Honnan tudod, hogy mi a valóság?
19
Mint említettem, Jézus annyira biztos egy jövőbeni megvalósulásában, mint ha már megtörtént volna.
Nincs itt semmi félreértés. Ezzel a kijelentéssel biztosak lehettek az első keresztények, hogy a jövőben Sátánt le fogják vetni az égből.
Tudta, hogy győzelmet fog aratni a világ uralkodója felett.
Sátán levettetése pedig az Úr napján történt, tehát nem lehet múltbeli esemény, mert Jézus szava és a történés között közel 2000 év telt el.
Ezért nem Én magyarázom félre, hanem Ti nem értitek.
Hogyan lehet valami megtörtént eset, ha még el sem jött az ideje?
A Jelenések könyve írja azt, hogy az Úr napján vetik le a Földre.
Jézus pedig úgy említi, mintha már megtörtént volna.
Akkor ellene beszélne saját magának, és a Bibliának.
"Mint említettem, Jézus annyira biztos egy jövőbeni megvalósulásában, mint ha már megtörtént volna."
Az, hogy egy ilyen hazugsággal próbálod leplezni a tévedésed, attól az még ugyanúgy téves marad. Jézus soha egyszer sem keverte össze hogy a jelenről, a jövőről vagy a múltról beszélt, mindig pont annak megfelelően fogalmazott, hogy mikori eseményről volt szó. Te pedig megpróbálod azt hazudni, hogy de, bár soha máskor nem, de itt direkt rossz igeidőt használt, csak hogy ragaszkodhass a szektád hamis tanaihoz? Nem gyanús, hogy pont az ilyen esetekből egyértelmű, hogy hamis, sátáni tanokat követsz?
Akkor a Jelenések könyve, ami a jövőről beszél, a múltban történt meg?
(Jelenések 12:7–9) 7 És háború tört ki az égben: Mihály és az angyalai harcra keltek a sárkány ellen. A sárkány is harcra kelt az angyalaival együtt, 8 de nem győztek, és többé már nem volt helyük az égben. 9 Ledobták hát a nagy sárkányt, az őskígyót, akit Ördögnek és Sátánnak neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti. Ledobták őt a földre, és az angyalait is ledobták vele együtt.
A jelenések könyve Jézus után Kb. 70 évvel íródott. És az utolsó napok eseményeiről szól?
Mond hát, Jézus hogyan láthatta Sátánt leesni az égből, ha azt az Úr napjára jövendölte János?
És ne gyere nekem az Őrtoronnyal, mert ezt a Biblia írja.
Te hogyan érted Jézus szavait?
Akkor a Biblia hazudik?
Ugyan is Mihály leveti az angyalaival, a jelenések könyve szerint. A jelenések könyve pedig Jézus feltámadása után 68 évvel íródott.
arról már nem is beszélve, hogy a Jelenések könyvének beszámolója az "Úr napjának eseményeit tárja fel, ami az utolsó napokban történik.
(Jelenések 1:10) 10 A szellem hatása alatt az Úr napján találtam magam,. . .
János bepillantást kapott a jövőre vonatkozóan. Ezt írta le a Jelenések könyvében.
amikor megszületett Isten királysága, akkor lett Sátán levetve, és ezért rövid az ideje.
Ha régen le lett volna vetve, akkor előbb kezdődtek volna az utolsó napok.
26
Nem, kedves Válaszoló.
Az Úr napja akkor kezdődött, amikor Sátánt épen levetni készült az égi királyságból, ami megealakult. Ezért azt írja, hogy attól fogva Sátán a föld közelségében tombol, és rövid ideje van.
(Jelenések 12:12) 12 Ezért örülj, te ég, és ti, akik ott laktok! Jaj a földnek és a tengernek, mert lejött hozzátok az Ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy rövid ideje van.”
Ez összhangban van azzal, amir Jézus tanította imádkozni a követőit:
(Máté 6:10) 10 Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is.
Az égben létrejött, most pedig a földre vonatkozóan várjuk ugyan ezt.
Ezért sem írtam, azt, hogy Sátánt előbb vetették le, vagy is kitessékelte Isten a Fiával kötött Királyságszövetség megalakulásakor.
Neki már nincs helye ott, attól kezdve.
(Jelenések 12:8) . . .már nem volt helyük az égben.
26
"azt képzelted hogy a Sátán és démonai a mai napig odafent vannak Istennel"
Nem képzelem, mivel ahogy írtam is, régen nem lehetnek Isten égi családjának tagjai, ki vannak onnan közösítve.
Arról beszéltem, hogy Jézus úgy beszélt Sátán kivettetéséről, mint ami már megtörtént, amikor Jézus a földön járt.
Akkor még nem történt meg, még is Jézus múlt időbe tette ezt a kijelentését. Azért tette, mert annyira biztos volt ennek az eseménynek a megvalósulásában, mint ha már megtörtént volna.
Bizonyára találkoztál már, pl. filmekben ilyen kijelentéssel.
Valakit megkérnek egy űgy elvégzésére, de még nem végezte el, még is azt mondja, hogy "el van végezve". Vagy is vegyék úgy, hogy tuti végre lesz hajtva.
Jézus néha alkalmazott ilyen tulzott szavakat, mondatokat, a nyomaték kedvéért. Az egyik ilyen mondata:
"könnyebb a tevének a tű fokán átmenni".
Tudjuk, hogy lehetetlen, még is alkalmazta ezt a biztosítékot arra vonatkozóan, hogy a gazdagságban élők. akik jobban szeretik a pénz és a gazdagságot, semmilyen módon nem lesznek ott az Ő uralma alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!