Felnőtt megtért katolikus vagyok és nem tudom hogyan imádkozzak jól és buzgón. Milyen és melyik imát mondjam el és hányszor?
#9!
Igen,ezt tanácsolom én is.
Talán arra hangsúlyt tennék,hogy amikor mások hittel teli,lelkileg gazdaig imáit,vagy keresztény énekeket énekelünk tudatosuljon bennünk a szöveg,a melódia és a ritmus. Ha ezeket "papagály szerűen"-gépiesen- ismételgetjük,nem sok hasznunk van abból.
Ezt tapasztaltam egy közösségben és csapnivaló volt az énekük.
Amikor az orgonista mellé álltam-pocket trombitámmal- és szívem minden háláját,könyörgését,fájdalmát belefújtam, egy egészen más ének harsogott Isten felé a gyülekezettől.
Én is ugyanebben a cipőben járok, felnőttként tértem meg, vagy inkább tértem vissza a katolicizmushoz.
Amit nagyon jó szívvel ajánlok az a rózsafüzér. Ha nincs kedved, akkor is imádkozz,nem kell közben semmilyen jó érzésnek lennie. Istentől ez egy próbatétel is egyben, hogy ugyan nem érzel semmit még is bizonyítod elhivatottságod. Én még a Szent Mihály rózsafüzért szoktam mondani, és egyéb más imákat imakönyvből.
Isten mindig tizedet kér, így aki igazán szent akár lenni az a nap tizedét, tehát 2,5 órát szán imára. Ha ennyi időnk nincs is, ig,érkeztünk minél többet imádkozni.
Hol ír a Biblia az imádkozás helyéről,idejéről?
Ha a Biblia nem ír erről,halandók miért kontárkodnak bele Isten törvényalkotásába?
"Ha a Biblia nem ír erről,halandók miért kontárkodnak bele Isten törvényalkotásába?"
Hol ír arról a Biblia, hogy mikor és hol szóljál bele mások imádkozási szokásaiba? Ha a Biblia nem ír erről, miért teszed?
hat a Biblia pl. azt irja, hogy szuntelenul imadkozzatok, es hogy olvassatok zsoltarokat
ezert pl. a zsolozsmak nagyon jok, mert zsoltarolvasasbol, igeolvasasbol es konyorgesbol allnak, Jezus is imadkozott zsoltart
es a zsidok eredeti imaorainak az idopontjait vettek at a zsolozsmak
de szerintem ez egyeni, hogy kinek mi a jo, nem szolunk bele masok imadkozasi szokasaiba, csak o maga megkerdezte
Isten gyermeke is azzal kezdte, hogy barmi jo
en anglikan vagyok, most nem emlekszem pontosan, de nekunk legalabb 23 fele imadkozasi format tanitottak, ezekbol van, amit rendszeresen szoktam, van, ami szinte sosem, semmi nem kotelezo
Szeretném jelezni, hogy a zsolozsmázási kötelezettség CSAK A KLÉRUS TAGJAIRA vonatkozik. Tehát nem kötelező semmi, csak a vasárnapi — és az öt parancsolt ünnepi — mise.
Én az imaórák liturgiáját önkéntes vállalásból végzem, naponta, változik hány, de többségében 1 ill. 2 vagy 3 imaórában.
A korábban írt Szt. Mihály és a “mezei” rózsafüzért is tudom ajánlani. Jómagam az isteni irgalmasság rózsafüzérét szoktam inkább Szt. Fausztina nővér magánkinyilatkoztatása alapján.
De mint írtam, a lényeg, hogy imádkozz, majd megtalálod, hogy hozzád személy szerint milyen imádság áll közel.
IstenGyermeke1!
A #9. hozzászólásodat jobban kedvelem!
#18.
Ja,a #10.-re gondoltam. Egy troll választ töröltek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!