A Bibliában mit jelent az, hogy "bezárult az ég"? És ha valahol bezárult, ott hogyan lehet kinyitni?
1 Királyok 17:1 -itt megjövendöli, hogy Isten úgy határozott, nem lesz eső
1 Királyok 18:1 - itt szól neki Isten, hogy letelt a "bünti" és hamarosan esni fog az eső
1 Királyok 18:41-45 - valóban megérkezik 3,5 év után az eső
Kérdésed második felére , azaz, hogy hogyan lehet kinyitni a bezárult eget : csak AZ tudja kinyitni, aki bezárta. Isten hatalmában van ez, az ember nem tudja feloldani, amit Isten bezár
Egyébként egy érdekes párhuzam, hogy a Biblia azt mondja magáról Isten Szaváról vagy más szóval Igéjéről: "Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem." (Ézs 55:10-11)
Ugyanakkor azt is mondja a Biblia, hogy Isten nem csak a fizikai eget (ahonnan az eső jön), hanem a szellemi eget (ahonnan az Úr Igéje jön) is be tudja zárni, lásd: "Jön majd olyan idő – így szól az én URam, az ÚR –, amikor éhínséget bocsátok a földre. Nem kenyérre fognak éhezni, és nem vízre fognak szomjazni, hanem az ÚR igéjének hallgatására. Támolyognak majd tengertől tengerig és északtól keletig. Bolyonganak, és keresik az ÚR igéjét, de nem találják. Azon a napon elepednek a szomjúságtól a szép szüzek és az ifjak... Elesnek, és nem kelnek fel többé!" (Ám 8:11-14)
Vagyis nagyon komoly következményei vannak annak, ha egy nép nem hallgat Istenre, és makacsul ellenáll a szavainak. Előbb-utóbb Isten bezárja az ilyen népek előtt az Igéjét, és amikor rájönnek, hogy szomjaznak és éheznek Isten szavaira, már túl késő. Nincs több Ige, az Ég bezárult, jön
a halál, a pusztulás. Nincs esély többé az örök életre.
üdv, a javuló Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!