Református tiszteletesnek milyen ajándékokat szokás adni, hála jelképéül?
Egy sokadik kacatnak biztos nem örül ahogy senki sem.
Akkor már inkább olyant ami témába vág, pl. könyv.
Hímzett könyvjelző?
Bibliára borító? (Anno az osztálynaplónkra az egyik csaj (vagy az anyukája) patchwork borítót varrt).
"Talán valami kisebb keresztény szobor, vagy olyan egyházi, népi dolog, ami ritkaság."
Ugye csak viccelsz? Egy reformátusnak? Megnézném az arcát, ahogy kap mondjuk egy Mária szobrot. XD
Igazából, én is simán azt adnám neki, amit bárkinek akinek hálás vagyok. Lehetőleg valami olyasmit adnék, aminek bárki örülne vagy tudom, hogy szereti. A lelkész is csak egy ember. Bor, csoki, ilyesmi. Amit szoktak adni az emberek.
A kegytárgyakat meg eleve felejtsd el. Ha ráformatus vagy biztos tudod, hogy náluk se szobrok, se képek, semmi nincsen. Még a templomban kereszt sincs. Csak a Biblia. Biblia borítóra meg nem hiszem, hogy szüksége van.
Ne alkoholos italt vegyél neki. Azt a részegeskedők szoktak.
Hívő, keresztény, segítőkész ember, és alkoholt adnál neki ajándékba?
Olyat vegyél neki, ami illendő, és ami nem szokványos, a cselekedetei alapján ajándékozol, nem is illik ilyenkor italt adni egy papnak.
Keresztény tárgyat vegyél neki, vallásos szobrot, képet, vagy népi dolgot, aminek örül.
9. vallasos szobrok, kepek, kegytargyak a reformatusoknal egyaltalan nincsenek, tehat az szoba sem johet, mint fent mar leirtak
bort inni nem csak azok isznak, akik reszegek akarnak lenni, es a keresztenyeknek nem tilos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!