Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerettél már bele papba?...

Szerettél már bele papba? Hogy tudnám elfelejteni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok már tini, és tudom, hogy ez nem normális. Sajnos már két éve ezt érzem, és minél inkább koncentrálok, hogy ne gondoljak rá, állandóan rágondolok. Ő nem tud róla, és nemis szeretném, ha tudná. Sajnos, ha nem pap lenne, hanem bármi más, akkor is érdekelne. Tudom, hogy nem helyes, de sajnos megtörtént. Nem keresem, nem találkozom vele, stb, de tényleg nem tudom elfelejteni :( Ilyenkor mit lehet még tenni?
okt. 27. 20:49
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
És hogy kérjem?
okt. 28. 12:02
 12/13 anonim ***** válasza:
36%

Kedves Kérdező

Mond el neki a saját szavaiddal, ő nem a betanult szövegre kiváncsi, hanem a te személyes érzéseidre. Legyél őszinte, ő megérzi a helyzetedet.

Jézus sem betanult szövegekkel imádkozott az Atyjához segítségért, vagy ha hálát szeretett volna mondani.

Nevén szólította az Atyját, és elmondta neki a legbensőbb érzéseit is.

Az első tanítványok is így tettek annyi különbséggel, hogy az imát Jézus nevében intézték Istenhez, mivel Isten és az emberek között Jézus a közbenjáró.

okt. 28. 12:08
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok

Szerintem ne csinálj semmit. Ha nem ér semmilyen hatás tole (tehát nem látod, nincsenek új fényképei az egyház honlapján, és soha nem léphet veled kapcsolatba), akkor hagyd a dolgot magától elmúlni. Semmit és senkit nem lehet "akarni" elfelejteni, mert az elfelejtés automatikusan torténik az agyban.

Fogadd ezt el most. Mint írtam, vannak szakmák, ahol ez gyakori, a pap is ilyen. Pl. amiatt, hogy kedves, másokon segít, bizalommal fordulhat hozzá az ember. Ha tudod, hogy semmi nem lesz, és nem is lehet, akkor nyugodtan álmodozz róla, azzal nem okozol senkinek kárt. Sok no szokott így ábrándozni, nemcsak a tinik, hírességekrol, vagy egy munkatársról (az már kicsit más eset).

Ami az imát illeti. Feltételezem, hogy istenhívo vagy? Ha igen, akkor nem tanácsot kell Istentol kérni, amit majd megszólal és "ad", hanem hogy segítsen, hogy konnyebb legyen, ami most nyugtalanít.

Azt nem javaslom, hogy elmondd a papnak.

Ennyit tehetsz, és a tobbit bízd az idore.

okt. 28. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!