Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha elkezdtem egy kilenced...

Ha elkezdtem egy kilenced imádkozását, és egyik nap nem tudtam vmiért elmondani, de pl. kicsúszva az időből másnap hajnalban mondtam el az előző napit, akkor az érvényes még a kilencedben?

Figyelt kérdés
Csak olyan válaszoljon, aki már mondott kilencedet, fontos számára, és ténylegesen valamelyik paptól kapott erről valamilyen információt. Köszönöm.

aug. 28. 11:37
1 2
 1/20 anonim válasza:
71%
Isten, állandóan ott van számodra, mindig beszélgethetsz vele, akár napi százszor is
aug. 28. 13:09
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
Mit szólnának szüleid,ha nekik,csak a bemagolt Petőfi összes versét szavalnád gyermeki beszélgetés helyett?
aug. 28. 15:50
 3/20 anonim ***** válasza:
83%

"Mit szólnának szüleid,ha nekik,csak a bemagolt Petőfi összes versét szavalnád gyermeki beszélgetés helyett?"

Az enyémek pl. örülnek neki. :)) Sokszor mondok verset anyukámnak, nagyon szereti a verseket. Anyák napján is így szoktam felköszönteni, felnőtt létemre.

Nyilván velük sem csak így beszélgetek, ahogy Istennel sem. A kilenced nem erről szól.

aug. 28. 16:18
 4/20 anonim ***** válasza:
0%

Hát miról szól,ha nem mások imádságai ismételgetése?

Másrészt NEM válaszoltál helytállóan. Ott volt a kérdésemben a "csak".

aug. 28. 17:40
 5/20 anonim ***** válasza:
85%

4. te szerencsetlen, gondolod a kerdezo csak igy imadkozik??

iszonyuan faraszto vagy, minden kerdes alatt megjelensz es valasz helyett kezded a veszekedest a bigottsagaiddal

aug. 28. 20:40
 6/20 anonim ***** válasza:

#5.

Nem veszed észre,hogy éppen te veszekedsz és minősítgetsz?

aug. 29. 01:04
 7/20 anonim ***** válasza:
radszoltam, igen. a kerdezo kulon kerte, diplomatikusan, hogy ne irjanak neki ilyet, de te csak nem birod ki.
aug. 29. 02:19
 8/20 anonim ***** válasza:

#7!

Te nem rámszóltál,hanem veszekedtél és minősítettél pont úgy,mint amivel engem rágalmaztál!

aug. 29. 02:55
 9/20 anonim ***** válasza:
42%
Ez az egész "érvényes" dolog teljesen kikészít. Kezdve a vasárnapra érvényes misével. Isten nem egy nagy könyv fölött ül, és pipálgatja, hogy melyik ima, mise mire érvényes. Ez a te lelked megnyugtatására van. Semmi következménye nincs annak, ha egy nap kihagysz egy imát, vagy nem mész el a vasárnapi misére. Isten sem fog meggyűlölni, pokolra sem fogsz kerülni. Ha szerezetesként klauzúrában élsz, és úgy hagyod ki, az elöljáród el fog beszélgetni veled, hogy mi az oka és hogyan tud segíteni, de laikusként semmi ilyesmi nem történik.
aug. 29. 10:22
 10/20 anonim ***** válasza:
#9 A vasárnapi misemulasztás halálos bűn, mert Isten egyértelmű parancsával ellenkezik. Ezt az Egyház 2000 éve hiszi és vallja töretlenül. Az a liberális mentalitás ami belőled sugall ördögi és kárhozatra viszi az embereket
szept. 1. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!