Ha tényleg a végtelen transzcendens intelligenciát akarod pszichoanalizálni, akkor az nagy menet lesz :)
Amennyire feltételezhető, a Teremtő előtt nem létezett semmi, de még a "semmi" sem létezett. Aztán valami változott, és az üresség öntudatra ébredt, és a Teremtő, a végtelen örökkévaló intelligencia öntudatra ébredt.
Ekkor még nem létezett sem a tér, sem az idő, sem a fény, sem a forma....a Teremtő önmagán kívül semmit nem talált, minden Ő maga volt, és teremtésekbe kezdett.
Kezdetben a formák, a geometriák, a tér, majd a kiáramló fény, és maga a kvantált fény vált anyaggá a számára létrehozott tér-dimenzióban.
Aztán a Teremtő létrehozott önmagán belül -saját részeként - további al-teremtőket, és ők alkották meg a galaxisokat, akik további al-al teremetőket hoztak létre, -és ilyen al-al-al-teremtő az ember is.
Részei vagyunk a Teremtőnek, de a tudatosságunk csak mikroszkopikus része.
Ő is van, Te is vagy, a fiú és az Atya egyek, "ha engem látsz, az Atyát látod"
"Ez is egy nagy tévhit hogy 2,4 milliárd ember azt hiszi hogy Isten teremtette az embert"
Mert nem hiszik azt? Vagy nem értelek!
Szerintem ez most megnyerte a hónap legnagyobb hülyesége címet.
Alapvető intelligencia: ha én azt mondom, hogy “én,” az rád vonatkozik vagy rám? Ezt egy hároméves gyermek is meg tudja válaszolni helyesen; de látom, te — a kérdés alapján — nem vagy képes felfogni az E/1 fogalmát.
Isten egója (ugye az ego E/1, nominativus latin személyes névmás) Ő maga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!