Szerintetek a mennyben élvezhetjük az ételeket italokat úgy mint itt a földön?
Felejtsd el.
Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik őt szeretik. /I.Kor:2:9./
Ha kissé cinikus akarnék lenni, azt mondanám: Ez egy ZSÁKBAMACSKA...😊
IstenGyermeke1!
Te nem hiszel "a test feltámadásában és az örök életben"?
Eszerint te nem vagy keresztény!
Jégszív !
Cinizmus nélkül igazad van!
Minden sokkal jobb lesz,mint amit képesek vagyunk felfogni,elképzelni!
#8.
Csupán a születésünkkor kapott bőrruhánk lesz felújjított változatban.Ránctalanítva.
IstenGyermeke1!
Ezt írtad:
"Mivel a mennybe a LELKED kerül, nem."
Ezt honnan szedted?
Szégyen ennyire nem ismerni a katolikus tanítást ill. azt nem kereszténynek bélyegezni.
Kezdjük úgy, hogy meghalok. Ebben a példában tegyük fel, hogy szent életet éltem. Halálom után KÜLÖNÍTÉLETBEN részesülök, s méltónak találtatom arra, hogy — a Purgatóriumban való tisztulás nélkül — belépjek az üdvösségbe. Ezt nevezzük mennyországnak. Itt a lelkem van, romlandó testem a földön vagy a földben. Itt élvezem a Krisztustól kapott örök jutalmat.
Amikor elkövetkezik az idők teljessége, Krisztusban test szerint is feltámadok. Romlandó testem az Ő megdicsőült testéhez hasonlóvá lesz. Újjá alkottatik a föld és ég, nem lesz többé rossz, gonoszság, látni fogjuk Teremtőnk arcát mindörökre et cetera. a többit lásd a Jelenések könyvében.
IstenGyermeke1!
Az ítélet,a Biblia szerint NEM halálunk napján,hanem az "utolsó ítéletkor" lesz.
„És láttam egy nagy fehér trónust és a rajta ülőt: színe elől eltűnt a föld és az ég, és nem maradt számukra hely. És láttam, hogy a halottak, nagyok és kicsinyek a trónus előtt állnak, és könyvek nyittattak ki. Még egy könyv nyittatott ki, az élet könyve, és a halottak a könyvbe írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint. A tenger kiadta a benne levő halottakat, a Halál és a Pokol is kiadták a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki cselekedetei szerint. És a Halál és a Pokol belevettetett a tűz tavába: ez a második halál, a tűz tava. Ha valakit nem találtak beírva az élet könyvébe, azt a tűz tavába vetették" (Jelenések 20:11-15).
Ismerek sokmindent a katolikus tanításból.
Ezt a hamistant is,amit írtál.
Az utolsó ítéletkor mindenki megítéltetik, aki még nem került megítélésre.
“Történt, hogy a koldus meghalt, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték. Meghalt a gazdag ember is, és eltemették. Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt.” (Lk 16, 22-24)
“Akkor arra kérlek, atyám - mondta újra -, küldd el legalább az atyai házba. Van még öt testvérem, hadd figyelmeztesse őket, nehogy ők is ide jussanak a gyötrelmek helyére. (Lk 16, 27-28)
Itt azt láthatjuk, hogy mindkét személy azonnal megítéltetett. Az a tévtan, hogy a holtak alszanak az utolsó ítéletig.
#19.
Ezt a "tévtant" Jézus mondta:
" Ezeket mondta, azután így szólt hozzájuk: Lázár, a mi barátunk elaludt, de elmegyek, hogy felébresszem.
12 A tanítványok ezt felelték: Uram, ha elaludt, meggyógyul.
13 Pedig Jézus Lázár haláláról beszélt, de ők azt gondolták, hogy álomba merülésről szól. "
Számomra Jézus szavai számítanak,nem pedig egy görög tanmese állítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!