségem arra, hogy te alámeríts engem, és te jössz énhozzám?!
Máté 3:15 Jézus azonban azt válaszolta: - Engedj most, mert így méltó hozzánk, hogy minden igazságosságot beteljesítsünk! Ekkor engedett neki.
Máté 3:16 Miután Jézus alámerítkezett, azonnal kijött a vízből, és íme, megnyíltak a mennyek, és látta Isten Szellemét, amint leereszkedik, mint egy galamb, és rászáll.
Máté 3:17 És íme, egy hang így szólt a mennyekből: - Ez az én szeretett fiam, akiben gyönyörködöm
Ezt írod:
Ekkor is igazságosan ítélkezett, mert tudja, Ismeri Isten gondolkodását:
A mennyben mindegyik angyal tudja és ismeri Isten gondolkodását a különbség ez az angyalok és Isten Fia között:
1.Név:
Zsid 1:4 Annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, amennyivel különb nevet örökölt azoknál.
2.Származás:
Zsid 1:5 Mert kinek mondotta valaha az angyalok közül: Én Fiam vagy te, én ma szültelek téged? és ismét: Én leszek neki Atyja és ő lesz nekem Fiam?
3.Istennek kijáró tisztelet a teremtmények részéről:
Zsid 1:6 Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai.
4. Megkülönböztetés az angyalok (szolga) és Fia között:
Zsid 1:7 És bár az angyalokról [így] szól: Ki az ő angyalait szelekké teszi és az ő szolgáit tűz lángjává,
Zsid 1:8 Ámde a Fiúról [így]: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálcája a te országodnak pálcája.
5. Felkenetés :(mivel földre jövetele előtt kiüresítette magát)
Zsid 1:9 Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annak okáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett.
6. Visszahelyezés eredeti dicsőségében:
Zsid 1:13 Melyik angyalnak mondotta pedig valaha: Ülj az én jobb kezem felől, míglen ellenségeidet lábaidnak zsámolyává teszem?
No korrigálod válaszodat az Ige alapján vagy megmarad a JW hitvallásod a farizeusi képmutatás szintjén (ezen a szinten) az alábbi példázatból kiolvasható:
Máté 21:23 Amikor bement a Templomba, odamentek hozzá a főpapok és a nép vénei, miközben tanított, és megkérdezték tőle: - Milyen hatalommal teszed ezeket? És ki adta neked ezt a felhatalmazást?
Máté 21:24 Jézus így válaszolt nekik: - Én is kérdezek tőletek egy dolgot, és ha válaszoltok nekem, én is megmondom nektek, milyen hatalommal teszem ezeket:
Máté 21:25 a János általi alámerítkezés honnan származott? A mennyből vagy emberektől? Azok így tanakodtak egymás között: -
Máté 21:26 Ha azt mondjuk, hogy a mennyből, akkor azt fogja mondani nekünk: „Akkor miért nem hittetek neki?” Ha viszont azt mondjuk, hogy az emberektől, akkor tartanunk kell a tömegtől, mert mindannyian prófétának tekintik Jánost!
Máté 21:27 És így válaszoltak Jézusnak: - Nem tudjuk! Erre ő ezt mondta nekik: - Én sem mondom meg nektek, hogy milyen hatalommal teszem ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!