Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki a targoncások védőszentje?

Ki a targoncások védőszentje?

Figyelt kérdés

Vagy ha ilyen nincs, akkor melyik szent közbenjárásának köszönhetem a targoncás munkakörömben napi szinten előforduló szerencsét, hogy nem történik nagy baj?

A lényeg, hogy targis vagyok. Nem mondanám magam ügyesnek, de szinte napi szinten vannak szituációk a raktárban, ahol dolgozom, de legalább heti szinten, hogy úgy érzem, hogy mintha csak a szerencsén múlna, hogy nem történik baleset nálunk.

Tényleg, olyan gyakran vannak ilyen helyzetek, amelyet úgy ítélek meg, hogy valamiféle felsőbb erő , őrangyal vigyázza a kollégák és a körülöttem hemzsegő gyalogos kollégák életét.

Ilyen mázlink nem lehet mindig, hacsak nincs valami védőszentje a melósoknak vagy a targoncásoknak konkrétan, aki megóv minket a kalamajkától.

okt. 3. 17:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Azt nem tudom, de általában a munkások védőszentje Jézus nevelőapja, Szent József.
okt. 3. 18:17
 2/12 anonim ***** válasza:
37%
A targoncás feje felett húzódó bukócső.
okt. 3. 19:32
 3/12 anonim ***** válasza:
40%

Szent Targonceusz! :)

Egyébként hogy lehet ilyen balesetveszélyes a melóhelyed?!

okt. 3. 19:34
 4/12 A kérdező kommentje:

Állítólag nem balesetveszélyes.

De én annak érzékelem.

Sok a gyalogos kolléga. Én pedig egy nagy géppel mozgok közöttük. Fordulok, emelek. Sok felé kell figyelnem. Ha egy magasan lévő göngyöleget vennék le, akkor a targonca villáját figyelem, hogy jól illeszkedjen. Én igyekszem figyelni, de a gyalogosok valahogy nem félnek a gép közelében. Némelyik simán elrohan mögöttem vagy berohan elém. Mondván nekem kell figyelnem rá.

Persze, igaza van, de én is ember vagyok. Én is hibázhatok. És ha én hibázok, annak akár súlyos következménye is lehet.

Az a helyzet, hogy kinőttük a raktárat. Tele van áruval, sok a meló, rajtam és a kollégákon nagy a nyomás. Ráadásként a létszám is bővült.

Valamikor régen még sokkal szellősebb volt az egész raktár, legalább is emberügyileg. Főszezonban mikor a hajtás és a nyomás van, akkor mindenki ingerültebb.

Pár hete történt meg, hogy egy oéyan raklapot vettem le vagy 5-6 méter magasból, amely veszélyesen volt felrakva. De ez nem látszott rajta. Csak amikor behúztam a tolóoszlopot. Egyszeriben oldalra lefordúlt a raklap a villáról. Tőlem 10 méterre volt 4 kolléga. Az egy szerencse az volt, hogy felmértem a terepet előtte és nem tudtam mit tenni. Csak ordítottam, hogy vigyázat. Szerencsére senki sem volt ott, ahova a raklap esett, de ha ott lett volna, akkor annak szevasz. Ezután egyből keresztet vetettem. Mert láttam, hogy ahova a raklap esett, némely gyalogos kolléga rendre megáll olyan távolságban a géptől. Na azóta töprengek erősen ezen a kérdésen.

Ezek a gyalogosok azt hiszik, hogy én nem hibázok. De, hibázok. Mondom nekik, hogy az egy dolog, hogy ha bármi baleset van én vagyok a vétkes. engem teszem azt kirúgnak, leülök néhány évet. De könyörgöm, mégis csak őt fogják élete végéig pelenkázni jó esetben.

Múltkor is bejött egy munkavédelmis megtekinteni egy folyamatot. Nagyon patikán előkészítették a terepet arra a bizonyos targoncás folyamatra és az új kolléga nagyon patikán megcsinálta a géppel, amit kellett. De hiszen ez így jó, itt minden rendben. Igen, persze, csak a terep máskor hemzseg az emberekkel. egy vicc kategória volt.

Minket rendszeresen oktatnak a baleset védelemről és még hangoztatják is, hogy a mi felelősségünk, hogy ne legyen baj. papíron ez jól hangzik, csak hiányolom, hogy a gyalogos kollégákat nem oktatják arról, hogy fokozottan ügyeljenek a gép közelében. Volt, aki elszaladgált a villa alatt. 2-szer, 3-szor le ordítottam a fejét, hogy "ember, mit csinálsz!!" Azt hitte, hogy hülyéskedem.

Egy másik cégnél én is gyalogosan dolgoztam. Faipari üzem volt, füldugót kellett viselni. Én meg hátraléptem nem körűlnézve és rátolatott a targonca a sarkamra. El szoktam mesélni nekik, hogy értsék, hogy veszélyes. 1 hónap alatt épűltem fel, de ha csak pár centivel arrébb léptem volna, akkor az maradandóbb sérüléssel járt volna.

És most már ott tartunk, hogy nálunk a targoncások is emberhiánnyal küzdenek. Gép az lenne, telne is a cégnek rá. csak embert nem találnak, aki megmaradna ezen a helyen. még aki 20-30 éves tapasztalattal jön a céghez, az is, amikor meglátja , hogy milyenek a körűlmények, 2 hét után lelép.

Istennek adok hálát amiért megússzuk ezt az egészet baleset nélkül.

Meg akkor ezek szerint szent József is ügyködik itt a cégnél és oltalmazza a melósokat.

Köszönöm a válaszokat és köszi, hogy kiírhattam mindezt magamból.

okt. 3. 21:03
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Te komolyan azt hiszed hogy egy halott ember segíthet neked? Ráadásul az egyház bök rá, hogy mondjuk a szomszéd Józsi legyen mittudomén minek a szentje mert szerintük jó ember volt. És akkor onnantól szent Józsi elintézi hogy ne essen rá senkire a raklap? Javaslom kizárólag imádkozz Istenhez, senki máshoz mert.
okt. 4. 07:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Háát talán Szent Kristóf, az úton lévők, autósok, motorosok védőszentje, talán te is közéjük tartozol.
okt. 4. 08:30
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szent József úgy általában a munka és a munkások védőszentje. De Szent Kristóf, mint a sofőrök védőszentje is idepasszolhat szerintem, ahogy a 6-os is írta.
okt. 4. 10:08
 8/12 A kérdező kommentje:

Igen, Szent Kristóf, Szent József. Ők lesznek azok.

Ma például fiatal kollégám lábát mentették meg. Pedig, ma egy kissebb speciális géppel voltam. Felvettem az árut, körbenézek, hátranézek, mert tolatnom kellett és nyomtam a dudát, ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Egy srác tőlem másfél méterre volt, nekem háttal. Valamit az egyik nyomtatónál csinált, várta a papírt. Erre látom, hogy hírtelen megfordúl a gyerek és elindul, de úgy lendületből. Egyből megáltam, amikor láttam, hogy megmozdult, de majdnem nekiszaladt a gépnek. Kínomban hangosan felröhögtem. Közel volt.

Mindez cirka 3 másodperc alatt történt meg. Az egyik csoportvezető látta a jelenetet és odakiabált a gyalogos srácnak, hogy majdnem, rátolattam a lábára. Ja, a kötelező munkavédelmi cipő, az luxus. Mármint ki osztják ingyen, ha elhasználódik egyből cserélik. De van, aki nem hordja.

Fél perc múlva egy másik targoncással találkoztam. Elmeséltem neki is a történteket. Ő meg indulatba jött és mondta: "Ezek lesz@rnak mindent. Nem érdekli őket a saját épségük" És akkor elmesélt ő is néhány helyzetet, amikor éppen , hogy sikerült elkerülni a bajt. Mondtam is neki, hogy "itt valami őrangyalok vagy mindenszentek oltalmazzák az embereket, mert ott a helyzet, de baj nem lesz belőle" Kolléga bólintott, hogy eggyetért.

Aztán ment tovább a munka.

okt. 4. 20:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Most balesetveszélyes sérülésközeli dolgokról mesélsz, de gyere ki velünk az autópályára dolgozni. Nem egy zárt raktárban fog rálépni a targonca a lábadra, hanem 100+ km felett közlekedő kamion csinál belőled palacsintát ha rosszul lépsz. És ha ott, ha rosszul lépsz nemhogy Szent József, de maga Jézus sem fog feltámasztani földi maradványaidat, mert nem lesz mit.
okt. 4. 21:50
 10/12 A kérdező kommentje:

Ezt nem is vitatom 9-es.

Illetve az utolsó mondatodat vitatnám csupán. Mert Jézus még a roncsokat is helyre teszi.

okt. 4. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!