3éve tanulmányozom a bibliát és eljutottam arra a szintre, hogy Jézus lett a mindenem és jobban sokkal jobban szeretem, mint anyámat apámat. Ti is jobban szeretitek jézust a saját szüleitektől?
Ijesztő vagy.
"Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr a te Istened ád te néked."
Erre a szövegrészre már rábukkantál?
A kérdező keresztény és a Bibliával kapcsolatban tesz egy kijelentést erre a 3-as kommentelő a muszlimokat rágalmazza, szidalmazza :)
Csak hogy tudd, az iszlámban nincs olyan szabály hogy aki írni-olvasni tud, az szabadon magyarázhatja a Koránt. A legtöbb muszlim országban az lehet imám aki elvégzi a megfelelő iskolát, egyetemet.
Olvastam a Komenteket, és nem vagyok meglepve.
Amit Jézus mondott, az az Istennel való kapcsolatra utal.
Jézus nyilvánvalóan nem azt értette ezen, hogy a követőinek szó szerint kell gyűlölniük családjuk tagjait, hiszen azt parancsolta az embereknek, hogy még ellenségeiket is szeressék. Inkább arra gondolt, hogy követőinek kevésbé kell szeretniük a családtagokat, mint Istent.
Jézus azt mondta, hogy még saját „lelkünket”, azaz életünket is gyűlölnünk kell, vagy is kevésbé kell szeretni mint a Teremtőnket.
Ezenfelül, ide tartozik még, hogy ha a család ellenségessé válik a hited miatt, akkor nem fogod feladni a keresztény életedet, Krisztus követését, parancsainak, tanításának alkalmazását, hogy a családodnak válj elfogadhatóvá. Istennek kell tetszeni nem embereknek.
Hasonló kijelentése volt:
(Máté 12:47–50) . . .„Nézd! Anyád és a testvéreid odakint állnak, és beszélni akarnak veled.” 48 Ő erre ezt mondta annak, aki szólt neki: „Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?” 49 És kinyújtva a kezét a tanítványai felé, ezt mondta: „Nézd, ők az én anyám és az én testvéreim! 50 Mert aki cselekszi égi Atyám akaratát, az az én testvérem és anyám.”
Jézus ezekkel nem azt mondta, hogy a családodat nem kell tisztelned, szeretned, vagy nem kell gondoskodni róluk.
Aki ilyet tesz, az a hitet megtagadta és rosszabb a hitetlennél.
Jézus tisztelte, szerette a szüleit, és gondoskodott a családjáról.
Ezzel kifejezi, hogy bármennyire kedvesek is számára a rokonai, a tanítványaihoz fűződő köteléke még értékesebb.
Jézus megmutatja, hogy függetlenül attól, mily kedvesek azok a kötelékek, melyek rokonaihoz fűzik, a tanítványaihoz fűződő viszonya sokkal kedvesebb.
Azt tanította nekünk, hogy a tanítványai olyanok neki, mint az igazi testvérek és anyák. Jézus annyira szerette a tanítványait, hogy a családjának tekintette őket. Nekünk is így kell tennünk ha utánozni akarjuk Őt.
Helyes!
Mennyivel jobban jársz így hogy a Bibliat olvasod és nem az őrtornyot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!