Az alábbi Igékben Mihály angyal az Istennek kijáró tiszteletet a követeli ki magának vagy esetleg másról van szó?
Ján 5:23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, aki elküldte őt.
Ján 5:24 Bizony, bizony mondom nektek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.
Krisztus semmit sem "követelt" ki magának! Valamit félreérthettél.
Nem értettem félre semmit a kérdés szándékosan lett így feltéve hogy a kedves tanúk rá jöjjenek mi a különbség Jézus és Mihály? között, vagy mi különbség valakinek a Fia és a szolgája között?
Másról van szó.
Ezeket Jézus mondta.
Az előzmény az volt, h a zsidók az életére törtek, mert szombaton gyógyított és üldözték amiatt, hogy "az Istent is Atyjának nevezte, s így egyenlővé tette magát az Istennel".
Erről tanít, h milyen jogon teszi ezeket. Ezt magyarázza el, hogy hogyan van, hogy Őt az Atya küldte és amit általa nyernek az emberek, az az örök élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!