Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akkor most az üdvösség feltéte...

Akkor most az üdvösség feltétele az hogy egy angyalt vagyis Mihályt Úrnak kell vallani?

Figyelt kérdés

Róm 10:9 Mert ha Úrnak vallod a te száddal Jézust, és hiszed a te szívedben, hogy az Isten őt feltámasztotta halottaiból, megtartatol.

Róm 10:10 Mert szívvel hisznek igazságra, szájjal tesznek pedig vallást üdvösségre.

2Móz 20:4 Ne csinálj magadnak faragott képet, sem bármely alakját annak, mi az égben van, fenn és ami a földön van, alant és ami a vízben van, a föld alatt.

2Móz 20:5 Ne borulj le előttük és ne szolgáld azokat; mert én az Örökkévaló, a te Istened, buzgó Isten vagyok, ki megbüntetem az atyák vétkét a gyermekekben, harmad- és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek;

Ez az egyik égben lévő angyal tiszteletét jelenené és akkor ez a cselekvés bálványimádás bűne lenne, valami nagyon nem stimmel itt azzal az állítással hogy Jézus és Mihály azonossak.

aug. 16. 21:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
47%

10

Hatalmat kapott, ahogy Sátánnak is meg lett engedve a föld felett, némi hatalom.

De ettől még nem egyelő hatalmú uralkodó Istennel, Jézus is csak kapta ezt a hatalmat, amit majd visszafog adni.

Mielőtt messiási király lett, nem volt Istennel egyrangú uralkodó, Ő is Isten vezetése alá tartozik.

aug. 16. 23:44
 12/16 anonim ***** válasza:
16%
11 Az Atya átadta teljhatalmát Jézus Krisztusnak. A Teljes hatalmát.
aug. 16. 23:58
 13/16 A kérdező kommentje:

6-os válaszoló!

Istennek egy Fia van, és Istennek sok milliárd fia van mindkét állítás igaz de a kettő között minőségileg különbség van.

Legalább annyi mint Isten és az emberek között akiket (embereket) az Írás Isteneknek mond:

Zsolt 82:6 Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:

Ján 10:34 Nincs megírva a Törvényetekben: „Én mondtam: istenek vagytok”? - válaszolta nekik Jézus. -

Ján 10:35 Ha azokat isteneknek mondja, akikhez Isten Igéje szólt - és az Írás nem bontható meg.

Most már érted mit jelent a fia-Fia szó?

aug. 17. 01:21
 14/16 anonim ***** válasza:
36%

13

Az Atya nem teljhatalmat adta át a Fiának, mivel Jézus az égi életében sem rendelkezik azzal a hatalommal, hogy a világegyetem működését is fent tudná tartani.

Ellenben hazugság lenne az a meghatározás, hogy Isten minden időben kizárólagos imádatot vár el mindenkitől, még a fiától is.

Jézus a kapott hatalma ellenére is alárendeltségi viszonyban van az Atyjához képest, a hierarchikus elrendezés soha nem fog megváltozni.

aug. 17. 08:04
 15/16 A kérdező kommentje:

14-es Válaszoló!

Nem értem milyen összefüggés van a 6-os válaszadónak írt kommentem és a legutóbb írt teológiai eszmefuttatásod között...???

aug. 17. 08:54
 16/16 anonim ***** válasza:
43%

15

Bocsáss meg, a 12-es válaszolónak írtam

aug. 17. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!