Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 3éve tanulmányozom a bibliát...

3éve tanulmányozom a bibliát és eljutottam arra a szintre, hogy Jézus lett a mindenem és jobban sokkal jobban szeretem, mint anyámat apámat. Ti is jobban szeretitek jézust a saját szüleitektől?

Figyelt kérdés

szept. 2. 13:34
A kérdező szavazást indított:
joban szeretem Jézust anyámnál apámnál
nem szeretem jobban Jézust mint a szüleimet
8 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ijesztő vagy.

"Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr a te Istened ád te néked."

Erre a szövegrészre már rábukkantál?

szept. 2. 13:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Jézus azt mondta hogy aki jobban szereti az anyját az nem mélto hozzá.Aki atyját vagy anyját jobban szereti nálam, nem méltó hozzám; és aki fiát vagy lányát jobban szereti nálam, nem méltó hozzám.” EZ MEGVAN??
szept. 2. 13:43
 3/10 anonim ***** válasza:

A kérdező keresztény és a Bibliával kapcsolatban tesz egy kijelentést erre a 3-as kommentelő a muszlimokat rágalmazza, szidalmazza :)

Csak hogy tudd, az iszlámban nincs olyan szabály hogy aki írni-olvasni tud, az szabadon magyarázhatja a Koránt. A legtöbb muszlim országban az lehet imám aki elvégzi a megfelelő iskolát, egyetemet.

szept. 2. 14:58
 4/10 anonim ***** válasza:
61%
Igen. És ez nem jelenti azt hogy nem tisztelem a szüleimet vagy nem szeretem őket. Csak mindennél és mindenkinél jobban szeretem Jézust 😊
szept. 2. 15:02
 5/10 anonim ***** válasza:
45%
#4 Látom, nem értetted meg, a futóbolond kérdező ugyanazt csinálja, mint amit a muzulmánok. (És de, ott akárki magyrázhatja a Koránt, nincs "központi irányvonal", meg "kánon"... miért nincs pl. a muzulmánoknak "pápája"? Vannak irányzatok, vannak iskolák, vannak tanult imámok, azok nyilván nagyobb eséllyel és nagyobb támogatással terjesztik az igéjüket, de amúgy ott mindenki "azt mond, amit akar".)
szept. 2. 15:50
 6/10 anonim ***** válasza:
37%
Konkrétan te vagy futóbolond mert látszik hogy fogalmad sincs az iszlámról. Attól meg hogy az iszlámban nincs "pápa" nem azt jelenti hogy mindenki azt mond amit akar. Egyébként van ami a kalifa de most nem tölti be senki sem. Lényeg hogy hülyeséget beszélsz ráadásul egy olyan kérdésnél aminek semmi köze az iszlámhoz. Még a magyarországi mecsetekbe is külföldről érkeznek imámok hogy tanult ember magyarázza az iszlámot.
szept. 2. 16:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Olvastam a Komenteket, és nem vagyok meglepve.

Amit Jézus mondott, az az Istennel való kapcsolatra utal.

Jézus nyilvánvalóan nem azt értette ezen, hogy a követőinek szó szerint kell gyűlölniük családjuk tagjait, hiszen azt parancsolta az embereknek, hogy még ellenségeiket is szeressék. Inkább arra gondolt, hogy követőinek kevésbé kell szeretniük a családtagokat, mint Istent.

Jézus azt mondta, hogy még saját „lelkünket”, azaz életünket is gyűlölnünk kell, vagy is kevésbé kell szeretni mint a Teremtőnket.

Ezenfelül, ide tartozik még, hogy ha a család ellenségessé válik a hited miatt, akkor nem fogod feladni a keresztény életedet, Krisztus követését, parancsainak, tanításának alkalmazását, hogy a családodnak válj elfogadhatóvá. Istennek kell tetszeni nem embereknek.

Hasonló kijelentése volt:

(Máté 12:47–50) . . .„Nézd! Anyád és a testvéreid odakint állnak, és beszélni akarnak veled.” 48 Ő erre ezt mondta annak, aki szólt neki: „Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?” 49 És kinyújtva a kezét a tanítványai felé, ezt mondta: „Nézd, ők az én anyám és az én testvéreim! 50 Mert aki cselekszi égi Atyám akaratát, az az én testvérem és anyám.”

Jézus ezekkel nem azt mondta, hogy a családodat nem kell tisztelned, szeretned, vagy nem kell gondoskodni róluk.

Aki ilyet tesz, az a hitet megtagadta és rosszabb a hitetlennél.

Jézus tisztelte, szerette a szüleit, és gondoskodott a családjáról.

Ezzel kifejezi, hogy bármennyire kedvesek is számára a rokonai, a tanítványaihoz fűződő köteléke még értékesebb.

Jézus megmutatja, hogy függetlenül attól, mily kedvesek azok a kötelékek, melyek rokonaihoz fűzik, a tanítványaihoz fűződő viszonya sokkal kedvesebb.

Azt tanította nekünk, hogy a tanítványai olyanok neki, mint az igazi testvérek és anyák. Jézus annyira szerette a tanítványait, hogy a családjának tekintette őket. Nekünk is így kell tennünk ha utánozni akarjuk Őt.

szept. 2. 17:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Na akkor tisztázzunk valamit mert ugy látom egyesekben kétely keletkezett a családom szeretette iráni. MINDENNÉL JOBBAN SZERETEM AZ ÉDESANYÁMAT KIVÉVE JÉZUST MERT NEKEM CSAK AZ ANYUKÁM VAN APUKÁMAT NEM ISMEREM EZÉRT CSSAK EMENNYEI ÉDESAPÁMRA AZ TYÁNNAK AZ AKARATÁT VESZEM FIGYELEMBE ÉS ŐTT TISZTELEMA LEGJOBBAN
szept. 2. 17:43
 9/10 A kérdező kommentje:
nem is tudom honnan jött nektek hogy nem szeretem a szüleimet édesanyámat nagyon de angyon szeretem és tisztelem mennyei édesapámat meg mégjobban
szept. 2. 17:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Helyes!

Mennyivel jobban jársz így hogy a Bibliat olvasod és nem az őrtornyot

szept. 3. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!