Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alábbi Igékben Mihály...

Az alábbi Igékben Mihály angyal az Istennek kijáró tiszteletet a követeli ki magának vagy esetleg másról van szó?

Figyelt kérdés

Ján 5:23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, aki elküldte őt.

Ján 5:24 Bizony, bizony mondom nektek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.

aug. 17. 12:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
25%

Másról van szó.

A kinevezését kapta, ezért mint Isten felkent, kinevezett messiási Királyának engedelmességgel tartozunk.

aki nem fogad szót Jézusnak, Isten kinevezett királyának, azt Isten úgy veszi, hogy neki nem fogadnak szót.

Mózes idejében is ugyan ez volt érvényes.

Aki nem fogadott szót Mózesnek, vagy bárkinek akit Isten küldött, azt Isten úgy vette, hogy neki nem fogadnak szót.

De ettől nem válnak Istennel egyenlővé.

aug. 17. 12:23
 2/22 anonim ***** válasza:
69%

Másról, mégpedig jehovás félremagyarázásról.

Nagyon aktívak vagytok ma :D

aug. 17. 12:56
 3/22 anonim ***** válasza:
74%

Nem, a Fiú maga is Isten, ezt a Biblia jó pár alkalommal szó szerint leírja. Mihályhoz az égvilágon semmi köze. Ő csak az angyali fejedelmek egyike, semmi több. És konkrétan Mihály maga is imádattal tartozik a Fiúnak, hisz előbbi csak egy angyal, utóbbi pedig Isten:

"Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által,

2. A kit tett mindennek örökösévé, a ki által a világot is teremtette,

3. A ki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, a ki hatalma szavával fentartja a mindenséget, a ki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,

4. Annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, a mennyivel különb nevet örökölt azoknál.

5. Mert kinek mondotta valaha az angyalok közül: Én Fiam vagy te, én ma szűltelek téged? és ismét: Én leszek néki Atyja és ő lesz nékem Fiam?

6. Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai."

Egy angyal hogyan tartaná fenn a mindenséget? Erre csak Isten képes. Egy angyalnak hogy járna imádat? Az csak Istennek jár. Hogyan lenne egy angyal különb az angyaloknál? Az Isten. Hogyan szülhetne Isten egy angyalt? Születéssel csak a szülővel megegyező, egyenrangú utód jöhet létre, az Atyától a Fiú, aki nem lehet más, csak Isten.

aug. 17. 12:58
 4/22 anonim ***** válasza:
23%

1

Te még nem hallottad Jézus szelíd hangját, pedig az Ő juhai hallják és követik Őt és Istenítik.

Ezek szerint még mindig hazugságban vagy és nem szereted az Igazságot.

A JW tanúinál nem is fogof megtalálni. Sajnos.

aug. 17. 13:43
 5/22 anonim ***** válasza:
35%
Bizony, Jehova Tanúinál meg fogod találni!
aug. 17. 14:27
 6/22 anonim ***** válasza:
12%

Mennyi gyűlölő, és a kérdés nem az volt, hogy a Tanúk helyesen értelmeznek-e írásszövegeket.

Nem maguk következtetnek a megértésre, elgogadják a segítséget amit kapnak.

Vagy mások saját kútfőből jutottak megvilágosodásra?

Mert itt elég sok okos van, aki magának tulajdonítja?

Ha meg kapta a segítséget, mit dicsekszik?

aug. 17. 14:34
 7/22 A kérdező kommentje:

Kedves Tanúk naivan azt gondoljátok ha lepontozátok a számotokra ellentmondó válaszok százalékos értékeléseit a ti válaszaitokat felpontozátok akkor nektek lesz igazatok ebben a teológiai vitában?

Sajnos nem mert ez nem így működik ezen kívül az Igazságot leírtuk bebizonyítottuk a Bibliából ti pedig a válaszaitokban a Bibliából újra és újra a tévedéseiteket bizonyítjátok be.

aug. 17. 14:35
 8/22 anonim ***** válasza:
0%

7

Kedves Kérdező.

A Tanúkat is lepontozzák, sőt, több a nem Tanú, ezért olyan alacsony a Tanúk hozzászólásának a százaléka. Ennek ellenére nem jelenti azt, hogy akkor nem lehet igazuk.

Nem egyszer történik, hogy akkor is lepontoznak, ha ugyan azt a választ írom, mint egy nem tanú.

De mivel Tanú vagyok, ezért nem a válaszomat pontozzák, hanem a hithez tartozásomat.

aug. 17. 19:35
 9/22 anonim ***** válasza:
51%
Ne mártírkodj, azt értékelik negatívan hogy az Őrtorony bibliaellenes, eretnek tanait hirdeted!
aug. 17. 20:30
 10/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem mártírkodok.

Nem Őrtorony, hanem Biblia.

Szándékosan keverik össze a két dolgot.

Engem a Biblia Tanít.

aug. 17. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!