Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen érzés lehet Jehova...

Milyen érzés lehet Jehova tanúinak lenni és elhinni azt a sok szektás ostobaságot amit kiforgattak a bibliából? Egyik kedvencem amikor azt mondjak hogy a testel együtt meghal a lélek

Figyelt kérdés
szept. 12. 09:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
28%

Mert ez így van.

Isten nem külön életformát tett az emberi testbe, hanem az életfunkciókat indította el. Így a halott lélekből élőlélek lett.

A lélek nem halhatatlan, Isten nem úgy teremtette az embert, hogy a halála után a mennybe menjen, mivel maga a halál nem volt része az emberek életének. A halál az ember bünének büntetése. Az ember a Föld alkotóelemeiből származik, és oda tér vissza, nincs tovább.

(Ezékiel 18:4) . . .Amely lélek vétkezik, az hal meg.

Sátán és a démonai is ellesznek pusztítva, az utolsó ítéletkor, semmilyen "részük" nem fog tovább élni, egy életformával rendelkeznek.

Az embernek is egy életformája van, az hogy ember.

szept. 12. 09:57
 2/21 anonim ***** válasza:
20%
1~ Instant hülyeség - Sátánnal együtt.
szept. 12. 10:05
 3/21 anonim ***** válasza:
47%

1

Nyilvánvaló, hogy nem ismered személyesen a Megváltó Jézus Krisztust.

A Biblia azoknak ad Mennyei eledelt, vezetést, akik ismerik Őt. Élet útjuk során találkoztak Vele és mellette döntöttek, hogy Őt követik.

János 10,27

Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem õket, és követnek engem

János 11,25

Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;

Ha a fenti Igék nincsenek a szívedbe, akkor az alábbi Ige érvényes Rád ?

János 10,26

De ti nem hisztek, mert ti nem az én juhaim közül vagytok

Keresd Jézust ezügyben !

szept. 12. 11:10
 4/21 Mansour ***** válasza:
63%
Namost, ha te biztos vagy abban, hogy a testtel együtt nem hal meg a lélek, akkor máris tudod, hogy milyen érzés Jehova tanúijának lenni. Ugyanis ők pont ugyanolyan meggyőződéssel hiszik a saját hittételeiket, mint te a tieidet.
szept. 12. 11:47
 5/21 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ~2000 éve ugyanezt mondták a rómaiak a kereszténységről és nézd meg mi lett belőle.

Nem kéne bántani a JT-sek. Ők csak választottak egy utat, ami ugyanolyan ostobaság, mint maga a kereszténység.

szept. 12. 12:58
 6/21 anonim ***** válasza:
68%

3

Kedves Válaszoló.

Jézus ezzel nem azt mondta, hogy akkor az ember más formában él tovább, hanem azt, hogy a halála által biztosítja az embernek, hogy újra élhet a Földön, Isten kezdetben elhatározott szándéka szerint.

Valamiért kihagyod ebből Isten, emberrel kapcsolatos elhatározását, amin nem változtatott, csak mert Ádám fellázadt.

Pontosan, az utódainak biztosított lehetőséget Jézus halálának megváltói értéke által, hogy ne maradjon úgy mindig, hogy az ember meghal.

Ha Ádám nem hibázik, akkor nincs megváltás mert az ember nem hal meg.

Jézus ezt hivatott feloldani, nem pedig égi életet biztosítani.

Isten az ember erre az életformára hozta létre, az angyalait pedig az égi életformára. Az állatokat pedig arra az életformára.

Senkit sem teremtett úgy, hogy más életformába vándorol.

szept. 12. 15:39
 7/21 anonim ***** válasza:

6

Zsidókhoz 11,16

Ők azonban sokkal jobbat kívántak: olyan ország után vágyakoztak, amely a Mennyben van. Ezért Isten sem szégyelli, hogy őt Ábrahám, Izsák és Jákób Istenének nevezzék, mert valóban elkészítette számukra azt a mennyei várost!

szept. 12. 16:36
 8/21 anonim ***** válasza:
53%

Azt nem tudom,hogy a JT vallás erről mit tanít erről, de az biztos,hogy a Biblia ezt írja: "Amely lélek vétkezik,az meghal."(Ez 18:4)

Szerintem az beszél-hisz ostobaságot,aki ettől eltérőt gondol.

szept. 12. 19:40
 9/21 anonim ***** válasza:
43%

A Biblia tanítása szerint EGYEDÜL Isten halhatatlan!

MINDEN teremtmény élete Istentől függ.

Minden "lélek" meghal,amint Isten nem élteti tovább.

Ezzel ellentétest tanít Lucifer,aki a kígyó képében kezdte terjeszteni hazugságát....Mindenki,aki a teremtmény "lelke" hallhatatlanságát tanítja, az Lucifer hazugságát terjeszti.

szept. 12. 20:20
 10/21 anonim ***** válasza:
55%

7

Kedves válaszoló.

A teljes Bibliát figyelembe véve nem erről van szó, sajnos ezt a verset magában értelmezed.

(Máté 6:10) 10 Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is.

Ez a vers nem arról szól, hogy Ábrahám az égbe kívánkozott élni, és menni, hanem a messiási királyság idéjében, ami a Földre is vonatkozik.

(1Mózes 18:18) . . .nagy és hatalmas nemzet származik majd Ábrahámtól, és általa nyer áldást a föld összes nemzete.

Ezért tanította Jézus a követőit is imádkozni, ahogy fent olvassuk is.

Az újszövetség, nem mindenkivel köttetett, csak azokkal, akiket az Atya meghív a fia messiási királyságába, hogy királyai és papjai legyenek a Földön maradottakon.

Erről az "országról" van szó, ami az égből fogja irányítani az emberiséget és elvezeti őket az Ádámi tökéletességre.

Isten "országa" a Földre is vonatkozik, Ádám is ennek volt a részese kezdetben.

Ábrahám ebben hitt és ebben reménykedett, ahogy a többiek is.

Isten, és Jézus nem kötött vele újszövetséget, hogy királya és papjaként éljen, és uralkodjon a Földön maradottakon.

Az Ábrahámi szövetség a Földre vonatkozik, ezért amikor elkezdődik Krisztus ezer éves királysága, Ő a földre fog feltámadni.

(Jelenések 5:10) 10 és királyokká meg a mi Istenünknek a papjaivá tetted őket, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”

Isten nem szégyenli őket, sőt az ígérete által biztosította, hogy nem felejtkezik el Róluk.

szept. 12. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!