Volt már úgy, hogy rájöttél, hogy az önkielégítés, és a házasság előtti nemi élet bűn? Tettél valamit ellene? Ha igen, hogy sikerült abbahagyni?
ki erölteti? ha nem akarom nem csinálom...
az hogy ha valaki szeretné csinálni és ettől jól érzi magát ...hát legyen...de senki nem erőltette...
Azért tegyük hozzá, hogy ennek akkor volt még értelme, amikor nem lehetett védekezni, szinte sehogy.
A házasságon kívüli szex azért volt bűn, mert Józsi lefeküdt Marikával, gyerek lett belőle, ezért Marika szülei egy újabb gyereket vehettek a nyakukba, hacsak nem akarták, hogy Marika, akinek szinte semmilyen bevétele nem volt, és nem is lehetett, ne haljon éhen, mert Józsira DNS teszt nélkül senkisem tudta bizonyítani, hogy ő csinálta a gyereket.
Viszont ez a mai viszonylatban, amikor van legalább 6 biztonságos technika a védekezésre, eléggé abszurd, dehát vannak, akik ebben látják a megvilágosodást.
Tegyük hozzá, van aki vallás szinten egészségesen étkezik, van aki sportol, csak ammikor ezek a dolgok eljutnak arra a szintre, hogy már semmi más nem jár a fejében az embernek, akkor már nagy gond van...
Házasság előtti szexet is lehetne úgy értelmezni, hogy csak azzal fekszek le, akibe igazán szerelmes vagyok, nem pedig fűvel-fával. Dehát a vallás legnagyobb problémája mindig is az volt, hogy vaskalaposan nézte a dolgokat, és sosem képes változni, mindegy, hogy milyen, és mennyi érvet hozunk fel ellene. Na azért esett le drasztikusan a hívők száma az utóbbi pár száz évben :) Mert amikor már bőven 1600 előtt tudták, hogy a Föld gömbölyű, azt a keresztény egyház 1835ben volt képes elismerni :)
A vallás nem baromság. Ha nem hiszel, hát nem hiszel, de ne kérdőjelezd meg, főleg ne ítéld el a másik hitét.
Senki nem kényszerít rá, hogy szűzen vagy önmegtartóztatásban élj. Te döntöd el.
A 10 parancsolatban benne van a ne paráználkodj is, ami a szexet és az önkielégítést is jelenti, sőt, még annak gondolatát is elítéli.
Hogy te ehhez tartod e magad, az a te dolgod.
"Önkínzás feleslegesen, semmi értelme!!!! 21/N"
Nem önkínzás, ha a hitedből fakad. Neked ezek szerint nincs, tehát te nem értheted. Az értelme az, hogy Istennek tetsző életet él az, aki betartja az Ő szabályait.
"a vallást nem érteni kell, csak hinni és követni" Pontosan így van.Értelmező szótár:Hit:Olyasmiről való meggyőződés, amit nem tudunk igazolni.Meggyőződés valamely természetfölötti lény létezésében.
Meggyőződés arról, hogy valami bekövetkezik.
"Ezért fog megbunkni párszáz éven belül" Pár ezer éve már létezik, megbukni pedig sosem fog, mert az embernek mindig kell egy kapaszkodó. Nagyon kevés ateista van a világon, szinte mindenki hisz valamiben: Isten, Allah, Jehova, taoista tanok, buddhizmus, természeti népek hitei, stb.
"Az a bűn, hogy vallás címszóval olyat erőltetnek sok emberre, ami teljes mértékben szembemegy a természettel!!!" Az embernek szabad akarat és gondolkodás adatott, képes uralkodni az ösztönein. Azt csinál, amit csak akar.
"ki erölteti? ha nem akarom nem csinálom...
az hogy ha valaki szeretné csinálni és ettől jól érzi magát ...hát legyen...de senki nem erőltette..." Pontosan.
"Hülyeség. Az önkielégítéssel felkészülsz a harmonikus szexuális kapcsolatra, mert megismered önmagad.Házasság előtti nemi élet nem bűn, ez csak süket papi duma. Ha szüzen mész házasságba, teli leszel csalódással, amire rámehet a házasságod. Főleg a vallási baromságokat követed, hogy a nemi élet csak utódnemzésre való. Üres lesz az életed, és magányos leszel
A jó szexuális kapcsolathoz nem feltétlenül szükséges az, hogy önkielégíts előtte.
A házasság meg nem csak szexből áll. A te gondolkodásod szerint akkor ha rossz a szex, elválnak? Vagy ha teszem azt az egyiket baleset éri és képtelen a szexre, akkor vége a kapcsolatnak/házasságnak? Elég silány egy kapcsolat lehet az olyan...Nem mondta senki, hogy a nemi élet csak utódnemzésre szolgál-vannak ugyan vallások, amik így tekintik, de a többség nem. Hát fura lenne, ha az életem a szex nélkül üres lenne-sok értelme nem lenne akkor élnem, nem gondolod? Magányos leszek? Mihez képest? Egy hívő sosem magányos, Isten mindig mellette van.
De hitről magyarázni hitetlennek nem sok értelme van. Én így gondolom, mások máshogy. Én így élek, mások máshogy. Nem mondom, hogy az én életfelfogásom jobb, de én így tartom jónak. Nem ítélem el azt, aki nem így él, aki nem így látja. Éppígy másnak sincs joga elítélni, vagy bírálni engem, amiért én így látom.
Akik ezzel jönnek, hogy hisznek benne, akkor gondolom a pokol-menny felállásban is hisztek... igaz?
Előbb azt írták, hogy nem követek el bűnt, mert rám van bízva, hogy hiszek, vagy sem. Szóval, aki hisz benne, az tuti úgy csinálja a dolgait, úgy rendezi be az életét, hogy a mennybe kerüljön. Aki hibákat követ el az életében, amiket nem bán meg, hazudik, lop, csal, paráználkodik (ez mekkora röhej) az úgy sem hisz ebben, akkor az nem is kerül a pokolra? Kérem, akkor az a hely üres. :D Ez egy olyan dolog amivel csak megnehezítik az életüket ezek az álszent, buta, az életről mit sem tudó barmok!
"Bölcs, kedves, megértő és ésszerű embernek tartom magam, még csak káromkodni sem szoktam, de ezt nem bírom ki, hogy ne írjam le! Nem vagytok normálisak! Egytől egyig barmok vagytok ezzel a Isten, meg a 10 parancsolat szöveggel..."
Gondolod hogy ezzel a hozzászólással azt bizonyítottad hogy bölcs vagy, kedves és megértő? A bölcs ember hallgat, mintsem butaságot mondjon. A kedves nem ilyen "vidéki stílusban" fogalmaz, a megértő pedig nem vonja kétségbe más hitét.
Idézném neked a 10 parancsolatot, mert úgy tűnik, nem ismered:
1.Én vagyok az Úr, a te Istened. Ne legyen más istened!
2.Ne vedd hiába Istened nevét!
3.Szenteld meg az ünnepnapot!
4.Tiszteld atyádat és anyádat!
5.Ne ölj!
6.Ne paráználkodj!
7.Ne lopj!
8.Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot!
9.Ne kívánd felebarátod házát!
10.Ne kívánd felebarátod házastársát vagy bármiféle tulajdonát
Mivel te nem vagy hívő, nyilvánvalóan az első kettő neked semmit nem számít.Mivel nem érdekel a 10 parancsolat, sőt, szerinted barmok vagyunk, akik tartják magukat ehhez, így nyilván nagy ívben teszel a szüleidre (3.parancsolat, ugye); neked nem számít bűnnek a gyilkosság (4.parancsolat), a lopással sincs gondod (7.parancsolat), simán teszel hamis tanúvallomást (8. parancsolat), irígy vagy(9.parancsolat) és teszel a hűségre. (10.parancsolat.)
Nem bölcs vagy te, hanem sötét mint az éjszaka.
"Akik ezzel jönnek, hogy hisznek benne, akkor gondolom a pokol-menny felállásban is hisztek... igaz?
Előbb azt írták, hogy nem követek el bűnt, mert rám van bízva, hogy hiszek, vagy sem. Szóval, aki hisz benne, az tuti úgy csinálja a dolgait, úgy rendezi be az életét, hogy a mennybe kerüljön. Aki hibákat követ el az életében, amiket nem bán meg, hazudik, lop, csal, paráználkodik (ez mekkora röhej) az úgy sem hisz ebben, akkor az nem is kerül a pokolra? Kérem, akkor az a hely üres. :D Ez egy olyan dolog amivel csak megnehezítik az életüket ezek az álszent, buta, az életről mit sem tudó barmok!"
A hitem szerint mindegy, hogy más hisz e. A halála után vagy a mennybe, vagy apokolra kerül minden ember-a hitetlen egyértelműen a pokolra. Tehát nem számít, hogy te hiszed e.
Álszent, buta és az életről mit sem tudó barmok-szépen minősítetted magad. Az előzővel kézenfoghatnátok egymást: nagy köztetek az egyetértés és az értelmi színvonalatok is pont azonos szinten, a nulla közelében van.
A minden inteligenciát nélkülöző válaszaidat pontozza le, aki lepontozza, nem a véleményedet, amit ha kicsit értelmesebben fogalmaznál meg, akkor el is fogadná az ember.
Ja: "Köszönjük bejelentésedet. Moderátoraink amint tudják ellenőrzik a kérdést" Az utolsó hozzászólásodért, kedves 68%-os. A szám is mutatja, hogy mennyire kell adni a szavadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!