Honnan tudod, hogy mi a valóság?
Nem. De én bizonyos, hogy valós vagyok, mivel gondolkodom.
E felfedezésért René Descartes-ot illeti a dicsőség.
A valóság nem függ a tudattól.
A valóság jelentése, minden ami létező, létezett, és ami létezni fog. Történik, van.
Ha Bibliai értelemben vizsgáljuk, akkor a valóság maga Isten, mivel Ő mindig is volt, van és lesz is.
Ezért minden valósággá válik, még akkor is ha most még nincs, mert Ő soha nem mond le arról, amit szeretne megvalósítani.
Gyakran olvasunk a Bibliában olyan meg nem megtörtént eseményt úgy, hogy megtörtént, mert annyira biztos a megvalósulása.
Pl. Jézus egyszer azt mondta:
"Láttam Sátánt villámlásként leesni az égből".
Pedig ez akkor történt meg, amikor az utolsó napok jeleninek kezdetén, kitessékelték a Földre az égből. Hosszú évezred telt el.
Azért mondta ilyen bizonyosan, mert tudta, hogy kétséget kizáróan megtörténik.
A Létezés lehet élettel, vagy tárggyal kapcsolatos.
Ha az élettel kapcsolatos, az a létezés tevékeny formája, aminek van időtartama, és különböző ingerekre, hatásokra reagálva él, létezik, joga van a létezéshez.
A létezésnek egyetlen forrása van, akár élet, akár élettelen dologról beszéljünk is.
Ami létezik az okkal van.
Ha Jézus múlt időben beszél valamiről, akkor súlyos hitetlenség azt állítani, hogy az akkor még nem történt meg.
8
Kedves Hozzászóló.
Nem azt írtam, hogy a múltról beszélt, hanem jövőről.
Szerintem elnézted.
Nem néztem be, Jézus egyértelműen a múltról beszélt, az mondta, hogy "láttam". Te meghazudtolod Jézust és hozzá képest a jövőbe helyezed, közel 2000 évvel későbbre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!