Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerettél már bele papba?...

Szerettél már bele papba? Hogy tudnám elfelejteni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok már tini, és tudom, hogy ez nem normális. Sajnos már két éve ezt érzem, és minél inkább koncentrálok, hogy ne gondoljak rá, állandóan rágondolok. Ő nem tud róla, és nemis szeretném, ha tudná. Sajnos, ha nem pap lenne, hanem bármi más, akkor is érdekelne. Tudom, hogy nem helyes, de sajnos megtörtént. Nem keresem, nem találkozom vele, stb, de tényleg nem tudom elfelejteni :( Ilyenkor mit lehet még tenni?
okt. 27. 20:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Pszichológus. Mármint komolyan, nálad súlyos bajok vannak a fejben. Ha ilyen erős érzelmek alakulnak ki bármilyen ok nélkül és ennyi ideig tartanak, az nem normális dolog és szakember segítsége kell. Ez független attól, hogy ki az áldozat, egy pap vagy egy tv-ben látott híresség.
okt. 27. 21:08
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Imádkozz Istenhez és kérd Jézust is, hogy segítsen a d.monaid elleni küzdelemben...!
okt. 27. 21:17
 3/13 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem csak Isten tudja maradandóan betölteni az űrt az ember lelkében. Mindenfélét érezhet az ember, hogy majd ki vagy mi fogja boldoggá tenni, de a boldogság nem kívülről fakad. Ha lehetséges lenne ez a párkapcsolat, akkor sem tudna maradandóan boldoggá tenni és betölteni ez téged. Igazából a párkapcsolatok és házasságok azoknál működnek jól, akik már eleve boldogok voltak, amikor létrejött a kapcsolat és a szerelem/házasság az ellenkező nemű partnerrel. Tehát ez a "kívül keresd a boldogságot", ez nem működik, ez egy illúzió. Másrészt meg a csupán erős érzelmekre és vágyakra alapuló házasságok eleve kudarcra vannak ítélve, mert ezek önző dolgok, és minden kapcsolatot, a szerelmi kapcsolatot is csak a valódi, a másikért áldozatot is hozó szeretet tud összetartani.

Amúgy lehet, hogy nem vagy tini, de azért igencsak éretlen gondolkodásúnak látszol. Lehet, hogy lenézzük a régi korok embereit, akik fából faragott és arannyal bevont bálványokat imádtak, de az a helyzet, hogy bármi vagy bárki fontosabbá válik, mint Isten, az már egy bálvány, akkor is, ah történetesen van bennelélek és mozog. Jézus nem véletlenül mondta, hogy aki jobban szereti apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, az nem méltó hozzá. Az a pap amúgy is valószínűleg csak a vágyaid kivetítése, hiszen nem ismered jól, ha jól értettem. Szóval valamit képzelegsz róla, ami valószínűleg félig sem igaz. Ezért, kedves kérdező, ki kellene raknod a bálványodat a szívedből, mert addig Jézus nem tud beköltözni a Szentlélek által senkibe, amíg az illetőnek a saját vágyai, saját akarata, saját érzései uralkodnak rajta. Előbb meg kell üresítenie magát az embernek, ki kell parancsolnia a lelkéből a saját egója által diktált vágyakat, érzéseket, akaratot, gondolkodást (ezt hívjuk megtérésnek), hogy aztán Jézus el tudja foglalni az ember lelkében a megürült trónust. Ugyanis Jézus egy Úr, és ő nem elégszik meg semmi kisebbel, mint, hogy egyedül Ő foglalja el az ember szívében, lelkében a király és uralkodó pozícióját. És társuralkodót sem akar maga mellé. De miután elfogalalta, és beköltözött az emberbe a Szentlélek által, és az ember elkezdi aktívan megvalósítani Isten akaratát a sajátja helyett, az aztán tényleg boldoggá teszi az embert. És egy boldog ember könnyeben is talál megfelelő párt magának, ha éppen a házasság számára Isten ajándéka. És egy boldog ember kevésbé is hajlamos arra, hogy kivetítse másokra a vágyait vagy illúziókba ringassa magát.

De vannak, akik számára az egyedülállóság az Isten ajándéka. És ezt tiszteletben kell tartani a másik embernél. Lehetséges, hogy annak a papnak is az egyedülállóság Isten ajándéka, ekkor nagyon rosszat is tennél vele, ha megpróbálnád rávenni (tudom, hogy jelenleg nem próbálod, csak mondom figyelmeztetésként), hogy adja fel az Isten ajándékát érted. Tehát az önző vágyak és önző érzések az ember bukott, testi természetéből jönnek, ami (a bukás) persze Ádámmal és Évával kezdődött, de most, az idők végén (azaz az emberiség utolsó nagy világkorszakában), 2000 évvel ezelőtt eljött Jézus, és ebből a bukott állapotból való szabduláshoz Jézus Krisztus szükséges. Olyan keresztény emberek tudnak segíteni az utadat meglelni, akik már megszabadultak, akik már újjászülettek, hogy te is érett, szellemi gondolkodású emberré válj. De én csak abban az egyházban ismerek megbízhatóbban ilyen embereket, amely egyháznak a tagja vagyok. Más egyházban is bizonyára vannak, de más egyházakból személyesen nem ismerek másokat annyira, hogy ajánlani tudnám őket. A saját egyházamban sem ajánlanék mindenkit, mert itt sem tartok mindenkit megbízhatónak.

üdv, a javuló Stefán

okt. 27. 22:46
 4/13 anonim ***** válasza:
81%

El fog múlni.

Ha nem keresed, nem találkozol vele, ha nem látod, nem hozzá jársz templomba, soha nem lesz még csak alkalmad sem megpillantani, nemhogy szóbaállni vele, akkor elmúlik.

A noknél nem ritka, hogy beleszeretnek egy katolikus papba, nos lelkészbe stb. akirol tudják, hogy nem lehetne semmi.

Ha rákeresel angolul a neten, pl."having a crush on a priest", látni fogod, hogy ez nagyon gyakori és teljesen normális. Csak tudni kell, hogy nem lesz belole semmi.

Ne koncentrálj arra, hogy ne gondolj rá, ezzel ellenkezo hatást érsz el.

okt. 27. 23:16
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy miért ne lehetne semmi? Manapság sok nős, nem fogadott esküt, hogy nem nőzik
okt. 28. 06:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon régen egy filmbeli karakterbe voltam szerelmes. Sokan ismerik a "Tövismadarak" c. filmet.

Akkor még nem éltem keresztény életet, de tetszett, vonzott az "Atya" által képviselt élet, és a személye iránti vonzalom miatt, életmódot váltottam.

Azonban ez egy idő után elmúlt, mert az életem más irányt vett.

Ezért megértem az érzéseidet.

Ma már butaságnak, a fiatalkor érzelmi nyomásának tartom, mivel nem igazán voltam boldog akkoriban.

Javaslom, hogy Öntsd ki a szívedet Istennek, mond el nyíltan neki, mit érzel, és kérj segítséget.

okt. 28. 07:34
 7/13 A kérdező kommentje:
Oké. Most tegyük már félre ezt, hogy istentől kérjek segítséget, ti sem gondoljátok komolyan, hogy válaszolni fog, nem vagyok skizofrén. Két éve tetszik úgy, hogy hozzá se szólok, a környékre sem megyek. Mindemellett dolgozok, élek, stb, elfoglalom magam. Nem vagyok tini, 30-on felüli vagyok, szűz kislány sem vagyok, és vannak körülöttem bőven férfiak, sokkal helyesebbek is, stb. Mégis ő kéne, na bumm. Kérlek, próbáljatok meg az én fejemmel gondolkozni, hogy lehet elfelejteni ilyen helyzetben? Mert nyilván nem lehetne semmi, hiszen ő egy pap. Nem az enyém, hanem istené, mindenkié. Én csak túl akarom tenni magam rajta! :(
okt. 28. 08:52
 8/13 anonim ***** válasza:
Esetleg beszélj vele akkor. Lehet utána könnyebb lesz felejtened.
okt. 28. 08:55
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék, mert magamat is kellemetlen helyzetbe hoznám,meg őt is. Nem szeretnék az életébe belerondítani.
okt. 28. 09:02
 10/13 anonim ***** válasza:
64%

9

Kedves Kérdező.

Miből gondolod, hogy Isten nem fog válaszolni, vagy segítséget nyújtani?

A legjobb megoldás minden esetben Isten kezében van, és kedvesen kér is bennünket, hogy ne saját magunkban bízzunk.

Nem kérne ilyet ha nem válaszolna, vagy nem akarna segíteni.

(Példabeszédek 26:12) 12 Láttál már olyan embert, aki bölcsnek gondolja magát? Több reményt lehet fűzni az ostobához, mint hozzá.

Vagy:

(Példabeszédek 3:6, 7) 6 Bármihez fogsz is, vedd figyelembe őt, és akkor egyengetni fogja az utadat. 7 Ne légy bölcs a saját szemedben!. . .

Ha egyedül akarod megoldani, nem biztos, hogy sikerülni fog.

Azonban nem szeretnélek lebeszélni arról, hogy magad próbálkozz ezzel.

okt. 28. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!