Szerintetek letezhet ilyen?
Kedves Kérdező
Ha valakit mélyen megbántottál és megbántad, bocsánatot is kértél, az első lépés afelé, hogy rendezni szeretnéd ezt az ügyet. Isten irgalmas, és megbocsátó. De minden tettünknek vannak következményei, ezért jó átgondolni mielőtt cselekszünk.
Uganakkor a tetteidnek a következménye nem csak Istenen múlik hanem azon, hogy akit megbántottál, milyen lépéseket fog tenni ez ügyben.
Ahogy a Biblia írja, "amit vet az ember, azt learatja"
Ez pedig nem kizárólag Istenen múlik, hanem azon is, akit megsértettél.
Megbántad és hiszel.
Isten már nem haragszik rád.
De Isten szabad akaratot adott az embernek, így ember még haragudhat rád.
Azt pedig jól látod: Jézus az Isten.
Meg is vallottad ezt itt az emberek előtt. Nem szégyellted, megvallottad. Az Úr sem fog szégyellni téged, hanem megvall majd az angyalai előtt.
Menj békével, de többet ne vétkezzél!
Úgy is fogsz, de te törekedj a bűntelenségre.
Ha pedig mégis bíróság elé rángatnának, mert szereted a Jézust, olyan ékesszólást ad neked az Úr, hogy abban az órában gondolkodnod sem kell, hogy mit mondj. Ő beszél majd általad.
Meg van írva:
"Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám"
(Jeremiás 29:11-13)
De az is meg van írva:
"Mondom nektek: az emberek az ítélet napján minden fölösleges szóról számot adnak, amit kiejtenek a szájukon. Szavaid alapján igazulsz meg, és szavaid alapján vonsz magadra ítéletet.”" (Mt 12,36-37)
kérj bocsánatot Istentol és megbocsátja
de 2019-ben beírtál az RTL-nek, hogy miért nem a Robika nyert, és attól félsz, hogy érted jonnek a rendorok?
ha ez komolyan nyomaszt, javaslom, fordulj szakemberhez
vagy megfenyegetted oket, hogy felrobbantod az RTL-t? ha elhitték volna, már érted jottek volna
nyugodj meg szerintem
Röstellem, de ezt a kérdést muszáj más irányba terelnem!
Itt a VÉLETLENNEK van nagy szerepe.
Sokan állítják hogy nincsenek véletlenek: Ezt nem TUDOM, csupán FELTÉTELEZEM, hogy léteznek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!