A papok hogy nyomják el a szex iránti vágyukat?
Nem kell ahhoz papnak lenni, hogy valaki szűzen élje le az életét. Elhiszem, hogy sokan képesek rá a papok közül is.
Viszont azt ne mondja senki, hogy egy egészséges férfi kibírja önkielégítés nélkül. Márpedig ki kell hogy bírja, mert ha nem, akkor bűnt követ el. A papoknak ezek szerint rendszeres éjszakai magömlése van? A biológiát nem lehet kijátszani.
30
Ugyan már, kedves Hozzászóló.
Ma már mindenki tudja, hogy ezek nem jóslatok, mert a jóslás bűn.
Azt, hogy Isten választottainak voltak téves várakozásaik, az nem jelent semmit, mert Jézus első tanítványai is tévedtek némely dolgokban.
De nem okoztak ezzel akkora kárt, mint a valóban hamis tanítók.
Isten pedig megmondta, hogy fokozatosan tisztítja meg a népét.
Vajon azokra illik e a tisztulási folyamat az Úr napja óta, akik napjainkban is a világgal szövetkezve, még mindig ragaszkodnak Biblia ellenes dogmákhoz, emberi, vagy más vallások tanításaihoz.
Csak mindig ugyanezekkel jöttök, mert másban már nem tudtok kötözködni.
Jézus szavai alapján, és a Biblia szerint, Isten népének egységes tagjai vannak sokkal kevesebben, és ne része a világnak. Szeretet van köztük, és végzik a Jézustól kapott feladatot.
S ha vannak hibák, azok lesznek is, mert a tökéletesség az ezer éves messiási királyáság végéig tart. Jézus tanítványai is hibáztak nem gyengén. De nem szégyellték bevallani, és a hibákat megfelelő módon kezelték.
Nem téves várakozás Isten szavát megcsúfolva kihirdetni dátumokat erre vonatkozóan.
"Csak mindig ugyanezekkel jöttök, mert másban már nem tudtok kötözködni."
Azért elég sok dologba bele lehet kötni a Biblia alapján nálatok, számos rossz emberi hagyományt ápoltok, számos hamis tanítást vallotok, de nem csoda, hiszen nem vagytok Istentől valók.
"De nem szégyellték bevallani, és a hibákat megfelelő módon kezelték."
Aha, gondolom a hibák tagadása a megfelelő nálatok, mert láthatóan az történik :)
33
Kedves Hozzászóló.
Nem kívánok hibákon csámcsogni, mindenki hibázik, Isten népe körében sem volt soha tökéletesség.
Nem is erre kell figyelni, hanem a többi lényegre. Ellenben az első tanítványokat is simán elutasíthatnánk, mint akik nem épen voltak mindig példamutatók.
Nincsenek emberi hagyományok, sem hamis tanítások, ez hatalmas tévedés. Érdekes, hogy mások pont abba kötnek bele, hogy mi nem tartunk meg emberi hagyományokat. Kinek mi nem tetszik...
Ezek miatt nem látják az emberek a fától az erdőt, mert nem a bibliában leírt igazságokra, hanem kisebb hiányosságok felturbózásával foglalkoznak, és erre összpontosítanak.
Kedves Jehova tanúja, ki névtelenül írsz!
Rengeteg mindent állítasz, ezek jó része igaztalan. Nem célom téged erről meggyőzni, hiszen akit kiküldenek téríteni közületek, annak mondhatok bármit a kerek világon, nem fog sikerülni.
Azt állítod, ismeritek Egyházunk dogmáit. Ennek jómagam az ellenkezőjét tapasztalom. Rengeteg irreleváns kritikának szánt rágalmaz hallottam és olvastam jehovásoktól; a napnál is világosabb, hogy egy saját szándékaitok képére formált egyházat próbáltok gyalázni. Csak a valódi Egyház nem egyezik meg evvel az illúzióval.
Azt is szeretném jelezni, hogy a katolikus teológia abszolút biblikus. Minden dogmának megvan az alapja a Szentírásban. A legnagyobb különbség a többi felekezettel szemben, hogy merjük értelmezni; nem földhözragadt módon nagyítóval nézni és minden betűjét kiforgatni.
A “pogányok idejéről” rengeteg jehovást kérdeztem már, egyik sem volt képes olyan idézetet hozni a Szentírásból, amelyik 30 soros kiforgatás nélkül “jelentette volna ki.”
Laudetur Iesus Christus! (In æternum, amen.)
IstenGyermeke1!
Bocsi,de tévedésből hasznosnak minősítettem a haszontalan hazugságodat.
Nem vagyok JT.
A katolikus teológia abszolút NEM biblikus!
Pl.1. Mária mennybemenetele sehol sincs a Bibliában.
2.Sehol sem írja a Biblia,hogy a kenyér és a bor átváltozik Jézus igazi testévé és vérévé.
3.Sehol sem írja a Biblia,hogy a bort CSAK a pap igya a megemlékezéskor.
4.Sehol sem javasolja a Biblia,hogy teremtményekhez imádkozzunk.
5.Segol sem találsz olyan szót,hogy "purgatórium".
6.Sehol sem írja a Biblia,hogy bárki ne házasodjon és az egyház szolgáinak cölibátusban kell élnie.
Sorolhatnánk még néhány tucat bibliai tanítással ellentétes dogmát,tanítást,de ez nem "valláskritika" rovat.
Ne állíts nyilvánvaló hamis dolgokat itt se!
Ezzel szemben katolikus hittudósok kijelentették,hogy a pápai enciklikák, szentatyák írásai frissebb isteni kinyilatkoztatások a bibliaiaknál s mindig az utolsó parancs(kinyilatkoztatás) az érvényes.
Hazudsz, hazudsz, hazudsz, de nem baj, majd a Bíró téged is megítél előbb utóbb.
#37.
Te is önmagadból indulsz ki,hisz az "ördögatyától" vagy,aki a hazugság atyja.....Különben megpróbáltad volna bibliai igével cáfolni azt,amit írtam.
Már mind cáfolva lett számtalanszor, nektek gonosz lelkű embereknek teljesen felesleges újra, s újra, mert csak saját mantrátokat fújjátok.
Sajnos 2000 év teológiáját nem fogom tudni elmagyarázni neked, de igyekszem lényegretörő lenni.
Viszont fontos, hogy GONDOLKOZNI kell nálunk, és nem nagyítóval nézni minden betűt, aztán kiforgatni. Ha erre képtelen vagy, akkor a katolikus teológiát nem fogod megérteni.
Itt a legelején javasolnám a dogma fogalmának tisztázását, mert látom nem ismered, mit is jelent.
Primo, a Szent Pál apostol azt írja, hogy “a bűn zsoldja a halál.” (Róm 6,23) S mivel Szűz Mária bűntelen volt, nem halhatott meg, viszont nincs köztünk, a pokolra kerülése pedig bűntelensége miatt ki van zárva; ezért mondjuk, hogy FÖLVÉTETETT A MENNYBE (nem mennybement, mert itt ISTEN A CSELEKVŐ, s nem a Szűzanya).
Secundo, Urunk azt mondta: “ez az én testem” (Mt 26,26; Lk 22,19; Mk 14,22; 1Kor 11,24) a kenyérre, s “ez az én vérem” (Mt 26,28 Mk 14,24; vö.: Lk 22,20; 1Kor 11,25) a borra. A napnál is világosabb kijelentés ez; de ti kiforgatjátok.
Tertio, ez egyáltalán nem dogma, hanem hagyomány, ami nem tanítás. A két szín alatti áldozat létező gyakorlat az Egyházban, nincs megtiltva. Csak mivel a kenyérben is 100%-ban jelen van az Úr Jézus, azzal áldoztatunk, mert praktikusabb. Én személy szerint örülnék, ha a nyugati rítusban is újra előírnák.
Quarto, tisztázd, kérlek a fogalmi különbséget az Istenhez való imádkozás és a testvérem közbenjárásának kérése között. Mert Szt. Pál apostol is kérte a hívek közbenjárását.
Quinto, PERSZE, HOGY NEM TALÁLSZ LATIN TEOLÓGIAI KIFEJEZÉST A GÖRÖG SZÖVEGBEN! Viszont a Mt 5,26 elég egyértelműen utal a túlvilági tisztulásra, az 1Kor 3,15 is szépen írja, hogy igenis tűz által fog megtisztulni a bűnös, de igaz lélek.
Sexto, ez sem dogma. A nyugati felfogás szerint a család elvenné a plébános figyelmét az egyházközségről. Viszont nem írja elő Szt. Pál a nőtlenséget (1Kor 7,32-34), csak ajánlja, s Krisztus is buzdít a mennyek országáért vállalt szüzességre (Mt 19,12). Görögkatolikus testvéreinknél az áldozópap lehet nős ember.
Ezek a nevetséges “kritikák” csak a saját tudatlanságod hirdetik. Most komolyan, ha valamit nem ismersz, miért akarod kritizálni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!