Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha elkezdtem egy kilenced...

Ha elkezdtem egy kilenced imádkozását, és egyik nap nem tudtam vmiért elmondani, de pl. kicsúszva az időből másnap hajnalban mondtam el az előző napit, akkor az érvényes még a kilencedben?

Figyelt kérdés
Csak olyan válaszoljon, aki már mondott kilencedet, fontos számára, és ténylegesen valamelyik paptól kapott erről valamilyen információt. Köszönöm.

aug. 28. 11:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%
#10: nekem ezt egy szerzetes mondta. Hogy senki nem kerül pokolra csak azért, mert kihagyja a vasárnapi misét. Isten, illetve Jézus csak azt hagyta meg, hogy rendszeresen össze kell jönni és közösségben gyakorolni a hitet. Azt nem, hogy halálos bűn, ha néha kimarad egy alkalom. Azt meg végképp nem, hogy X óra Z perckor kell ezt, vagy azt az imát elmondani, hogy érvényes legyen. Ez inkább farizeusi gondolkodásra vall, nem?
szept. 1. 17:02
 12/20 anonim ***** válasza:

#10.

Az egyetlen gond,hogy olyan parancsolat NINCS a Bibliában.

Emberi találmány,önző emberi érdekből.

szept. 1. 17:20
 13/20 anonim ***** válasza:

A tíz parancsolatban benne van, hogy az úr napját szenteld meg. Isten parancsa, nem én találtam ki.2000 éven keresztül mindenki, az apostolok, az egyházatyák, szentek így élték az életüket, nem kérdőjelezték meg. Pokolra az kerül aki makacsul ellenkezik Isten törvényével, ezzel halálos bűnbe kerül. A mentalitás amit te képviselsz veszélyes. Nem érdekel hogy egy szerzetes mit mond, ez az egyház hite, benne van a katekizmusban.

Érdekes, hogy az emberek az olyan papot szeretik aki lazán áll a dolgokhoz nem veszi komolyan a parancsolatokat. Egy orvos esetében is ugyanez lenne a helyzet? Ha a betegnek az mondja hogy nem olyan fontos az, nem kell a gyógyszer, nincs is semmi baja, az nem lenne gáz?

szept. 1. 17:21
 14/20 anonim ***** válasza:

#13!

Figyelmetlen voltál!

Ott a Biblia "az Úr szombatját" írja szentnek s nem más egyéb napot.

"De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belől van; Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt. " 2 Móz 20:1ö,11

Javaslom olvass több fordítást,hogy megbizonyosodj erről!

szept. 1. 17:59
 15/20 anonim ***** válasza:

Az Úr napját megszentelni nem csak a misét jelenti.

Heti 5 napot dolgozom, időre megyek, szoros beosztással. Szombaton elvégzem a szükséges házimunkát. Vasárnap pedig nem dolgozom sem munkahelyen, sem otthon, megszentelem, úgymond. Sokszor járok túrázni, csodálom isten teremtését, amire a hétköznapi rohanásban nem marad idő, élvezem a friss levegőt, jólesik a mozgás. Nem érdekel különösebben, hogy a bigott katolikusok szerint ezért a pokolra kerülök, mert nem ültem előtte egy órát a misén ünneplőben.

szept. 1. 19:51
 16/20 anonim ***** válasza:
#15 Nyugi, minket sem érdekel egyáltalán hogy mások mit csinálnak, mi nem ítélkezünk. Mindenki éli az életét ahogy jónak látja. Isten az aki fog ítélni.
szept. 1. 20:04
 17/20 anonim ***** válasza:

#15.

Melyik az "Úr napja", a Biblia szerint?

szept. 2. 03:21
 18/20 anonim ***** válasza:

#17: amelyiken megpihent. Viszont mivel a teremtés napjai szimbolikusak, későbbi emberi hagyományok szabták meg a pihenőnapot. Európában az elmúlt ca 2000 évben ez a vasárnap, így nekem is az, minden ehhez van igazítva amúgy is (ritkább menetrend, boltok, iskolák és hivatalok zárva). De engem nem zavar, ha valaki a szombatot tartja, mint a zsidók, vagy a pénteket, mint a muszlimok.

Nem hiszek abban, hogy a bibliai előírások betűre való betartása visz közelebb az Úrhoz, de akinek ez kell, csinálja. Majd a végén meglátjuk, kinek volt igaza. Az is lehet, hogy senkinek.

szept. 2. 10:54
 19/20 anonim ***** válasza:

#18.

Ismerem ezt a félrebeszélést,amikor szószerint értendőt jelképesnek és jelképeket szószerint értenek. Lelkük rajta!

Én Jézust követem.

Ő hány vasárnapot szentelt?

A keresztények Konstantinig szombatot szenteltek.

Mi történik,ha egy dokumentumba-liberális módon-nem az igazi születésnapot írod....

A szombat,a Föld teremtés emlékünnepe,születésnapja.

szept. 2. 17:05
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha egy dokumentumban hamis adatokat adok meg, az okirathamisítás. Ha szombat helyett vasárnapot tartok, annak ehhez semmi köze. Az egész európai kultúra ehhez van igazítva, ha tetszik, ha nem. De ettől függetlenül, te tarts csak nyugodtan szombatot, senki nem tiltja.

Ha valami 1700 éve szokás, az sokkal inkább konzervatív, hiszen megőrződött 1700 évig, míg a liberalizmus a 19. század egyik új eszméje volt.

szept. 2. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!