Milyen jogon emeli Mihály főangyal a beszédét Isten szavának szintjére? (Kérdés a tanúknak)
Ézsaiás itt Isten beszédéről ezt mondja:
Ézs 40:8 Megszáradt a fű, elhullt a virág; de Istenünk beszéde mindörökre megmarad!
Itt Jézus pedig ezt állítja az ő sajátt beszédéről:
Luk 21:33 Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak.
Namár most ha Jézus azonos Mihályal akkor itt egy angyal lázadását láthatjuk hasonló ez ahhoz amit Lucifer csinált viszont ha Jézus nem azonos Mihályal akkor csak egyetlen magyarázat létezik erre a Szentháromság valóság.
Istennek a fia nem lehet más csak ő is Isten.....
"Ez egy visszatérő berögződött mantra némelyektől."
Nem, ez egy tény, amit hazug módon próbáltok szőnyeg alá seperni. Hoztam rá cikket is, ami bizonyítja, ott még az őrtorony számokra is hivatkozik oldalakkal együtt.
Én pedig írtam, hogy bármit lehet ma már szerkeszteni.
Egy időbe ugyan így azzal vádoltak bennünket, hogy benne vagyunk az ENSZ-ben
Sőt még dokumentumot is szerkesztettek erről.
Egy vallás nem is lehet része ennek a szervezetnek, csak nemzetek.
Nem vagyok hazug, Jehova tanúi pedig nem jósolnak.
Bizonyos dátumokat félre értelmeztek némelyek, és ezt terjesztették szájról szájra.
Pl 1975-ben volt az emberi élet Kb. 6000 éves. Erről írt a cikk.
Valakik belemagyarázták, hogy akkor vége a világnak.
Ugyan így a 2000- sem pedig a 2021 világvége nem a mi kijelentésünk.
Utóbbit a Mayákra akarták fogni, de ez is tisztázva lett.
"Valakik belemagyarázták, hogy akkor vége a világnak."
Na látod, hogy milyen hazug vagy? Másokra akarod kenni, de pont ti magyaráztátok bele a világ végét, még egy nagy kongresszus is volt, amiről hangfelvétel is maradt fent. Pár éve volt szerencsém meghallgatni is.
A korábbiakról sajnos nincs hangfelvétel, de ott vannak a század elején készült őrtorony újságok is. És megint milyen hazug módszer, hogy 2000-t hozod ide? Senki se beszélt róla. Miért próbálod így elkenni a dolgot?
Egyébként legalább most az egyszer legyél őszinte. Megnyitottad a linkelt oldalt? Megnézed a hivatkozásokat? Direkt nem olyan blogot linkeltem, amit nektek tilos megnézni, mert kilépett, észhez tért emberek írtak. Hanem olyan oldalt, a wikipédiát, amit elvileg megnyithattok, amit nem tilt a vallásotok.
37
Nem vagyok hazug, az őszinteség az egyik legjobb dolog a világon.
Igen megnyítottam. Én is tudok ilyesmit szerkeszteni, egy régi őrtorony fedőlapot felhasználva.
Egyáltalán nincs semmi tiltva, Isten szabad akaratot adott az embereknek.
Azt nézek meg amit akarok.
Az a tanács, hogy az elménket ne töltsük meg rossz dolgokkal. A tanács pedig nem egyenlő a tiltással. Ami tilos, az az erkölcsi alapelvekben rejlik.
Az embert a kiváncsiság viszi bűnbe.
Nézd kedves Barátom.
Én kizárólag Isten szavát tartom mérvadónak. Ami abban van, az az igazság.
Kizártnak tartom, hogy a Biblia ellentmondana saját magának. Ezért az alapos kutatása, tanulmányozása által lehet helyre tenni azokat, amik ellenmondásosnak tűnhetnek.
Ha Isten szava egyik helyen azt írja, hogy "én és az atya egyek vagyunk", egy másik helyen pedig mást mond erről, akkor átkell gondolni, mi a helyes értelmezés. Ekkor figyelembe kell venni a további verseket, amik ezzel kapcsolatosak.
Jézus azt mondta, hogy a követői is, tanítványai is egyek legyenek, ahogy Ő az Atyjával egyek. Ez máris nem azt jelenti, amit elsőre képzelünk.
Más egyéb verseket is hasonlóan kell figyelembe venni.
A Biblia olvasása, és a próféciák elemzése által, teljesen kirajzolódik Isten szándéka, akarata.
Istennek az évezredek folyamán kizárólag csak egy egységes népe volt, a többeik nem tartoztak hozzájuk.
Egy vezetés alá tartoztak, és nem ökomenizmusban éltek.
Isten egyfélét tanít, mond, mert Ő a rend Istene, nem a káoszé.
A Biblia alapján megállapítottam, hogy Istennek napjainkban is egy népe van, nemzeti hovatartozás figyelembe vétele nélkül.
A Biblia lapjain olvasható összes kritériumok, azonosító jelek alapján, én ahhoz a néphez szeretnék tartozni, akik ezeknek maradéktalanul megfelelnek. Olyan soha nem volt Isten népe körében sem, hogy tökéletes, hibátlan, emberekből álltak volna, akik nem tévedhetnek.
A Biblia teljességét figyelembe véve, Isten fokozatosan tisztítja meg a népét, ahogy mindig is tette, és nem mondott le róluk csak azért, mert néha tévedtek, vagy rosszat tettek.
Sőt, a hibákat különböző módokon korrigálta.
Engem ezért nem tudsz meggyőzni arról, amit írsz. Én a teljes Bibliát figyelembe veszem, nem csak verseket, részleteket.
A Teljes írás az ami hasznos a tanításra. Nem pedig kiragadott részek.
(2Timóteusz 3:16, 17) 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos. 17 Így az Isten embere teljesen képesített, és minden jótettre hiánytalanul felkészített lesz.
"Én a teljes Bibliát figyelembe veszem"
Te sajnos csak az őrtornyot veszed figyelembe, mert a Biblia helyett azt használod sorvezetőnek.
Te pedig úgy tanulmányoztad a Bibliát, mint a kvantum fizikát. A minimális tudásod sincs meg hozzá.
39
Sajnálom, hogy így látod, nekem nem az őrtorony a sorvezetőm.
Az őrtorony folyóirat teljesen más célt szolgál, amit sokan nem értenek, vagy nem akarnak megérteni. Pedig a Máté 24:45-47 ezt a próféciát is az utolsó napokra vonatkozóan említi.
Mint említettem, amíg a próféciákat nem veszik figyelembe, csak Biblia verseket akarnak magyarázni személyre szabottan, addig nem lesz egység közöttük. Pál is kiemelte ennek fontosságát.
(1Tesszalonika 5:19–21) 19 Ne oltsátok ki a szellem tüzét! 20 Ne vessétek meg a próféciákat! 21 Győződjetek meg mindenről! . . .
Az első században a Jeruzsálemi apostolok és vének voltak a Hű és értelems szolgák. Nekik volt felelősségük a növekvő gyülekezetek szellemi táplálására. Mindenről megkell győződni. Nekünk a nyáj tagjainak is a felelőssége, egyénenként.
Az utolsónapokra vonatkozóan is kinevezett Jézus valakiket, akik betöltik ezt a próféciát.
Az első században is így történt, a nyáj tagjai meggyőződtek arról, hogy amit mondanak neki, az úgy vannak-e leírva. Nem elégedtek meg azzal, hogy Pál, vagy egy apostol mondott valamit, hanem utána néztek az írásoknak.
(Cselekedetek 17:10, 11) 10 A testvérek azonnal, még éjjel elküldték Pált is, és Silást is Bereába. Amikor megérkeztek, bementek a zsidók zsinagógájába. 11 Ezek pedig nemesebb gondolkodásúak voltak, mint a tesszalonikaiak, ugyanis rendkívül készségesen fogadták Isten szavát, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!