Bűnnek számít, ha most vasárnap nem megyek misére, de jövő héten szerdán és vasárnap is megyek, meg nézem ma is a TV-ben?
Elutaztam otthonról, a faluban ahol vagyok viszont nincs mise vasárnap, csak szerdán. Jövő héten ha elmegyek misére szerdán az itteni templomba, meg majd utána otthon elmegyek vasárnap is, plusz ma nézem a misét a TV-ben, akkor az bűnnek számít?
A legközelebbi templom, ahol mise van ma, az több mint 20 km-re van tőlem.
Vagy elég az is, ha nézem a TV-ben?
Isten pontosan tudja, hogy önmagába az Istentiszteletre való eljutása egy hívőnek is elég sok harcba kerül, és fel is kell rá készülni. Gondolom-legalábbis az írásod alapján-frissen megtért ember lehet, hátra van még a vízkeresztséged, és a Szent Lélek keresztséged. No már most jelen pillanatban az ördög vádlás alá helyezett téged, azért vagy összezavarodott, és azért kapkodsz. Jövő héten újabb akadályoztatás érhet, és szerintem fog is, mert a sátán azt akarja, hogy a szívedbe helyezett mag-kiessen és elhalljon. Minden frissen megtért embernél ez jelen van. Ezért is szólnak a tapasztalt már több éve hitben járó keresztények, hogy készülj fel az akadályoztatásra is. Az egy dolog, hogy a háttérben harcosok imádkoznak érted, hogy elérd a vízkeresztséged, az meg egy másik, a célra tarts. Tudakozd meg mikor lesz a vízkeresztség a lakhelyednél, vagy a fő gyülekezetben, és készíts tervet, többet, hogy ki tudd védeni az akadályokat.De ott legyél. Vízkeresztség után könnyebb-de csak egy fokkal.
Az a lényeg, hogy hald Isten Igéjét.Egyelőre. A Vízkeresztség döntő. Mennél jobban tologatod annál távolabb kerülsz tőle-és egy idő után már a mag elhal-útszélére esik. Ezt kell elkerülnöd.
11+ Ha a mag elhalt benned, pásztor elé kell kerülj-kell kézrátétel.
Vízkeresztség, Szent Lélek keresztség nélkül a hited halott, erő nélküli. És mivel nem töltöd be az Igei feltételeket, így a 10 szűz példájára juthatsz.
Azaz kint maradsz, elragadtatáskor.
Igyekszem úgy fogalmazni, hogy értsél is, és ne is akadályozzam az eseményeket..
Fel a fejjel, a vádló mindig azon mesterkedik, hogy tántorítson el Istentől, neked meg az a dolgod, hogy Jézust kövesd.
Jehova Tanújaként mondhatom, előfordul, hogy valaki egy ok miatt nem jut el a közösségbe. Ez nem bűn.
Nálunk is vannak olyan helyzetek amiért lemarad, ez lehet egy hirtelen plusz munka, vagy más probléma, esetleg nyaralás.
Nem. Hívő családban nőttem fel, mindig hívő voltam, de a vallásom csak két-három éve gyakorlom.
#12.
Nem bűn akkor nem részt venni elrendelt ünnepen egy misén, ha megfelelő indokom van rá. Ha lustaság miatt mulasztok, akkor az.
#10.
#17.
Végre legalább két használható válasz, nem másfél oldalon keresztül történő szócséplés.
18 "Hívő családban nőttem fel, mindig hívő voltam"
Hívő az, aki az Ige feltételeket betöltötte. Ami szükséges a keresztényváláshoz.
Betöltötted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!